Magento webshop starten of verbeteren?

Een shop waar je nauwelijks omkijken naar hebt

 • Meest gebruikte webshop systeem van Nederland
 • Al 340+ webshops succesvol opgezet
 • Ondersteuning op maat vanuit Vicus

Als je wilt starten met een online webshop met Magento.

Als je al werkt met Magento en betere resultaten wilt behalen.

Als je al online zaken doet en een overstap naar Magento overweegt.

Verder met Magento 1

Sinds juni 2020 wordt Magento 1 door Adobe niet meer onderhouden! Vicus houdt je Magento 1 webshop in de lucht tot minimaal juli 2029.

We werken onder andere voor

Waarom een Magento webshop laten maken?

 

Magento is het meest gebruikte webwinkelplatform in Nederland. Of je nou een kleine, eenvoudige webshop wilt laten maken of juist een grote, professionele webshop.

340

Webshops

17

Jaar Magento

157

Integraties

Veelzijdig

Een eenvoudige webshop of een uitgebreide? Meerdere webshops die je vanuit één systeem wilt beheren? Volledig in je eigen huisstijl of snel van start met één van de vele standaardtemplates? Laat je verrassen hoe veelzijdig een Magento webshop is.

Betrouwbaar

Magento voldoet aan alle regelgeving, richtlijnen en keurmerken voor een betrouwbare en veilige webshop. Veilig bestellen en betalen. Mede daarom is Magento het meest gebruikte webwinkelplatform van Nederland.

Flexibel

Een kleine Magento webshop laten maken en als je bedrijf gegroeid is verder uitbouwen? Meerdere betaalopties aanbieden? Volledige integratie met je sales-, marketing- en servicesystemen? Geen systeem is flexibeler dan Magento.

Je administratie gaat vanzelf 

 

Een klant doet een bestelling via je webshop. Niet alleen ontvangt deze klant direct een bevestiging, maar ook je orderadministratie wordt automatisch bijgewerkt. Net als je boekhouding, voorraadsysteem en crm-systeem. Daar hoef jij dus niet naar om te kijken.

Het team van Vicus ondersteunt Magento al 17 jaar (sinds 2007) en heeft inmiddels meer dan 340 webshops gebouwd.

Bij Vicus begrijpen we dat jij als mkb-ondernemer je tijd hard nodig hebt. Om je bedrijf verder uit te bouwen en plannen te maken voor de toekomst. Daarom kun je bij ons een Magento webshop laten maken waar je nauwelijks omkijken naar hebt.

Via onze unieke middleware koppelen wij al 18 jaar webshops aan back-end systemen.

Maatwerk bouwen

Liever een standaard plug-in dan maatwerk. Maar we duiken ook graag diep voor je in de code.

Voor Magento hosting werken we samen met kundige partners. Snel en stabiel.

Ook Magento heeft regelmatig een update nodig; incidenteel of met een abonnement.

Al 17 jaar ondersteunen wij klanten bij het efficiënt gebruiken van Magento.

Hoewel Magento standaard al heel compleet kun je je systeem helemaal op maat maken met de Magento uitbreidingsopties.

Profiteer van onze inmiddels 21 jaar ervaring en bespreek je plannen en ambities met ons.

Magento specialist Vicus

Vicus is de Magento specialist die verder kijkt dan je webshop. Of je nou een kleine webshop wilt laten bouwen met mogelijkheden voor uitbreiding in de toekomst, of een grote webshop die volledig geïntegreerd is met je backofficesystemen.

Support as-you-go

Wij brengen je klantreis en je ambities in kaart, helpen je bepalen welke software en koppelingen je nodig hebt en zorgen dat die naadloos aansluiten op je webshop. We trainen je medewerkers zodat ze het maximale uit je Magento webshop kunnen halen.

Het resultaat? Tevreden webshopklanten, meer tijd voor je core business, een stijgende omzet én een groeiende online reputatie. Wat zijn jouw online ambities?

Support wil je natuurlijk flexibel houden! Daarom hoef je bij ons geen bundels vooraf in te kopen (mag wel).

