Magento en CRM E-Commerce Specialist

Zonnefabriek zet Vtiger CRM in voor optimaliseren bedrijfsprocessen

Klantcases in je mailbox?

Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen

De Zonnefabriek was voor haar verkoopteam op zoek naar een pakket dat naar haar wensen kon worden ingevuld en belande bij vtiger expert Vicus.

zonnefabriekteam

De Zonnefabriek wilde de verkopers van de zonnepanelen en bijbehorende onderdelen zo goed mogelijk ondersteunen met een CRM-systeem met offerte generator waarbij door het invullen van enkele onderdelen er automatisch een offerte komt uitrollen, inclusief eventuele inkoopkortingen. Deze offerte moest vervolgens tot aan de productie gebruikt kunnen worden als verkooporder en installatiechecklijst.

Vicus dacht mee met De Zonnefabriek en verbouwde in de vtiger modules accounts, offerte, installaties en facturatie geheel naar wensen van De Zonnefabriek.

  • Zo worden bij account gelijk de contactpersonen opgenomen en niet via de separate tab contactpersonen.
  • Is er een keuzemogelijkheid bij de offerte om alleen verzamelnamen te tonen of een offerte met alle detailonderdelen.
  • Door intelligente modules worden de inkoopkortingen die de Zonnefabriek realiseert ook doorberekend aan de klant.
  • Aan het account zijn velden toegevoegd om de situatie van het pand op een gestructureerde methode te kunnen vastleggen. Met de vtiger module offertes kunnen hierdoor makkelijk offertes worden gegenereerd.
  • Vtiger maakt hierbij gebruik van standaard in te stellen tekstblokken die binnen de offerte in custom velden wordt geplaatst. Deze custom velden zijn vervolgens weer op maat aan te passen voordat de offerte gegenereerd wordt voor de specifieke klant.
  • Naast de reeds bestaande vtiger modules is voor De Zonnefabriek een nieuwe werkstroom toegevoegd. Deze is nu account – offerte – installatie – factuur.
  • Door de status van de offerte te wijzigen naar een installatie kan vervolgens de inkooporder geplaatst worden, kan er opdracht gegeven worden aan het installatie-team om de zonnepanelen te plaatsen en krijgt de klant uiteindelijk de factuur voor het geleverde werk en onderdelen.