Support Magento 1 stopt op termijn

Upgrade nu naar Magento 2

Heb je een bestaande webshop? Dan kleven er aan de overstap naar Magento 2 nog wat uitdagingen. Maar dit betekent niet dat je dan nu nog stil moet zitten. Ga alvast aan de slag met jouw webshop en Magento 2. Overstappen hoeft niet binnen nu en een paar maanden, maar laat die nieuwe technieken niet aan je neus voorbij gaan en start met je oriëntatie.

Betere extensies; dat duurt even

Wil je overstappen naar Magento 2, houd er dan rekening mee dat op dit moment een deel van de extensies nog niet Magento 2 proof zijn. Omdat Magento 2 zo fundamenteel andere code heeft, moeten de extensiebouwers hun extensies eerst compatible maken. Nu de extensiebouwers terug naar de tekentafel moeten is er ruimte voor een kritische blik en verbeteringen. 

Dit houdt in dat er in het begin wat meer bugs in het systeem zullen zitten (maar dit was bij Magento 1 ook, bij Magento 2 lijkt dit al minder te zijn). Vicus adviseert mede daarom een geleidelijke upgrade naar Magento 2.

Heb je een Magento 1 webshop? Trek je plan!

Denk na voor je overstapt

Maar hoe kun je nu overstappen van Magento 1 naar 2?

Het overstappen is geen kwestie van ‘even’ upgraden. Magento 2 zit namelijk radicaal anders in elkaar dan Magento 1 en een migratie kost al snel een paar maanden. Dat komt vooral doordat je aanpassingen moet doen in de code.

 1. Inventariseren
 2. Proefupgrade Magento core
 3. Magento modules upgraden
 4. Magento en modules testen
 5. Problemen oplossen (testen)
 6. Definitieve upgrade uitvoeren
 7. Nazorg / servicedesk standby

Magento 1: vertrouwd, maar verouderd

Magento 1 bestaat sinds 2007 en heeft het grootste e-commerce marktaandeel. Als ervaren Magento ontwikkelaar helpen we je ook graag verder met je Magento 2 webshop. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren zoveel extensies voor Magento gebouwd dat we zelfs de meest excentrieke vragen van klanten relatief gemakkelijk oplossen.

Hogere gebruiksvriendelijkheid

Magento 2 heeft een gebruiksvriendelijker interface. Hierdoor is het veel makkelijker je producten aan te passen of aanpassingen in het thema van je webshop te doen. Er is grondig geschrapt in de kern en duidelijk gezocht naar manieren waarop er gemakkelijker en gestroomlijnder met Magento gewerkt kan worden.

Meer snelheid

Door de nieuwe, opgeschoonde code is Magento 2 een stuk sneller dan Magento 1. Daarnaast zijn nieuwe technieken zoals Varnish cache aan toegevoegd. Door haar leeftijd heeft Magento 1 een nadeel. Een verouderd platform betekent dat de technieken niet altijd meer efficiënt zijn, maar in geval van Magento betekent het ook dat de basiscode behoorlijk zwaar is.

Makkelijker testen

Magento 2 bevat een testingframework. Hiermee kan een ontwikkelaar de performance van de webshop optimaliseren, sneller fouten in de code vinden en sneller releases vrijgeven. Ook bevat het een nieuw testingframework die developers de mogelijkheid geeft om de performance van de webshop te optimaliseren. Door hier gebruik van te maken kan je eerder fouten vinden en voorkomen, wordt je code van betere kwaliteit en wordt het mogelijk om snellere releases te doen.

Nieuwe technieken

Voor Vicus betekent Magento 2 dat we efficiënter en met betere code kunnen werken. Naast dat de nieuwe kern van Magento 2 al voor een snelheidswinst zorgt, zijn er technieken als Varnish Cache toegevoegd die voor on-Magento zulke korte laadtijden zorgen dat je bijna niet gelooft dat het Magento is. Andere nieuwe technieken als PHP7, jQuery en een standaard less CSS preprocessor geven de ontwikkelaar ook handvatten om efficiënter te werken. En dat ziet de webshopeigenaar weer terug in de maandelijkse ontwikkelkosten.

Support Magento 1.9 stopt

Magento stopt binnen een paar jaar met de support voor Magento 1 en zal vanaf dat moment geen (veiligheid)updates meer uitbrengen. Gebruik 2018 dus om de overstap te maken naar Magento 2.

Overigens kan Vicus ook daarna nog Magento 1.X webshops ondersteunen. Er is dus geen reden voor paniek, maar budgetteer wel tijdig de upgrade.

Start je een nieuwe shop? Begin met Magento 2

De plus- en minpunten per Magento versie en jouw situatie bepalen de route. Begin je een nieuw Magento project en is er geen strakke deadline? Begin dan in Magento 2. Op korte termijn heb je te maken met extra ontwikkelkosten en loop je mogelijk tegen problemen met extensies aan, maar op de lange termijn zet je de slimste stap. De voordelen winnen het op lange termijn van de nadelen. Daarnaast is uiteindelijk de overstap naar Magento 2 onvermijdelijk.

 • Magento expert Vicus is een van de allereerste Magento webshop bouwers van Nederland.
 • Ervaring met bouwen van webshops, we hebben er inmiddels meer dan 228 gebouwd
 • Deskundig en betrouwbaar team van Vicus kijkt verder dan een mooi kleurtje
 • Ervaring met integraties waarmee dat we het VOSBA integratieplatform hebben ontwikkeld

Hebben wij je interesse gewekt?

Maak nu een afspraak!

Maak een afspraak om jouw organisatie zo snel mogelijk te laten excelleren. Over drie maanden ziet jouw organisatie er dan significant anders uit. Snel aan de slag? bel 033 461 1196 of vul onderstaande contactformulier in. We nemen dan snel contact met je op.*
Jouw Accountnaam:
*
*
*
*
*
*
Ja, stuur mij de nieuwsbrief