VOSBA middleware

crm en e-commerce integratie sinds 2006

Vicus Open Systems Business integration Architectuur

kortweg VOSBA

157 klanten rekenen dagelijks op onze middleware zoals:

Marketing, (online) verkoop en backoffice

Integreer mensen, processen, software

De VOSBA e-solutions middleware zorgt voor stabiele koppelingen tussen webshops, CRM-systemen en backoffice-systemen. Integraal denken is onze passie daarom zijn onze oplossingen al meerdere keren in de prijzen gevallen.

Vicus heeft al 18 jaar de beste software om je CRM-systeem of webshop naadloos te koppelen aan je andere bedrijfssoftware zoals je boekhouding, ERP-systeem of warehouse management systeem (WMS). Wij zorgen dat jouw ICT-systeem echt geïntegreerd is met je bedrijfsprocessen. Je ervaart het gemak van een totaaloplossing.

In de loop van de jaren is VOSBA doorontwikkeld als een gespecialiseerd crm- en e-commerce integratie framework. Hiermee integreren we ook jouw:

Ruim 157 organisaties rekenen inmiddels op VOSBA

Dat ons platform betrouwbaar en stabiel is kunnen we wel zeggen maar de praktijk wijst het al 18 jaar uit. Wij verwerken duizenden transacties per uur. Artikelinformatie, Debiteuren, Voorraden, Orders, Betalingen en ga zo maar door. We koppelen inmiddels:

 • Baan
 • King
 • iMuis
 • Exact
 • Occulus
 • Vtiger CRM
 • Magento 1
 • Magento 2
 • Sap R3
 • Sap Ariba
 • WordPress
 • WooCommerce
 • Dynamics/NAV
 • Dynamics/AX

E-commerce

Synchroniseer artikelen, voorraden, debiteuren en verkooporders.

Marketing automation

Synchroniseer informatie over leads, prospects en klanten.

Sales automation

Doe niet handmatig wat automatisch kan.

Productie en logistiek

Stuur orders door naar de backend. Informeer betrokkenen.

(Internet)betalingen

Betalingen verlopen via de webshop, pay-per-mail uit CRM of back-office of worden via een factuur afgehandeld.

Web Analytics

Informatie van Web Analytics verrijkt het klantprofiel in je CRM-systeem met gedragsinformatie en interesses.

Voorraadbeheer

Wissel voorraad uit tussen webshop, point-of-sale, magazijnen en fysieke winkel.

Financiële administratie

Zowel inkoop- als verkoop als onderlinge leveringen hebben financiële consequenties.

Winkelautomatisering

Voorzie je kassa (Point of Sale) van actuele artikelinformatie, informatie over voorraden, spaarpunten en loyaliteitsprogramma's.

Magazijnbeheer

Voorraad inslag- en uitslag verwerk je in je shop. Je orderbeheer geeft orders vrij voor leveren zodra een artikel op voorraad is.

Marktplaatsen en prijsvergelijkers

Verkopen via bol.com, wehkamp en vele andere marktplaatsen. Adverteren doe je bij prijsvergelijkers.

Leveranciers en dropshippers

Automatisch bestellen bij je leveranciers en alle administratie rondom zendingen automatische verwerken.

Artikelen, inkooporders, statusnotificaties

Leveranciers via de VendorConnector

De VendorConnector is een uitbreiding op VOSBA die zorgt dat ingelezen artikelbestanden beschikbaar worden voor aangesloten webshops, CRM-systemen en ERP-systemen en de benodigde artikelen bij leveranciers worden besteld en de administratie wordt bijgewerkt.

artikelen, verkooporders, statusnotificaties

vergroot je kansen met de MarketPlace Connector

De MarketplaceConnector is een uitbreiding op VOSBA die zorgt dat artikelbestanden beschikbaar worden voor aangesloten marktplaatsen. Verkooporders worden besteld en de administratie wordt bijgewerkt.

