Bwaste maakt verkoopproces overzichtelijker met Vtiger CRM

Via Vicus maakte Bwaste kennis met Vtiger CRM om hun werkprocessen te verbeteren.

Stroomlijnen verkoopproces

De onderneming Bwaste is met name bekend van de productie, installatie en onderhoud van ondergrondse afvalcontainers. Bwaste was op zoek naar een goed en betaalbaar CRM-systeem. De voornaamste reden hiervoor was dat Bwaste haar verkoopproces wil stroomlijnen. Via Vicus hebben zij kennis kunnen maken met Vtiger CRM. Vtiger CRM is een goed en compleet open source

CRM-systeem dat al sinds 2005 door Vicus in Nederland wordt gepromoot en ondersteund.

Stap voor stap

De implementatie van Vtiger CRM is niet in één keer uitgevoerd. Het project is in overleg met Bwaste door Vicus opgesplitst in een aantal fasen. Als eerste is gestart met de installatie en het aanmaken van de diverse gebruikers. Hierna volgde een workshop. Tijdens deze workshop is onder andere een aantal modules toegelicht.

Vervolgens is het verkoop- en offerteproces ingericht. Toen dit was afgerond is er nogmaals een workshop geweest. Tijdens deze bijeenkomst is met name gesproken over het offertetraject.

Om alles één geheel te maken heeft Vicus ook aandacht besteed aan de vormgeving. Zo heeft alles de look en feel gekregen van Bwaste. Met de PDF maker als aanvullende module kunnen er ook fraaie templates worden gepresenteerd.

Efficiënt werken en beter plannen

Bwaste heeft nu een gestroomlijnd proces van offerte naar verkoop. Mede door de workshops konden de werknemers binnen Bwaste vol vertrouwen aan het werk met Vtiger. Vicus heeft zo mogelijk gemaakt dat het werk efficiënter uitgevoerd kan worden. Dit gaat dan niet alleen om het verwerken van bijvoorbeeld leads.

Door het toevoegen van de module GEO tool kunnen ze hun reisschema’s ook efficiënter inplannen. GEO tool maakt namelijk leads en contacten zichtbaar op de Google kaart. Door dit goed zichtbaar te maken, is er ook sneller een route gepland.

Contact met Vicus

Deel deze showcase

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.