Sokkenmarkt.nl migreert van Magento 1 naar Magento 2

Vicus migreert de webshop van Magento 1 naar Magento 2

Ondersteuning Magento 1 gestopt

Voor dit familiebedrijf van Tim van Amerongen, dat sinds 2017 volledig online handelt, heeft Vicus een aantal grote veranderingen doorgevoerd. De online beenmode winkel draaide al jaren op Magento 1. De toenmalige partner ging stoppen met het ondersteunen van Magento 1 webshops. Zij hebben Tim en zijn Sokkenmarkt.nl toen doorverwezen naar een andere partij. "Dat bleek geen succes" aldus Tim.

Hoe Sokkenmark.nl toen bij Vicus terecht is gekomen? Per toeval. Tim van Amerongen ontmoette mede-eigenaar Luuk Roovers op een bijeenkomst van een vrijwilligersorganisatie. "Ik zit bij dezelfde organisatie als één van de directieleden, daar heb ik Luuk toen ontmoet".

Omdat de andere partner niet beviel, was de overstap naar Vicus snel gedaan. Vicus heeft toen het beheer overgenomen. Sokkenmarkt.nl was daarnaast ook al een tijd niet meer tevreden met het uiterlijk van de site. Dus naast de taak om de online beenmode winkel goed te laten functioneren in Magento 2, was er ook de taak om een nieuw uiterlijk te ontwerpen. Vicus heeft ook deze taak op zich genomen.

Van eenvoudige website naar online winkel

Vicus is eerst aan de slag gegaan met het opruimen van wat de vorige beheerder had veroorzaakt. "Vicus heeft dit goed opgepakt" geeft Tim aan. Om te voorkomen dat Sokkenmarkt.nl zonder goed werkende website kwam te zitten is gekozen voor een migratie van Magento 1 naar Magento 2. Het garandeert een veilige website en werkende plug in software. De migratie had een minimale impact. Dat wil zeggen dat Sokkenmarkt.nl slechts korte tijd niet bereikbaar is geweest.

Voor het uiterlijk van de website is ook een plan gemaakt. Binnen Vicus zijn een aantal medewerkers gespecialiseerd in front end development. Naar aanleiding van gesprekken met onze klant zijn de wensen in kaart gebracht. Vicus heeft de klant een aantal opties voorgelegd en de nodige informatie gegeven om tot een goede keuze te komen.

De online marktkraam

Waar het bedrijf eerst nog letterlijk met sokken op een markt stond, is Sokkenmarkt.nl uitgegroeid tot een volwaardige up to date webwinkel met dito uitstraling. Het is in staat grote aantallen bestellingen van A tot Z te verwerken. Het ontwerp geeft de klant van Sokkenmarkt.nl een prettig overzicht van alle producten die worden aangeboden. Tim is tevreden over de samenwerking met Vicus en de open communicatie.

Tim van Amerongen, eigenaar van Sokkenmarkt.nl

Luuk Roovers stelde zich voor als eigenaar van een ICT bedrijf, ervaren met Magento. Vicus heeft de chaos van de vorige partner kunnen herstellen.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.