Ruim 157 organisaties rekenen inmiddels op VOSBA

bewezen technologie

Dat ons platform betrouwbaar en stabiel is kunnen we wel zeggen maar de praktijk wijst het al 18 jaar uit. Wij verwerken duizenden transacties per uur. Artikelinformatie, Debiteuren, Voorraden, Orders, Betalingen en ga zo maar door.

Klantcases

Zie alle klantcases

zowel een integratie filosofie als software

gebaseerd op standaards

VOSBA is een SaaS concept dat zorgt voor de integratie van CRM-systemen en webshops aan leveranciers, prijsvergelijkers, marktplaatsen, logistiek dienstverleners, boekhouding en ERP-systemen.

Visie op integratie

E-commerce en CRM worden steeds meer een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Door het aantal interfaces en verschillende standaarden is integratie niet altijd even eenvoudig.

Op basis van patronen

VOSBA bevat onder andere een centrale communicatiebus, connectors en adapters. VOSBA is intussen behoorlijk doorontwikkeld zodat er al veel patronen beschikbaar zijn.

Business Objecten

Omdat VOSBA business objecten (bijvoorbeeld verkooporder, factuur) werken met een ingebouwd datamodel kan VOSBA filteren, valideren en bewerkingen toepassen op alle data.

Maatwerk buiten core

Vrijwel alle VOSBA onderdelen (zoals bijvoorbeeld verkooporder, factuur, voorraad) kunnen voorzien worden van een uitbreiding. Zo pas je bij een afwijkende inrichting op flexibele wijze maatwerk toe.

Steeds doorontwikkeld

Vele organisaties profiteren van de kracht van de VOSBA e-solutions middleware. Elke implementatie zorgt weer voor een betere integratie tussen e-commerce, crm en back-office.

Performance monitor

Door de ingebouwde monitoring van prestaties kunnen doorstroomprocessen worden gemeten en verbeterd. Ook als de verbinding wegvalt komt de data nog door.

VOSBA is een saas oplossing die staat

profiteer van ervaring

Wij integreren al 18 jaar software en processen tot een geoliede machine. Door slim te integreren blijft jouw organisatie profiteren van nieuwe ontwikkelingen. Vicus medewerkers snappen bedrijfsprocessen en hebben de bedrijfskundige en technische kennis in huis om de integratie voor jou te verzorgen. Je krijgt de beschikking over een geïntegreerde ‘best-of-breed’ omgeving die zorgt voor een maximale return of investment.

Applicatie Adapters

VOSBA Applicatie Adapters (stekkers) worden tegen jouw bestaande software geplaatst. Meestal is maatwerk niet nodig.

Transformers

VOSBA Transformers uniformeren, converteren, normaliseren, vervangen, berekenen, controleren, bewerken en vertalen gegevens.

Bestaande frameworks

Binnen VOSBA gebruiken de ontwikkelaars van Vicus open source raamwerken zoals Zend. Daarmee is VOSBA eenvoudiger, sneller, flexibeler en daardoor betrouwbaar en stabiel.

Asynchrone uitwisseling

Voor het uitwisselen van informatie binnen jouw platform werkt VOSBA met asynchrone bericht-uitwisseling. Het zendende- en ontvangende systeem hoeven dus niet tegelijk online te zijn.

Interesse gewekt?

Maak nu een afspraak over crm en e-commerce integratie

Binnen enkele maanden profiteer je van deze procesverbetering. Bel 033-4611196 of vul ons contactformulier in.

Vicus integreert jouw software en bedrijfsprocessen tot een geoliede machine. We bouwen bruggen tussen open en gesloten systemen om aan te sluiten op jouw bedrijfsprocessen.
Luuk Roovers
directeur, Vicus eBusiness Solutions
We hebben veel geleerd van onze samenwerking en de shop heeft dan ook veel moois gebracht. Wat dat betreft een groot succes!
Vilius Kidikas
Marketeer, Friesche Olie en Verfhandel
Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen