Minicar-parts Magento 2 webshop met koppeling King

Binnen enkele weken stond de eerste versie van de Magento-2 webshop, inclusief koppeling aan King business software.

Snel een webshop met koppeling

Van den Berg Holding is een bedrijf dat is gespecialiseerd in onderdelen voor brommobielen. Vicus heeft de opdracht gekregen om onder de naam minicar-parts.nl zo snel mogelijk een webshop te realiseren. Deze webshop moet vervolgens aan het King systeem gekoppeld worden waar van den Berg Holding mee werkt.

Koppelen aan King

Vicus kreeg alle vrijheid om naar eigen inzicht een acceptabele webshop online te plaatsen. Mede door het zoveel mogelijk standaard houden van webshop en koppeling kon er binnen korte tijd een webshop gerealiseerd worden. Er zijn geen bijzondere functionaliteiten toegevoegd. De Magento webshopsoftware is as-is geïnstalleerd en ingericht. Op deze manier kon Vicus voldoen aan de wens van de klant om alles zo snel als mogelijk online te zetten.

De VOSBA e-solutions middleware zorgt voor stabiele koppelingen tussen webshops, CRM-systemen en backoffice-systemen. Samen met de King dealer van van den Berg Holding is gewerkt aan een succesvolle koppeling. Via de koppeling met King worden de bestaande Artikelen inclusief beschrijving en afbeeldingen overgebracht naar de webshop. De Nederlandse taal is gebruikt als basistaal. In King was nog niet de Engelse vertaling ingevoerd. Het gevolg was dat op de Engelse site van elk product de Nederlandse variant zichtbaar was. Het toevoegen van de Engelse taal in King lost dit direct op.

Resultaat

Middels de VOSBA middelware van Vicus is er een koppeling gemaakt tussen de webshop en het King ERP systeem. Daarmee wordt een hoop handmatig werk uit handen genomen en is er minder ruimte om fouten te kunnen maken. Minicar-parts is nog steeds in het beheer van Vicus voor updates en upgrades. Door de nieuwe versie van Magento is de site verbeterd en sneller geworden.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.