Divoza Magento Enterprise webshop aan King Enterprise

Vicus realiseerde voor Divoza Horseworld de koppeling tussen Magento Enterprise en King Software Enterprise editie en voerde diverse verbeteringen door op de B2C webshop.

Automatiseren

Divoza en Vicus zijn sinds 2015 al aan elkaar verbonden. Het begon allemaal met het onderhoud van de Magento webshop. In een later stadium bleek dat één en ander geautomatiseerd moest worden. Er moest in ieder geval een koppeling komen tussen Magento en King. Deze koppeling was een uitdaging door het hoge volume aan mutaties die uitgevoerd moesten worden.

Doordat Divoza meerdere vestigingen heeft in Nederland waarvan de voorraad continue wordt gemuteerd is de beschikbare voorraad voor online verkoop continue in beweging. Dat leidt tot een enorm volume wijzigingen in de voorraad die richting de webshop verwerkt moeten worden. Daarnaast zijn er vele mutaties m.b.t. prijzen en artikelen (kenmerken, afbeeldingen) te verwerken.

Van gesprek naar ontwerp

Om van de webshop een optimaal verkoopkanaal te maken, zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd. Om goed van start te kunnen gaan, is er eerst een uitgebreid vooronderzoek geweest. Zo kon alles goed in kaart worden gebracht. Er is toen onder andere gekeken naar:

  • Functionaliteit van de King koppeling
  • Voorraadmutaties
  • Personaliseren van producten (bedrukken of borduren)
  • De mogelijkheden van waardecheques

Na overleg met Divoza kon Vicus aan de slag met de resultaten uit het vooronderzoek. Er werd een stappenplan gemaakt en stuk voor stuk zijn deze stappen doorgevoerd. Zo ontstond de optimale koppeling tussen Magento en King.

Naast King is ook de app van Divoza gekoppeld aan de Magento webshop. Met de app voor zowel iOS als Android is het voor paardenliefhebbers nog makkelijker om hun producten te bestellen.

Vanwege de omvang, het aantal updates en het aantal bezoekers is de hosting van deze webshop ondergebracht bij Byte. Een betrouwbare partner van Vicus en zij hebben ook alles in huis om Magento webshops te ondersteunen.

Soepeler werken

Vicus heeft een koppeling gerealiseerd tussen Magento en King middels de VOSBA middleware. Door deze koppeling verloopt het verwerken van alle gegevens een stuk soepeler.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.