Open Source Software

afgestemd op jouw zaak

Je hebt de voordelen van Open Source onderzocht en bent overtuigd.

Je wil het graag toepassen in je organisatie, maar weet nog niet precies welk pakket en aanvullende modules het beste bij jouw organisatie past.

Ontwerpen, bouwen en inrichten

Open Source implementeren

Wie op zoek is naar software en applicaties om klantgerichte processen slim te automatiseren – en dat bij voorkeur met open source software – komt bij Vicus uit.

Vicus is expert in het implementeren van Open Source software. Daarom is Vicus als geen ander in staat deze oplossingen effectief en efficiënt op jouw bedrijfssituatie toe te passen.

Vicus zet graag de fundamenten van jouw project goed neer voordat er verder wordt gebouwd. Doordat wij vooral open source bouwstenen selecteren en integreren kunnen we in korte tijd een eerste versie opleveren.

open source automatiseringsoplossingen implementeren

Partner in Open Source software

Vicus levert een zeer breed palet aan open source oplossingen voor klantgerichte processen. Open Source negeren betekent dat een bedrijf zichzelf de toegang ontzegt tot software van hoge kwaliteit zonder licentiekosten.

Vicus werkt met zowel time-boxes (modern iteratief, agile) en vertrouwde watervalmethode projecten. Na oplevering van een project bieden we via onze servicedesk aanvullende ondersteuning. Vicus past de oplossingen effectief en efficiënt op jouw bedrijfssituatie toe.

Wanneer je er niet aan maatwerk ontkomt staan onze deskundige ontwikkelaars voor je klaar. Wij kennen de producten, beschikken over de broncode en onderhouden goede relaties met de oorspronkelijke ontwikkelaars. Daarom kan Vicus vrijwel al je maatwerkwensen realiseren.

Als je nu een ander pakket gebruikt, maar daar niet tevreden over bent, dan wil je overstappen naar een pakket dat je beter helpt. Vicus heeft veel ervaring met het overzetten van waardevolle gegevens en het herinrichten van jouw bedrijfsproces. We helpen je graag.

Open Source is een licentiemodel

kosten besparen door te samen te werken 

De Open Source software biedt de mogelijkheid om jouw toepassingen af te stemmen op jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Dat geldt tevens voor het toevoegen van modules of functionaliteit. Met de Open Source software kunnen belanghebbenden samenwerken aan de verbetering en/of uitbreiding van de software.

Vrijheid is niet hetzelfde als gratis

Open Source betekent vooral de vrijheid om met de software te doen wat je zelf wilt; broncode inzien, gebruiken, verbeteren, aanvullen en distribueren. Open source software biedt keuzevrijheid en je bent niet langer gebonden aan één leverancier. Daarnaast biedt Open Source software je een goede prijs-kwaliteit verhouding. Open source betekent niet gratis.

Volgens Vicus betekent open source: software die ontwikkeld en voortdurend verbeterd wordt dankzij de kracht van de community. Software die vrijheid biedt deze aan te passen aan uw veranderende behoeften en doelstellingen.

Bepaal zelf wanneer je wilt investeren

Dankzij slimme configuraties, modules en desgewenst maatwerk. Waarbij je niet afhankelijk bent van een dealer, licenties of upgrades. Je bepaalt wanneer je wilt investeren. Dankzij deze flexibiliteit biedt de keuze voor open source vaak behoorlijke kostenvoordelen, zeker op lange termijn. Je krijgt een ‘best-of-breed’ oplossing die bij je past, nu en in de toekomst.

Bij Vicus aan het juiste adres

Open Source dienstverlening van Vicus: voor klantgerichte processen. Wij leveren u de beste Open Source & Open Standaard software op maat, waarmee u de kracht van alle toepassingen optimaal kunt benutten.

Afgestemd op jouw behoefte. Onze servers zorgen voor een waterdicht beheer van applicaties en back-ups. Wij werken met professionele ontwikkelgereedschappen.

