Hét update abonnement voor jouw Magento 2 webshop

De grote voordelen van een update abonnement van Vicus voor jouw Magento 2 webshop.
Magento-2-update-abonnement

Veiligheid, snelheid, zekerheid

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt: op een zeer ongelukkig moment ging je laptop automatisch afsluiten omdat je het updaten te lang had uitgesteld. Vaak wordt het als irritant ervaren als de meldingen komen dat het weer tijd is voor een update. En toch is het broodnodig dat ze worden uitgevoerd. Veiligheid, functionaliteit. Je wilt optimaal gebruik blijven maken van je apparaten.

Hetzelfde geldt voor je webshop. De meest optimale Magento versie is de meest recente Magento versie. Niet iedereen is echter technisch genoeg om deze updates zelf uit te voeren. Op het moment dat het uitbesteed moet worden komen er ook kosten bij kijken en vaak wordt het dan ook om die reden zo lang mogelijk uitgesteld.

Uitstellen en de gevolgen

Magento wordt volgens een schema iedere drie maanden door Adobe opgefrist. Bugfixes, aanpassingen en nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Hoe langer je uitstelt, hoe meer je misloopt.

Met name voor de veiligheid is het belangrijk om up to date te zijn. Het zijn niet alleen je eigen gegevens die kwetsbaar worden, maar ook de gegevens van je klanten. Je wilt natuurlijk niet dat onbekenden met deze gegevens aan de haal gaan. Verbeterde beveiliging is nodig om te blijven voldoen aan de AVG en verzorgen van veilige betalingen.

Daarnaast zijn er nog andere zaken waar je op den duur last van gaat krijgen. Je webshop loopt op een gegeven moment zover achter dat ondersteuning voor bepaalde devices mist. Je webshop wordt niet goed weergegeven op de nieuwste devices. Dat kost je nieuwe en bestaande klanten. En dit zorgt er dan weer voor dat het een negatieve invloed heeft op je SEO.

Verder loop je het risico dat je zelf ook niet meer met de software kunt werken. Dingen aanpassen kosten meer tijd dan nodig en plug-ins kunnen stoppen met werken. Klanten kunnen niet meer betalen of er zijn geen verzendopties meer.

Waarom een update abonnement?

De voordelen van een update abonnement zijn enorm. Al is het alleen maar dat je er geen omkijken meer naar hebt. En zo zijn er nog meer pluspunten om het update onderhoud via een abonnement te doen.

Je mist niets

Wij voeren alle updates uit in jouw Magento omgeving. Iedere fix, critical patch en nieuwe feature is direct beschikbaar binnen jouw Magento 2. Nog belangrijker: alles blijft gewoon werken. Dit heeft een positief effect op de klantervaring en zo heeft het ook een positief effect op je SEO.

Planbaar

Wanneer je een update wilt laten uitvoeren buiten het abonnement om dan moeten wij daar een aparte planning voor maken. We weten van te voren niet hoelang het gaat duren. Wij voeren altijd eerst een analyse uit. Deze analyse is iedere keer nodig als er niet consequent updates worden gedaan. Hoeveel versies scheelt het, welke plug ins zijn er en met wat voor maatwerk moeten we rekening houden?

Daarnaast moeten we rekening houden met onze andere werkzaamheden. Is jouw update ingepland maar zijn er urgentere verstoringen? Dan moeten wij onze planning aanpassen.

Wanneer we updates verzorgen voor klanten die het update abonnement bij ons afnemen dan gaat het een stuk efficiënter. We kunnen het veel beter plannen. Adobe werkt met een updateschema en deze is ruim van te voren bekend. Onze planning is daarop aangepast. En zelf weet je als ondernemer ook waar je aan toe bent.

Technisch overzichtelijker

Naast dat het voor ons makkelijker is om te plannen, is het ook makkelijker om uit te voeren. Wij voeren alle updates van onze klanten achter elkaar uit. Wanneer er een kleine fix nodig is bij een update dan kan dit in één keer bij alle klanten worden uitgevoerd.

Op deze manier is het efficiënter werken en worden mogelijke issues in één keer opgelost.  Wanneer de updates steeds los worden uitgevoerd is deze parate kennis er vaak niet. Hoe langer het geleden is, hoe langer wij bezig zijn om te onderzoeken en in ons ticketsysteem moeten terugkijken waar wij rekening mee moeten houden bij het uitvoeren naar de meest recente versie.

Stel dat de laatste update twee jaar geleden was, dan kunnen er zo`n acht updates gemist zijn. Wij moeten dan acht updates nakijken om te zien wat de problemen waren en wat er gedaan moet worden. Dit kost extra tijd en dat zie je terug in de factuur.

Goedkoper op de lange termijn

Op korte termijn denk je dat je kostenefficiënt bezig bent want dan heb je meerdere updates in één sessie. Toch betaal je onnodig veel. Er gaat veel tijd zitten in het onderzoeken wat jouw webshop allemaal nodig heeft. We kunnen nooit van te voren exact zeggen wat het gaat kosten. Dat maakt het update abonnement een uitkomst. Voor een vast bedrag per maand garanderen we je de meest recente versie. Dit is gemakkelijk op te nemen in je budget en je komt niet voor verrassingen te staan door onvoorziene uitgaven.

Kort samengevat

Er zijn nog geen opmerkingen