Vicus in snelle groeier Top 20

  • 30 september 2010
  • vicus

Vicus was al eerder door SkillCity genomineerd in de snelle groeier top 20. Wij konden het niet geloven dat we zo zijn gegroeid ten opzichte van de markt.

Op donderdagavond 30 september is de uiteindelijke score bekend gemaakt. Luuk Roovers en Helenus de Rijke namen rond 19.30 uit handen van initiatiefnemer Ben Alfrink het aandenken in ontvangst. De omzetcijfers van ICT bedrijven in de regio Midden Nederland zijn door Accountantsbureau Blömmers tegen het licht gehouden en juist bevonden.

Internetonderneming Vicus uit Amersfoort blijkt in de Regio Midden Nederland een 17e positie in te nemen. We zijn hier als Amersfoortse Open Source specialist hartstikke trots op! Een beloning voor ons harde werken. Vicus was al eerder in de picture als deelnemer van Groeilink en kreeg het label ‘snelle groeier’ van de Gemeente Amersfoort. Vicus is de Amersfoortse Open Source dienstverlener, gespecialiseerd in het ondersteunen van verkoopprocessen. Vooral internetgebaseerde oplossingen voor e-commerce en relatiebeheer (Open Source CRM). Vicus ondersteunt ruim 17 Open Source bedrijfssoftwarepakketten. De meeste van onze klanten gebruiken met veel plezier de bedrijfssoftware vtiger CRM, Zen Cart e-commerce, Magento e-commerce, Joomla CMS en het TYPO3 CMS.

Groei door speciale aanpak en breed productaanbod

Vicus groeit met name door de speciale aanpak. Met een beperkt team kan toch een breed skala aan producten worden ondersteund, met name door gebruik te maken van internationaal beschikbare kennis en kunde. Vicus werkt samen in zogenaamde communities waarbij steeds de beste combinatie van product en ontwikkelaar worden opgezocht. Vicus heeft daarvoor sinds 2003 een flink netwerk opgebouwd. Naast het ondersteunen van klanten ontwikkelt Vicus ook zelf SaaS diensten. Een recente voorbeeld van een online dienst die het verkoopproces ondersteunt is bijvoorbeeld de WebVisitAnalyser. Deze maakt leads van anonieme zakelijke bezoekers.