Waarom Vicus Onze ervaren medewerkers zetten hun know-how in voor het opstellen van workshops, implementatieplannen en kostenoverzichten. Daarbij werken wij samen met partners die over voldoende kennis van aanvullende componenten, software en processen beschikken.

Met de Open Source & Open Standaard software van Vicus kunt u alle toepassingen optimaal benutten en specifiek afstemmen op uw bedrijfsbehoeften.

Ondernemers met visie kiezen voor

Open Source Software

Software-ontwikkeling is dynamisch. Wat vandaag sophisticated is, is morgen weer achterhaald. Natuurlijk wil je je bezighouden met jouw core-business. Je wil niet iedere keer voor dure verrassingen komen te staan doordat je gebonden bent aan een softwareleverancier.

Wij werken met professioneel ontwikkelgereedschap en alle door ons ingezette medewerkers zijn ervaren ICT-ers met een relevante technische achtergrond zoals MySQL, PHP, Javascript, CSS.

Sluit bij Vicus een service-overeenkomst af voor ondersteuning zoals workshops, trainingen, gebruikersvragen, onderhoud, maatwerk en (security)updates.

Na het realiseren van je webbased crm- of e-commerce toepassing, biedt Vicus ondersteuning bij het gebruik en onderhoud van jouw software. Bel onze helpdesk voor ondersteuning.

There Ain't No Such Thing As A Free Lunch

Open Source is zogenaamde Free Software. Niet als Free in Free Beer, maar Free als in Freedom. Het gaat daarbij met name om de vrijheid die je hebt. De Engelsen hebben hiervoor de acroniem TANSTAAFL geïntroduceerd - There Ain't No Such Thing As A Free Lunch.

The term «free» in this context is primarily a reference to a lack of constraint («vrijheid») rather than a lack of cost («gratis»).

Open source heeft veel voordelen

Aantrekkelijke licentievoorwaarden

Tegen aantrekkelijke licentievoorwaarden kun je via Vicus professioneel aan de slag en de kracht van alle toepassingen optimaal benutten.

 • geen licentiekosten, geen eigendomsdiscussies
 • broncode is beschikbaar, gegevens altijd benaderbaar
 • geen administratie en inkoopproces voor licenties

Geen vendor lock-in

Wanneer je kiest voor open source ben je niet afhankelijk van een dealer, licenties of verplichte upgrades. Dankzij deze flexibiliteit biedt open source behoorlijke kostenvoordelen. Je krijgt een ‘best-of-breed’ oplossing die bij je past. Vaak krijg je conform de bijbehorende licentie zelfs de broncode.

Afstemmen op jouw behoefte

Desgewenst kun je de toepassingen eenvoudig afstemmen op jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Dat geldt ook voor het toevoegen van modules of functionaliteit.

Up to date wanneer je wilt

Bovendien zorgen onze servers voor een waterdicht beheer van de applicaties en back-ups. Je bent zo altijd up-to-date met de software en het beheer ervan. Je bepaalt zelf wanneer je wilt investeren.

Blijf baas over je eigen informatie!

De opslag van jouw gegevens vind plaats in een blijvend toegankelijk formaat. Bij overstap naar een andere architectuur of softwarepakket zijn je gegevens eenvoudig over te zetten. Maatwerk en onderhoud aan de software kun je laten doen door wie je wilt.

Nieuwe vorm van Escrow

Juristen moeten er nog steeds aan wennen. Je rechten volgen uit de open source licenties. Daarom bieden wij als escrow-dienst de mogelijkheid om regulier een werkende back-up van je webshop of crm-systeem te ontvangen op een door jou zelf te kiezen locatie.

Goedkoper met Open Source

We laten je graag met calculaties zien dat je ondanks een investering in maatwerk een positief rendement overhoudt als je kiest voor Open Source. Je betaalt immers voor de software en betaalt geen licentiekosten!

