Ervaringen met overstappen naar Magento 2

webshop-migratie-naar-magento-2

Draait jouw webshop nog steeds op Magento 1? Dan wordt het nu de hoogste tijd om over te stappen naar Magento 2.

Magento 2 heeft veel voordelen en is een verbeterd systeem. In deze blog zullen we uitleggen waarom het zo belangrijk is om jouw webshop te upgraden en waarom je dat nu prima kunt doen naar Magento 2.

2. Verbeterde prestaties en flexibele

Het is in alle onderzoeken die zijn gedaan gebleken dat Magento 2 beter presteert dan Magento 1. Het heeft een verbeterde infrastructuur en schonere code die helpt bij het verhogen van de snelheid van de query’s. Bovendien kun je bij Magento 2 een Varnish Cache inbouwen, dit is een nieuwe technologie die het laden van pagina’s sneller maakt.

Er kan meer dan één admin-gebruiker informatie en producten bewerken of toevoegen zonder conflicten in Magento 2.

De volgende onderdelen in Magento 2 zijn verbeterd:

  • Goede pagespeed, een snelle laadtijd van je webshop.
  • Snelle server response door betere code.
  • Verbetert backend en gebruiksvriendelijker.
  • Betere structuur van database.

2. Verbeterde beveiliging

Magento 2 heeft veel aandacht besteed aan beveiliging en heeft daarom een veiligere manier om informatie te verwerken. Met de belangrijkste focus op het beveiligen van gebruikersgegevens en afrekenproces, is in deze nieuwe versie geavanceerd en veiliger.

Wachtwoorden: Magento 2 verbeterd de wachtwoordbeveiliging door SHA-256 hashing-algoritmen te gebruiken binnen het wachtwoord beheersysteem.
Magento authenticatie in twee stappen: Magento 2-platform biedt een goede 2-Factor Authentication-extensie, die een extra beschermingslaag biedt als je wilt inloggen.

Extra backup-plan: Om de beveiliging nog verder te verbeteren, kunnen eigenaren van webshops een snelle back-up maken van Magento-bestanden door ze te downloaden met een FTP-client. Een strak back-upschema garandeert dat de eCommerce-winkel niet langdurig offline hoeft te zijn als deze wordt gehackt of crasht.

Unieke Admin-URL: De unieke admin-URL van de Magento-winkel biedt een sterke beschermingslaag door het moeilijker te maken voor hackers.
Optimale ontwikkelomgeving: Magento 2 maakt de ontwikkelprocedure sneller en eenvoudiger met Magento DevBox Beta en andere ontwikkelomgeving optie.

3. Verbeterd afrekenproces

Het Magento 2-platform biedt een betere, eenvoudige en veilige manier om af te rekenen. Het biedt een functie om bezoekers die klanten te herkennen, zodat ze niet opnieuw moeten registreren of inloggen. Zo kunnen klanten gelijk doorgaan met afrekenen.
In het afrekenproces van Magento 2 kun je het besteloverzicht zien met verzendgegevens. Deze functie helpt de gebruiker bij het afrekenen om de klantervaring te verbeteren. Door dit gaat het afrekenproces sneller, waardoor de conversieratio van de webshop wordt verhoogd en het verlaten van de winkelwagen wordt verminderd.

In Magento 1 had je eerder een plug-in nodig om een acceptabel afrekenproces te kunnen aanbieden.

4. Geavanceerde rapportage en dashboard

Als het gaat om je webshop te verbeteren is het rapportagetool en dashboard een belangrijk onderdeel. In het nieuwe geavanceerde dashboard van Magento 2 kun je 20 verschillende rapporten bekijken via het administratie paneel. Deze functie geeft je inzicht in drie belangrijke elementen, zoals:

Bestellingen: het aantal verzamelde orders, BTW en verzendkosten.
Klanten: het aantal van nieuwe geregistreerde accounts.
Producten: het aantal bestellingen en producten die het beste verkopen.

De rapportages worden realtime geupdate. Dit zijn belangrijke statistieken die je nodig hebt voor het managen van je bedrijf.

5. Mobielvriendelijk en responsive design

Magento 2 biedt betere templates die mobielvriendelijke zijn. Hierdoor presteert een webshop beter en heeft de klant een betere ervaring als deze door de webshop klikt.
Magento 2 is helemaal afgestemd op mobiele telefoons en tablets. Het maakt je site beter, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren, ongeacht welk merk, type en resolutie van de mobiele telefoon.

Magento 2 upgrade bestaat uit drie belangrijke onderdelen, waaronder:

1. Data

De migratie van gegeven kan een ingewikkeld proces zijn. Het is dus belangrijk om er goed over na te denken wat er allemaal moet gebeuren. Door gebruik te maken van de door Vicus zelf onbtwikkelde Magento 2 Data Migratie Tool, kunnen wij je gegevens en data zo overzetten zonder dat er data verloren gaat. Er zijn verschillende stappen die moeten worden gedaan om dit goed te doen.

Belangrijkste elementen: productinformatie, klant- en ordergegevens, promotie gegevens en winkel configuraties.

Bedenk wel welke gegevens je echt wilt overzetten. Nog los van de regels van de AVG (nu is een mooi moment om op te schonen). Heb je echt alle producten, klantinformatie en orders van 5 jaar geleden nog nodig?

2. Extensions

Veel bekende extensies zijn al geupdated voor Magento 2 en veel hebben we al gevalideerd dat ze goed werken. Dit betekent dat veel extensies direct beschikbaar zijn en kunnen worden geïnstalleerd.

Hieronder een lijst met extensies die je niet mag missen in Magento 2:

  1. Onestepcheckout Magento
  2. Spaarpunten extensie voor Magento
  3. Magento SEO extensie

Stap met success over van Magento 1 naar Magento 2

Tegenwoordig kun je met Vicus makkelijk overstappen van Magento 1 naar 2. Magento 2 zit iets anders in elkaar dan Magento 1 en een migratie kost tegenwoordig maar een paar weken. Eigenljik bouw je een nieuwe website op en wordt daarin de configuratie en data overgezet. Magento 2 Plug-ins vervangen we door nieuwe versies (of een beter alternatief).

Om met succes te migreren en problemen te voorkomen, is het belangrijk dat op de staging website goed wordt getest voordat het echt online gaat.
Wil jij ook overstappen naar Magento 2 of een complete nieuwe webshop laten maken? Neem dan contact op met het Vicus sales team.

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden