Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing - verkoop - levering - service

We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM, Vtiger Portal en WordPress websites en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners

Deskundig in automatiseren van klantprocessen

marketing - verkoop - levering - service

Vicus is dé expert in implementatie en integratie van marketing-, verkoop-, lever-, klantenservice- (ook wel Customer Relationship Management, CRM) en e-commerce oplossingen. Oftewel: wij zijn deskundig op het gebied van ICT die draait om klanten.

Luuk Roovers, directeur Vicus
directeur / consultant
foto van Helenus de Rijke, directeur
directeur / consultant

Open Source software is de beste keus

Vicus adviseert bij het kiezen van de juiste software, integreert deze met bestaande ICT-systemen en zorgt ervoor dat al jouw klantgerichte processen vlekkeloos verlopen.

Als geen ander verbindt Vicus technologie, kennis en ervaring. Hiermee ondersteunen we het succes van jouw organisatie.

Vicus bestaat al 19 jaar en heeft inmiddels 15 jaar ervaring met Magento en 17 jaar met Vtiger CRM.

Het beste all-in-one crm-systeem voor mkb-bedrijven. Verbeter je marketing-, verkoop-, levering- en klantenserviceproces.  We implementeerde inmiddels 373 crm-projecten.

De beste open source e-commerce software voor grotere webshops. Inclusief multi-stores, internationaal en multi-channel. In 15 jaar hebben wij 172 Magento projecten uitgevoerd.

De beste open source software voor kleinere webshops. Ook heel goed bruikbaar om snel een marktonderzoek uit te voeren of gebruikersonderzoek voordat een grote investering in een zwaarder platform wordt gedaan.

WordPress is het populairste platform voor websites. Goed als basis voor alle klantcommunicatie en leadgeneratie.

Vicus ontwikkelde VOSBA integratie middleware al in 2006. Inmiddels koppelde we 156 projecten; zowel interne systemen als met externe partners.

17

Jaar Vtiger

15

Jaar Magento

16

Jaar VOSBA

19

Jaar Vicus

Slimme ICT helpt jou en jouw medewerkers hun werk beter te doen, de processen in je bedrijf beter te beheersen en betere resultaten te behalen.

Wij doen onderzoek en bekijken steeds welke actuele modellen en trends er op de markt zijn. Zo verbinden we onze kennis, ervaring en technologie met jouw organisatie.

Je focus gaat naar samenwerking met je klanten en leveranciers.

Je klanten zullen orders, facturen en betalingen papierloos willen. Daarom maken wij webshops, online catalogi en implementeren wij een crm-systeem dat op zowel desktop als tablets als mobiel beschikbaar is.

Vicus gelooft in samenwerken, in de kracht van samen delen en groeien. We hebben een sterk netwerk van softwareontwikkelaars, softwareleveranciers, partners en bijvoorbeeld internetmarketeers en webbureaus.

Samen realiseren we werkende systemen met als resultaat: tevreden klanten!

Wij adviseren open source software, omdat je met open source het meeste rendement uit jouw ICT-systemen haalt.

Software die ontwikkeld en voortdurend verbeterd wordt dankzij de kracht van een community. Software die vrijheid biedt om aan te passen aan veranderende behoeften en doelstellingen.

GROEIPAD VICUS EBUSINESS SOLUTIONS

VAN EENMANSBEDRIJF TOT GESTROOMLIJNDE ORGANISATIE

Preloader
 • Start Vicus

  Luuk Roovers, directeur Vicus

  In maart 2003 besloot Luuk Roovers de stoute schoenen aan te trekken en een eigen bedrijf te starten.

 • Aanvulling directie

  foto van Helenus de Rijke, directeur

  Helenus de Rijke versterkt de directie.

 • Een eigen kantoor op het Stationsplein

  Vicus-Stationsplein-325_foto_709x531

  Na de start op de zolderkamers openen we on s kantoor op het Stationsplein 325 in Amersfoort.

 • Start met Vtiger CRM

  Vtiger logo

  Na een uitgebreid selectietraject waarbij we diverse beschikbare open source pakketten onderzoeken komt Vtiger CRM als winnaar uit de bus.

 • VOSBA is geboren

  VOSBA is geboren

  Steeds meer klanten hebben behoefte aan integratie. Na een aantal avonden en nachten doorwerken ontstaat uiteindelijk het VOSBA integratie framework. VOSBA is nog steeds de basis voor heel veel integraties die wij uitvoeren.

 • Start met Zen Cart webshops

  Zen-Cart-2014_logo_1200x628

  Met de groeiende behoefte aan online verkoop en professionalisering van het e-commercevlak komen er steeds meer derivaten van Oscommerce. Wij selecteren Zen Cart en bouwen daar veel webshops mee.

 • De eerste Magento webshop

  De eerste Magento webshop

 • Kapitaalinjectie maakt groei mogelijk

  De aandeelhouders storten een significante bijdrage.

 • Naar Amsterdamseweg Amersfoort

  Vicus-Amsterdsamseweg-16-Amersfoort_foto

  Met de verhuizing naar de Amsterdamseweg 16 te Amersfoort krijgen we de ruimte om meer personeel aan te nemen en de beschikking over een vergader en presentatiezaal.