Open Source ontwikkelmethode

De vorm waarbij personen uit verschillende organisaties, landen of op persoonlijke titel samen de software verder ontwikkelen, wordt de Open Source ontwikkelmethode genoemd. Belanghebbenden werken samen om de software te verbeteren en/of uit te breiden, zonder dat eigendomskwesties dat in de weg zitten. 

Introductie VOSBA koppeling iMuis / Magento
koppeling magento imuis_banner_1900x1425

Met de overname van Muis door King breiden wij ook meteen onze koppeling uit zodat we ook deze klanten van King Software kunnen ondersteunen.

Introductie VOSBA koppeling Oculus ERP / Magento
koppeling magento oculus_banner_1900x1425 1

Na de technologie-update van VOSBA is het eenvoudiger geworden om nieuwe koppelingen toe te voegen. Deze koppeling met Oculus bijt de spits af.

Introductie Pluspakket Magento 2 “blijf actueel en veilig”
Magento-onderhoud-en-reparatie_illustratie

Nu Adobe / Magento strakke schema's heeft voor de updates (4x per jaar) stappen steeds meer van onze klanten over op dit abonnementsmodel. Niet verplicht; maar het maakt het leven van ons allemaal een stuk makkelijker (en goedkoper).

VOSBA technologie upgrade
VOSBA technologie upgrade

Vanwege de beschikbaarheid van nieuwe onderliggende technieken en de noodzaak voor slimmere processing werd het tijd voor een majeure upgrade.

Adobe eindigt support Magento 1 – Vicus introduceert Pluspakket “blijf actueel en veilig”
magento-upgrade-blogbanner_foto_1024x768

Nu Adobe definitief heeft besloten om te stoppen met updates biedt Vicus minstens tot juli 2029 een alternatief. Samen met MageOne en TrustGuard bieden we een abonnement om de Magento 1 webshops veilig en actueel te houden.

Aankondiging Magento 2
Magento-2-veb_logo

De aankondiging dat Magento wordt vervangen door een volledig nieuwe versie heeft best wat voeten in de aarde. Het vergt training en aanpassing van werkprocessen.

Introductie VOSBA koppeling King / Vtiger CRM
koppeling-vtiger-crm-king_vtiger2king-v03_banner

Na de koppeling tussen King en Magento waren er ook King-klanten met behoefte aan een crm-systeem. Reden dus om ook deze koppeling te realiseren.

Introductie VOSBA koppeling King / Magento
koppeling-magento-king-mage2king-v03_banner

Inmiddels maken al veel klanten gebruik van de koppelingen met King. In 2009 was dat vernieuwend en was Vicus een van de eerste die een koppeling via middleware aanbood. Daardoor kunnen we nog steeds relatief snel een project online zetten. Inmiddels hebben we vele koppelingsprojecten met King gerealiseerd.

Start met Zen Cart webshops
Zen-Cart-2014_logo_1200x628

Met de groeiende behoefte aan online verkoop en professionalisering van het e-commercevlak komen er steeds meer derivaten van Oscommerce. Wij selecteren Zen Cart en bouwen daar veel webshops mee.

VOSBA is geboren
VOSBA is geboren

Steeds meer klanten hebben behoefte aan integratie. Na een aantal avonden en nachten doorwerken ontstaat uiteindelijk het VOSBA integratie framework. VOSBA is nog steeds de basis voor heel veel integraties die wij uitvoeren.

Start met Vtiger CRM
Vtiger CRM logo

Na een uitgebreid selectietraject waarbij we diverse beschikbare open source pakketten onderzoeken komt Vtiger CRM als winnaar uit de bus.

Software zoals:

 • Magento (sinds 2007)
 • Zen Cart (sinds 2004)
 • Vtiger CRM (sinds 2004)
 • WooCommerce
 • WordPress

koppelen we sinds 2006 ook via ons VOSBA framework o.a. aan:

 • King business software
 • Microsoft Dynamics Navision
 • Logistiek dienstverleners
 • Warehouse management (bv. WICS)

Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden vrijblijvend met ons te bespreken. Luuk of Helenus bellen jou dan voor een goed gesprek.

Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen