Magento webshop onderhouden

het onderhoud van je webshop goed geregeld

Vicus biedt onderhoud op Magento met security patches, software updates en updates op extensies en plugins.

Wanneer je een Magento 2 webshop actueel en veilig wilt houden.

Wanneer je een Magento 1 webshop actueel en veilig wilt houden.

Welke versies van Magento er in de loop der jaren zijn vrijgegeven.

Onderhoud op Magento

Vicus is gespecialiseerd in Magento-onderhoud en doet dit al 17 jaar naar tevredenheid voor ruim 340 klanten.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? We denken graag vrijblijvend met je mee over het onderhoud van je Magento-webshop.

Waarom moet je een Magento-webshop onderhouden?

De webshop vormt voor jouw onderneming een belangrijke bron van inkomsten of misschien moet het dat worden. Je wilt dus niet dat er iets fout gaat met de webshop of dat er iets niet werkt.

Wat meestal vergeten wordt is dat een webshop na oplevering ook onderhouden moet worden. Magento zelf, maar ook de geïnstalleerde extensies worden doorontwikkeld en moeten worden voorzien van updates.

Het doel van regulier onderhoud is om je webshop in topconditie te houden zodat deze maximaal presteert en rendeert. Je voorkomt ook nog eens onvoorziene en lastig op te lossen problemen! Door je webshop actueel te houden zorg je ervoor dat jouw klantdata naar beste kunnen veilig wordt gesteld en niet zomaar op straat komt te liggen.

Magento is een bewezen en robuust platform, maar soms ook wat complex. Dat op zichzelf is een goede reden om het onderhoud aan een expert over te laten. In Magento is het doen van updates niet altijd een eenvoudige zaak. Compatibiliteitsproblemen treden erg vaak op bij updates en patches, en deze moeten handmatig opgespoord en opgelost worden.

Welk onderhoud heeft Magento nodig?

Magento plant volgens een strak schema elke drie maanden een nieuwe software release. Naast de nieuwe release wordt er altijd een patch uitgebracht voor de voorgaande release. Voor oudere releases vervalt doorgaans de ondersteuning. In de praktijk zit je dus na een maand of 6 op een niet-ondersteunde versie van Magento. Dit geldt niet alleen voor de Magento core maar ook voor alle plug-ins en uitbreidingen.

Magento Security Patches

Magento brengt met enige regelmaat security patches uit. Wij adviseren om dit onderhoud zo snel mogelijk uit te voeren. Door tijdig lekken te dichten met veiligheidsupdates minimaliseer je de kans op een mogelijke storing of een datalek.

Magento Software Updates

In nieuwe Magento-versies worden veelal fouten in de software opgelost en ook verbeterde of nieuwe functionaliteit opgenomen. Zorg ervoor dat je Magento-webshop is bijgewerkt zodat deze optimaal presteert.

Magento Extensie Updates

Veel Magento-webshops gebruiken extensies voor aanvullende functionaliteit zoals een afrekenmodule of een betaalprovider. Deze extensies moet je updaten om de veiligheid en werking van je webshop te garanderen.

Hoe regel je het onderhoud van een Magento-webshop?

Wij adviseren iedereen met een Magento-webshop een professionele partij voor het onderhoud aan te trekken.

Vicus onderhoudt Magento-webshops met updates voor software, veiligheidslekken en we onderhouden ook Magento-extensies.

Wij helpen je om jouiw Magento-webshop te updaten naar een nieuwere versie. Maar je kunt ook het onderhoud van je Magento 1 webshop bij ons onderbrengen

Vicus is gespecialiseerd in Magento-onderhoud en doet dit al 17 voor 340 klanten.

Uniek abonnement

Je kunt kiezen om gebruik te maken van ons unieke onderhoudsabonnement zodat je webshop altijd up-to-date is, of incidenteel je webshop laten updaten.

Onze werkwijze kenmerkt zich door een nuchtere kijk en een realistische aanpak die we samen met jou afstemmen.

Wil je meer weten over onze onderhoudsopties. Neem dan contact met ons op.

Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen