Overstappen naar Magento 2

Support Magento 1 stopt juni 2020

Heb je een bestaande webshop in Magento 1 en wil je upgraden naar Magento 2? Dat kan nu gelijk door de professionele Magento upgrade diensten van Vicus. Wij zorgen voor planning, analyseren en daarom leveren we alleen migratie oplossingen op maat. De oplossingen waarmee je jouw webshop kunt verbeteren en nieuwe wegen kunt inslaan.

Magento 2 logo

Betere Magento extensies

Inmiddels zijn de meeste extensies Magento 2 proof. Omdat Magento 2 andere code heeft, moesten de extensiebouwers hun extensies eerst compatible maken.

Heb je een Magento 1 webshop en wil je upgraden?

Hoe werkt een upgrade?

Tegenwoordig kan je makelijk overstappen van Magento 1 naar 2.

Magento 2 zit iets anders in elkaar dan Magento 1 en een migratie kost tegenwoordig maar een paar weken. Dat komt vooral doordat je aanpassingen moet doen in de code en alle plug-ins  en modules moet testen. Vaak is dit een goede reden om gewoon een nieuwe webshop met een nieuw ontwerp te op het nog meer responsive en adaptive te maken zodat deze het nog beter doet op mobiele devices.

  1. Inventariseren
  2. Proefupgrade Magento core
  3. Magento modules upgraden
  4. Magento en modules testen
  5. Definitieve upgrade uitvoeren
  6. Nazorg / servicedesk standby

Magento 1: vertrouwd, maar verouderd

Magento 1 bestaat sinds 2007 en heeft het grootste e-commerce marktaandeel. Als ervaren Magento ontwikkelaar helpen we je ook graag verder met je Magento 2 webshop. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren zoveel extensies voor Magento gebouwd dat we zelfs de meest excentrieke vragen van klanten relatief gemakkelijk oplossen.

Hogere gebruiksvriendelijkheid

Magento 2 heeft een gebruiksvriendelijker interface. Hierdoor is het veel makkelijker je producten aan te passen of aanpassingen in het thema van je webshop te doen. Er is grondig geschrapt in de kern en duidelijk gezocht naar manieren waarop er gemakkelijker en gestroomlijnder met Magento gewerkt kan worden.

Meer snelheid

Door de nieuwe, opgeschoonde code is Magento 2 een stuk sneller dan Magento 1. Daarnaast zijn nieuwe technieken zoals Varnish cache aan toegevoegd. Door haar leeftijd heeft Magento 1 een nadeel. Een verouderd platform betekent dat de technieken niet altijd meer efficiënt zijn, maar in geval van Magento betekent het ook dat de basiscode behoorlijk zwaar is.

Makkelijker testen

Magento 2 bevat een testingframework. Hiermee kan een ontwikkelaar de performance van de webshop optimaliseren, sneller fouten in de code vinden en sneller releases vrijgeven. Ook bevat het een nieuw testingframework die developers de mogelijkheid geeft om de performance van de webshop te optimaliseren. Door hier gebruik van te maken kan je eerder fouten vinden en voorkomen, wordt je code van betere kwaliteit en wordt het mogelijk om snellere releases te doen.

Nieuwe technieken

Voor Vicus betekent Magento 2 dat we efficiënter en met betere code kunnen werken. Naast dat de nieuwe kern van Magento 2 al voor een snelheidswinst zorgt, zijn er technieken als Varnish Cache toegevoegd die voor on-Magento zulke korte laadtijden zorgen dat je bijna niet gelooft dat het Magento is. Andere nieuwe technieken als PHP7, jQuery en een standaard less CSS preprocessor geven de ontwikkelaar ook handvatten om efficiënter te werken. En dat ziet de webshopeigenaar weer terug in de maandelijkse ontwikkelkosten.

Support Magento 1.9 stopt

Magento stopt binnen een jaar met de support voor Magento 1 en zal vanaf dat moment geen (veiligheid)updates meer uitbrengen. Gebruik 2019 dus om de overstap te maken naar Magento 2.

Overigens kan Vicus ook daarna nog Magento 1.X webshops ondersteunen. Er is dus nog steeds geen reden voor paniek, maar budgetteer wel tijdig de upgrade.

Start je een nieuwe shop? Begin met Magento 2

De plus- en minpunten per Magento versie en jouw situatie bepalen de route. Begin je een nieuw Magento project? Begin dan in Magento 2.

  • Magento expert Vicus is een van de allereerste Magento webshop bouwers van Nederland.
  • Ervaring met bouwen van webshops, we hebben er inmiddels meer dan 266 gebouwd.
  • Deskundig en betrouwbaar team van Vicus kijkt verder dan een mooi kleurtje.
  • Ervaring met integraties waarmee we het VOSBA integratieplatform hebben ontwikkeld.

Hebben wij je interesse gewekt?

Maak nu een afspraak!

Maak een afspraak om jouw organisatie zo snel mogelijk te laten excelleren. Over drie maanden ziet jouw organisatie er dan significant anders uit. Snel aan de slag? bel 033 461 1196 of vul onderstaande contactformulier in. We nemen dan snel contact met je op.