Vicus biedt je een

Prijswinnende aanpak

Vicus is al 17 jaar de Magento specialist voor als je echt rendement wilt halen uit je online webshop. Ons JourneyFunnel Model, waarmee we de klantreis in kaart brengen, werd in 2016 bekroond met de prestigieuze iCMG Award

Magento heeft standaard veel functionaliteit

Productbeheer

 • Beheer eenvoudig al je websites en shops
 • Beheer van productassortiment is een fluitje van een cent

Marketing

 • Zoekmachine Optimalisatie standaard op orde
 • Magento Marketing- en Verkooptools
 • Magento Web Analytics en Rapportages

Zoeken en vinden

 • Helder zoeken, navigeren en browsen door de online catalogus
 • Producten vergelijken en voorzien van uitgebreide informatie

Verkopen

 • Helder en overzichtelijk afrekenproces
 • Je klanten betalen met alle bekende betaalmethoden

Leveren

 • via alle verzendmethodes tijdig op hun plek
 • koppel voor besparing op proceskosten
 • orderbeheer stand-alone

Service

 • Verhoog klanttevredenheid met Magento klantenservice
 • In 'Mijn Account' heeft je klant alles bij de hand om zaken met je te doen

Klantcases

Zie alle klantcases

Maak een succes van je Magento shop

Hoe groot je ambities ook zijn, Vicus helpt al 21  jaar om ze waar te maken.

Wat is jouw plan? Neem nu contact met ons op om je plan te bespreken!

Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen

We helpen je graag verder met Magento

Heb je vragen over Magento of wil je meer weten? Neem contact op met Luuk Roovers. Hij helpt je graag verder.

 • sales@vicus.nl
 • 033 461 1196
Luuk Roovers, directeur Vicus

Veelgestelde vragen over Magento

Wat is Magento en wat zijn de belangrijkste functies ervan?

Magento is een open source platform voor webshops. Het heeft veel mogelijkheden, is aan te passen naar jouw eigen branche en is schaalbaar. Wil je weten of Magento de juiste stap is voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met ons. 

Welke integraties zijn beschikbaar voor Magento?

Sinds 2006 heeft Vicus vele integraties verzorgd. Integraties met betaalsystemen, verzendsystemen, CRM-systemen, social-media kanalen, maar ook integraties met ERP systemen zoals bijvoorbeeld King. 

Via deze pagina kun je informatie over koppelingen voor Magento vinden. Daarnaast kunnen we vrijwel elk systeem via VOSBA, onze award-winning integratie software koppelen. Daarover lees je meer via deze link.

Hoe kan ik gegevens importeren en exporteren in Magento?

Importeren en exporteren in Magento is makkelijk voor ze zogenaamde enkelvoudiger modules en wat lastiger voor meervoudige modules.

Is Magento ook beschikbaar als cloud versie?

Magento is zowel beschikbaar als cloud versie als Open Source versie. We leggen je graag de verschillen uit in een persoonlijk contact.

Hoe kan ik Magento aanpassen aan de specifieke behoeften van mijn bedrijf?

De functionaliteiten van Magento zijn op maat in te stellen. Om een indruk te krijgen van de vele mogelijkheden kun je hier klikken. 

Adviseurs van Vicus kunnen je altijd helpen met het zo optimaal mogelijk inrichten van Magento. Dat kan middels een kort telefoontje of een uitgebreide workshop bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Wat is de meest recente versie van Magento?

We hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van alle versies. Via deze link kun je zien welke versie nu het meest actueel is en wat daarvan de verbeteringen zijn.

Hoe kan ik mijn Magento uitbreiden?

Wanneer je functionaliteiten mist dan zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Hier kun je veel opties vinden om jouw Magento uit te breiden.

Staat jouw wens er niet tussen? Bij Vicus doen wij ook aan maatwerk. Voor hele specifieke wensen kunnen wij de juiste oplossing programmeren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Welke voordelen biedt Magento?

Dankzij vele plug-ins lijken de mogelijkheden eindeloos. Het is op maat in te richten, schaalbaar en heeft meer dan genoeg mogelijkheden voor zoekmachine optimalisatie. Daarnaast zitten er bij Vicus experts om wensen middels maatwerk te realiseren.  Onze programmeurs hebben al diverse oplossingen geprogrammeerd waar standaard plug ins niet voldoende bleken. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Kan ik Magento lokaal hosten?

Ja, je kunt Magento op je eigen servers hosten voor volledige controle over je gegevens. Heb je dan ook kennis in huis om de beveiliging en performance goed te regelen? Je kunt de hosting ook bij ons regelen.

Welke programmeertaal wordt gebruikt voor Magento?

Magento is geschreven in PHP.

Is technische kennis vereist om Magento te gebruiken?

Binnen Magento is het mogelijk om veel zelf te beheren en in te stellen wanneer je niet al te veel technische kennis hebt. Niet alle technische mogelijkheden zijn echter zelf uit te voeren als er onvoldoende kennis is van de techniek. Daarnaast is het belangrijk je webshop goed te onderhouden. Wij kunnen ondersteuning bieden. Van het organiseren van workshops tot alles volledig uit handen nemen. Informeer naar de mogelijkheden!

Hoe installeer ik Magento?

Magento moet je downloaden op je laptop of desktop. Hier vind je informatie over het downloaden. Het downloaden vraag technische kennis. Heb je dit niet in huis? Wij kunnen alles voor je regelen. Daarnaast geven wij ook workshops aan jou en jouw team zodat iedereen het leert. Informeer naar de mogelijkheden.

Welke besturingssystemen ondersteunen Magento?

Magento kan worden geïnstalleerd op Linux, Windows en macOS.

Hoe zit het met Magento op mobiele apparaten?

Magento heeft geen officiële mobiele app voor winkelbeheer, maar er zijn enkele apps van derden en mobiele responsieve dashboards die toegang bieden tot bepaalde functies. Hier zijn enkele mogelijkheden:

Magento Admin Mobile App: Magento heeft geen specifieke mobiele app voor winkelbeheer, maar sommige externe ontwikkelaars hebben apps gemaakt die toegang bieden tot basisfuncties zoals het beheren van bestellingen, klanten en producten. Deze apps kunnen beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android.

Responsive Admin Panel: Het Magento-beheerderspaneel is ontworpen om responsief te zijn, wat betekent dat het zich aanpast aan verschillende schermformaten. Hierdoor kun je het beheerderspaneel openen en enkele taken uitvoeren via de browser van je mobiele apparaat.

Kan ik gegevens in Magento importeren vanuit andere systemen?

Ja, Magento biedt importmogelijkheden voor het overzetten van gegevens vanuit andere systemen. Hier kun je meer informatie vinden.

Kun je Magento integreren met andere software?

Ja, Magento kan worden gekoppeld aan vrijwel elk ander systeem. Dit kan met een standaard plug-in, maar wij kunnen ook oplossingen op maat maken. Hier vind je meer informatie.

Hoe zit het binnen Magento met beveiliging van gegevens en privacy?

Magento heeft beveiligingsfuncties en je kunt de controle behouden over je gegevens bij lokale hosting

Daarnaast is het belangrijk om je Magento up to date te houden. Bekijk hier hoe je dat voor jouw webshop eenvoudig kunt regelen met een update abonnement.

Zijn er kosten verbonden aan extensies om mijn Magento shop uit te breiden?

Sommige extensies en uitbreidingen kunnen extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van je behoeften. Ook wanneer je de installatie uit handen geeft kan dit kosten met zich meebrengen. Neem contact met ons op en we geven je alle informatie!

Is er een mogelijkheid voor rapportage en analyse binnen Magento? 

Ja, Magento biedt mogelijkheden om inzicht te krijgen in onder andere het gedrag van je bezoeker op jouw site. Een aantal dingen zijn standaard in Magento. Middels extensies kun je dit nog verder uitbreiden binnen jouw webshop. 

Kan ik met Magento ook ondersteuning aan mijn klanten bieden?

Ja, Magento biedt mogelijkheden voor klantondersteuning en klantenservice. Informeer naar de mogelijkheden. 

Kan ik aan mijn Magento modules toevoegen?

Ja, je kunt extensies toevoegen om Magento aan je specifieke behoeften aan te passen. Klik hier om een aantal voorbeelden te bekijken. Er zijn er nog veel meer. Informeer naar de mogelijkheden. 

Is er een API beschikbaar om mijn Magento te integreren met andere software?

Ja, Magento heeft een API waarmee je kunt integreren met andere applicaties. Versterk de werking met onze eigen VOSBA middleware.

 

Is Magento beschikbaar in meerdere talen?

Ja, Magento ondersteunt meerdere talen. Wanneer je internationaal zaken doet kun je jouw webshop weergeven in de taal van het land van de bezoeker.