Zonnefabriek zet Vtiger CRM in voor optimaliseren bedrijfsprocessen

De Zonnefabriek was voor haar verkoopteam op zoek naar een pakket dat naar haar wensen kon worden ingevuld en belande bij vtiger expert Vicus.

Offerte naar wens

De Zonnefabriek verkoopt, hoe kan het ook anders, zonnepanelen. Zij waren op zoek naar een systeem om de verkopers te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De wens was om een offerte generator te hebben die vanaf het moment van maken tot aan de productie gebruikt kan worden als verkooporder en installatiechecklijst. Daarnaast moest het mogelijk zijn om met het invullen van slechts enkele onderdelen een offerte te genereren.

Maatwerk om aan te sluiten op de wens van de klant

Vicus dacht mee met De Zonnefabriek en leverde maatwerk in de Vtiger modules accounts, offerte, installaties en facturatie geheel naar wensen van De Zonnefabriek. Zo worden bij account gelijk de contactpersonen opgenomen en niet via de separate tab contactpersonen. Aan het account zijn velden toegevoegd om de situatie van het pand op een gestructureerde methode te kunnen vastleggen. Met de Vtiger module offertes kunnen hierdoor makkelijk offertes worden gegenereerd.

Door de status van de offerte te wijzigen naar een installatie kan vervolgens de inkooporder geplaatst worden, kan er opdracht gegeven worden aan het installatie-team om de zonnepanelen te plaatsen en krijgt de klant uiteindelijk de factuur voor het geleverde werk en onderdelen.

Resultaat

Naast de reeds bestaande Vtiger modules is voor De Zonnefabriek een nieuwe werkstroom toegevoegd. Deze is nu account – offerte – installatie – factuur. Door intelligente modules worden de inkoopkortingen die de Zonnefabriek realiseert ook doorberekend aan de klant. Ook is er een keuzemogelijkheid bij de offerte om alleen verzamelnamen te tonen of een offerte met alle detailonderdelen. Vtiger maakt hierbij gebruik van standaard in te stellen tekst blokken die binnen de offerte in custom velden wordt geplaatst. Deze custom velden zijn vervolgens weer op maat aan te passen voordat de offerte gegenereerd wordt voor de specifieke klant

Vicus heeft zo voor de Zonnefabriek een CRM systeem ingericht wat voldoet aan al hun wensen.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.