Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing - verkoop - levering - service

We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM, Vtiger Portal en WordPress websites en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners

Deskundig in automatiseren van klantprocessen

marketing - verkoop - levering - service

Vicus is dé expert in implementatie en integratie van marketing-, verkoop-, lever-, klantenservice- (ook wel Customer Relationship Management, CRM) en e-commerce oplossingen. Oftewel: wij zijn deskundig op het gebied van ICT die draait om klanten.

Luuk Roovers, directeur Vicus
directeur / consultant
foto van Helenus de Rijke, directeur
directeur / consultant

Open Source software is de beste keus

Vicus adviseert bij het kiezen van de juiste software, integreert deze met bestaande ICT-systemen en zorgt ervoor dat al jouw klantgerichte processen vlekkeloos verlopen.

Als geen ander verbindt Vicus technologie, kennis en ervaring. Hiermee ondersteunen we het succes van jouw organisatie.

Vicus bestaat al 20 jaar en heeft inmiddels 16 jaar ervaring met Magento en 18 jaar met Vtiger CRM.

Het beste all-in-one crm-systeem voor mkb-bedrijven. Verbeter je marketing-, verkoop-, levering- en klantenserviceproces.  We implementeerde inmiddels 383 crm-projecten.

De beste open source e-commerce software voor grotere webshops. Inclusief multi-stores, internationaal en multi-channel. In 16 jaar hebben wij 194 Magento projecten uitgevoerd.

De beste open source software voor kleinere webshops. Ook heel goed bruikbaar om snel een marktonderzoek uit te voeren of gebruikersonderzoek voordat een grote investering in een zwaarder platform wordt gedaan.

WordPress is het populairste platform voor websites. Goed als basis voor alle klantcommunicatie en leadgeneratie.

Vicus ontwikkelde VOSBA integratie middleware al in 2006. Inmiddels koppelde we 157 projecten; zowel interne systemen als met externe partners.

18

Jaar Vtiger

20

Jaar Vicus

16

Jaar Magento

17

Jaar VOSBA

Slimme ICT helpt jou en jouw medewerkers hun werk beter te doen, de processen in je bedrijf beter te beheersen en betere resultaten te behalen.

Wij doen onderzoek en bekijken steeds welke actuele modellen en trends er op de markt zijn. Zo verbinden we onze kennis, ervaring en technologie met jouw organisatie.

Je focus gaat naar samenwerking met je klanten en leveranciers.

Je klanten zullen orders, facturen en betalingen papierloos willen. Daarom maken wij webshops, online catalogi en implementeren wij een crm-systeem dat op zowel desktop als tablets als mobiel beschikbaar is.

Vicus gelooft in samenwerken, in de kracht van samen delen en groeien. We hebben een sterk netwerk van softwareontwikkelaars, softwareleveranciers, partners en bijvoorbeeld internetmarketeers en webbureaus.

Samen realiseren we werkende systemen met als resultaat: tevreden klanten!

Wij adviseren open source software, omdat je met open source het meeste rendement uit jouw ICT-systemen haalt.

Software die ontwikkeld en voortdurend verbeterd wordt dankzij de kracht van een community. Software die vrijheid biedt om aan te passen aan veranderende behoeften en doelstellingen.

GROEIPAD VICUS EBUSINESS SOLUTIONS

VAN EENMANSBEDRIJF TOT GESTROOMLIJNDE ORGANISATIE

Preloader

We bouwen met onze partners aan jouw succes

De naam "Vicus" heeft symbolische betekenis

Nabij een castellum (Romeinse vesting) groeide een kampdorp 'Vicus' genaamd. Wij zien jouw bedrijf dat zich in analogie met het Romeinse Cohort strijdbaar opstelt in de markt.

Het Kampdorp staat symbool voor de inzet van onze expertise op de gebieden waarvan wij verstand hebben; ter ondersteuning van jouw missie.

Het Latijnse 'Vicus' kan worden vertaald als 'dorp', 'wijk', 'woongemeenschap', 'hofstede' of zelfs 'straat'. Veel van de kampdorpen groeide uit tot onze huidige dorpen en steden waarbij verbasteringen van het woord 'Vicus' (zoals 'Wijck') vaak in de plaatsnaam zijn terug te vinden.

Kampdorp symboliseert rol Vicus

Romeinse soldaten mochten niet trouwen. In de buurt van Castelli groeide daarom burgerlijke gemeenschappen.

Zo'n 'Kampdorp' of 'Vicus' genaamde gemeenschap had een verzorgende functie en bestond dus vaak uit winkels, herbergen en huizen.

Cohort symboliseert jouw bedrijf

In de tijd van de Romeinen (rond 275) waren in Nederland - vooral langs de Rijn - vele Castelli. Bij een Castellum werd een legerafdeling ondergebracht, een cohort (ca. 500 man).

Wij zien jouw bedrijf dat zich in analogie met het Romeinse Cohort strijdbaar opstelt in de markt.