Magento webshop aan Exact en Picker voor Vervangingsmarkt

Handig zoeken en bestellen van onderdelen rechtstreeks vanaf tekening

Magento webshop met Exact koppeling en handige manier van zoeken, uitgebreide selectiemogelijkheden en bestel onderdelen rechtstreeks vanaf een tekening.
www.vervangingsmarkt.nl
Professionele homepagina
Zoek onderdeel op de tekening en bestel door op het onderdeel te klikken

Toch een eigen bedrijf

Met een studie elektrotechniek en studie voor interieuradviseur zou Maarten Kruize eigenlijk in de keukenhandel van zijn vader moeten belanden maar door een uit de hand gelopen webwinkel koos hij toch voor zijn eigen bedrijf. Een keuze waar hij nog geen spijt van heeft gekregen. "Toen ik jong was, leek het logisch om het bedrijf van mijn vader over te nemen", geeft Maarten aan.

"Mijn vader heeft een keukenspeciaalzaak. De afgelopen jaren heb ik de zaak ook even gerund en het viel mij toen op hoeveel mensen er op zoek zijn naar vervangende onderdelen. Denk aan een filter voor de afzuigkap, een nieuwe kraan of een stop voor de wasbak. Ik besloot in de rustige uren daar een webwinkel voor te starten. Gewoon een klein kant-en-klaar-pakket met wat artikelen om te zien of er vraag naar was."

Start van Magento webshop Vervangingsmarkt.nl

"Ik heb toen Vervangingsmarkt.nl opgericht. Die kreeg al snel veel orders. Na verloop van tijd kreeg ik ook steeds meer traffic van groothandels en klussers. Ik heb dus gekozen om hier fulltime voor te gaan, ik ben naar de Kamer van Koophandel gestapt en mijn vader ging dus weer verder met zijn keukenbedrijf." "Helemaal zonder slag of stoot is de webwinkel natuurlijk niet gegaan.

Mijn achtergrond en branchekennis zijn essentieel gebleken maar niet alles is hetzelfde. Zo bleken de leveranciers van mijn vader echt gericht op de keukenbusiness en voor losse onderdelen moest ik dus zelf op zoek. En toen ik wilde overstappen naar Magento had ik een flitsende offerte van een snel internetbureau getekend om er vervolgens achter te komen dat ze eigenlijk vooral goed waren in de praatjes maar zelf weinig van programmeren bakten. Ze besteedden dat deel uit naar Azië waardoor ik het idee dat ze maar weinig van mijn wensen of vragen begrepen."

'Eén kraan kan twintig onderdelen bevatten'

"Ik heb namelijk wel wat wensen, want de marge per product is laag dus ik moet er voor zorgdragen dat ik straks niet met allerlei retouren zit of dat klanten door de bomen het bos niet meer zien. Wist je bijvoorbeeld dat er in een kraan soms meer dan twintig onderdelen kunnen zitten en dat die per kraan kunnen verschillen? Dat is zelfs voor een klusser soms niet te doen. Ik wil dat allemaal via tekeningen en navigatie goed kunnen organiseren."

De nieuwe Magento webshop van Keukenstudio Kruize onderscheid zich door de handige manier van zoeken, uitgebreide selectiemogelijkheden (via de Magento gelaagde navigatie) en het kunnen bestellen van onderdelen rechtstreeks vanaf een tekening. Met name dat laatste is erg handig als je een onderdeel zoekt van bijvoorbeeld een kraan. De consument kan gewoon op de tekening het juiste onderdeel aanklikken en direct in zijn winkelmandje doen.

Koppelen met Exact online

"Via een blog ontdekte ik Vicus. In eerste instantie was ik daar ook even voorzichtig want ik kende ze van naam van hun goede integratie van andere boekhoudsoftware en CRM-software. Ik ben een tevreden Exact Online-gebruiker en wilde met de Magento-module van Boost My Shop aan de slag. Maar Vicus bleek ervarener dan gedacht.

Mijn wensen bleken bij hun eigenlijk geen probleem, zo hadden ze ook al vaker met Exact Online gekoppeld. Ze zijn erg klantgericht en flexibel. De klik was er dus al snel. Inmiddels kunnen klanten bestellen door via speciale tekeningen de onderdelen aan te klikken. Verder vindt Vicus het prima als ik zelf ook sleutel aan mijn webwinkel."

'Groei door nichewinkels'

"De webwinkel is het afgelopen jaar hard gegroeid. Waar verdere groei vandaan moet komen? Ik wil nu starten met enkele nicheshops, want al mijn producten zitten nu in één webwinkel. Ook is het qua informatie nu goed geregeld, retouren heb ik nagenoeg niet meer maar het wordt wel erg uitgebreid.

Vandaar dat ik nu begonnen ben met kranenservice.nl, één losse webshop voor alle kraanonderdelen. Ik verwacht daar nog veel groei in. Die shop gebruikt de database van mijn totaalshop, dus op die manier kan ik snel mijn online activiteiten uitbreiden."

"Of ik ooit spijt heb van mijn stap? Toen ik de stap maakte was het wel spannend, want financieel was het bedrijf van mijn vader toen aantrekkelijker. Maar ik wist dat ik mijn eigen pad wilde volgen. Spijt heb ik dus nooit gehad. En mijn vader? Die vindt het ook geweldig en helpt nu regelmatig met inpakken. Je moet doen waar je zelf in gelooft, zegt hij. Wie weet, in de toekomst bestellen we keukens misschien ook wel online!"

Koppeling met leveranciers

Sinds 2018 ben ik heel intensief bezig om via de VOSBA koppeling van Vicus te integreren met mij bedrijfsproces. De artikelgegevens worden volcontinue gesynchroniseerd met mijn webshop.

VOSBA doet dat helemaal automatisch, ik hoeft er nauwelijks naar om te kijken.

Wel moet je eerst de nodige inspanning doen om je assortiment goed in te delen en de koppeling af te regelen. Dat heeft niets met techniek te maken maar alles met afstemming van de data van de leverancier met hoe ik het zelf op mij webshop wil presenteren.


Straks kopen we onze keuken misschien zelfs online.

Maarten Kruize, eigenaar vervangingsmarkt.nl

Over Keukenstudio Kruize

Bij Keukenstudio Kruize praat u met een ervaren adviseur over uw wensen om de keuken, badkamer te vernieuwen of uw keuken te renoveren. U krijgt een indruk van de vele mogelijkheden voor wat betreft merken, materialen, kleuren en toepassingen. Zij adviseren u graag over wat voor moois er allemaal mogelijk is op het gebied van keukens en badkamers.


Ga terug