 • WebVisitAnalyser ziet het licht

  WebVisitAnalyser ziet het licht

 • In de top-20 snelst groeiende ict bedrijven

  Vicus-genomineerd-top20-Skillcity-Snelle-groeier-2010_banner_300x157

  in de regio Midden Nederland

 • Wederom kapitaal injectie

  Met deze injectie wordt met name de markering professioneler opgezet.

 • ICMG nomineert VOSBA

  iCMG-Architecture-Excellence-Awards-VOSBA-v2015-no-border_banner

  Het VOSBA integratieframework gooit hoge ogen. De internationale ict-architectenvereniging iCMG nomieert het VOSBA framework in maar liefst 5 categorieën.

 • Winnaar best ecommerce solutions provider

  Vicus-European-Corporate-Excellence-Awards-2015-transp_logo

 • Aankondiging Magento 2

  Magento-2-veb_logo

  De aankondiging dat Magento wordt vervangen door een volledig nieuwe versie heeft best wat voeten in de aarde. Het vergt training en aanpassing van werkprocessen.

 • Winnaar iCMG future it award

  iCMG-Awards16-certificates-FutureIT-Vicus-01_certificate

  Het internationale it-architecten vereniging iCMG gunt ons de Future-IT award voor onze 360 graden customer insight architecture. Hiervoor zijn veel gesprekken geweest, documentatie gemaakt en zijn interviews gehouden met diverse van onze klanten.

 • Verhuizing naar Vanadiumweg Amersfoort

  Vicus-Vanadiumweg-Amersfoort

  Met de verhuizing naar de Vanadiumweg in Amersfoort gaan we weer een stap vooruit. Een pand met eigen opgang. Ook mogen we hier onze uitstraling aan geven.

 • Uitbreiding van de hosting dienstverlening

  Vicus levert prima Magento hosting

  Na vele jaren te hebben samengewerkt met diverse hostingbedrijven hebben we voor geselecteerde klanten gespecialiseerde hosting voor Magento en Vtiger CRM ingericht.

 • Opening vestiging Wierden

  Opening vestiging Wierden

  Omdat we steeds meer klanten in alle delen van Nederland hebben kunnen wij de kans om een vestiging in Wierden over te nemen niet weerstaan. Hiermee hebben we enerzijds geografisch een betere dekking en daarnaast extra mogelijkheden om personeel aan te trekken.

 • Einde ondersteuning Magento 1 – introductie Pluspakket “blijf actueel en veilig”

  magento-upgrade-blogbanner_foto_1024x768

  Nu Adobe dan definitief heeft besloten om te stoppen met updates biedt Vicus een alternatief. Samen met MageOne en TrustGuard bieden we een abonnement om de Magento 1 webshops veilig en actueel te houden.

 • VOSBA technologie upgrade

  VOSBA technologie upgrade

  Vanwege de beschikbaarheid van nieuwe onderliggende technieken en de noodzaak voor slimmere processing werd het tijd voor een majeure upgrade.

 • Introductie Pluspakket Magento 2 “blijf actueel en veilig”

  Magento-onderhoud-en-reparatie_illustratie

  Nu Adobe / Magento strakke schema’s heeft voor de updates (4x per jaar) stappen steeds meer van onze klanten over op dit abonnementsmodel. Niet verplicht; maar het maakt het leven van ons allemaal een stuk makkelijker (en goedkoper).

 • Verhuizing van Wierden naar Almelo

  Verhuizing van Wierden naar Almelo

  Vicus Oost verhuist van Wierden naar Almelo en vestigt zich in het bedrijfsverzamelgebouw Dreesz aan de Brugstraat 9-13. Deze nieuwe locatie is zeer compleet met faciliteiten zoals een koffiebar, lunchruimte en een vergaderruimte waar we je graag ontvangen voor een bakje koffie.

We bouwen met onze partners aan jouw succes

De naam "Vicus" heeft symbolische betekenis

Nabij een castellum (Romeinse vesting) groeide een kampdorp 'Vicus' genaamd. Wij zien jouw bedrijf dat zich in analogie met het Romeinse Cohort strijdbaar opstelt in de markt.

Het Kampdorp staat symbool voor de inzet van onze expertise op de gebieden waarvan wij verstand hebben; ter ondersteuning van jouw missie.

Het Latijnse 'Vicus' kan worden vertaald als 'dorp', 'wijk', 'woongemeenschap', 'hofstede' of zelfs 'straat'. Veel van de kampdorpen groeide uit tot onze huidige dorpen en steden waarbij verbasteringen van het woord 'Vicus' (zoals 'Wijck') vaak in de plaatsnaam zijn terug te vinden.

Kampdorp symboliseert rol Vicus

Romeinse soldaten mochten niet trouwen. In de buurt van Castelli groeide daarom burgerlijke gemeenschappen.

Zo'n 'Kampdorp' of 'Vicus' genaamde gemeenschap had een verzorgende functie en bestond dus vaak uit winkels, herbergen en huizen.

Cohort symboliseert jouw bedrijf

In de tijd van de Romeinen (rond 275) waren in Nederland - vooral langs de Rijn - vele Castelli. Bij een Castellum werd een legerafdeling ondergebracht, een cohort (ca. 500 man).

Wij zien jouw bedrijf dat zich in analogie met het Romeinse Cohort strijdbaar opstelt in de markt.