Sales verbeteren? Vtiger CRM is de ideale medewerker

Sales verbeteren met vtiger crm

Jij wil je sales verbeteren. Voor je bedrijf is het essentieel om je verkoopproces zo efficiënt en georganiseerd mogelijk te houden. Het krachtige Vtiger CRM helpt je hierbij. In deze blog vertellen we wat Vtiger voor jouw onderneming kan betekenen en geven we een aantal concrete voorbeelden.

Sales en Vtiger CRM

Vtiger CRM biedt een breed scala aan functies die speciaal zijn ontworpen om je verkoopteam te ondersteunen. Van leadbeheer tot het bijhouden van klantinteracties en het automatiseren van repetitieve taken. Het brengt structuur aan in je verkoopprocessen en draagt daardoor bij aan het verhogen van je omzet.

Hoe werkt het dan?

Wanneer je Vtiger CRM onderdeel hebt gemaakt van jouw onderneming is het tijd om aan de slag te gaan. Je hebt alles ingericht en je kunt je dagelijkse werkzaamheden gaan oppakken.

Een van de eerst stappen in het verkoopproces is het effectief beheren van leads. Met Vtiger CRM kun je leads automatisch importeren vanuit verschillende bronnen. Denk aan:

  • Webformulieren
  • Mail
  • Social media

Zorg ervoor dat je leads correct worden toegewezen aan de juiste verkopers en gebruik de leadscoring-functie om prioriteit te geven aan de meest veelbelovende leads. Maak gebruik van workflows om automatisch opvolgmails te sturen naar nieuwe leads. Met deze automatisering heb je tijd over voor andere zaken.

Verkoopkansen bijhouden en beheren

Nadat je een lead hebt gekwalificeerd, wordt deze omgezet in een verkoopkans. Je laat Vtiger CRM ondersteunen door iedere verkoopkans in een categorie te plaatsen. Dit geeft je een duidelijk overzicht van je sales pipeline en helpt je om proactief te reageren op mogelijke knelpunten.

Gebruik de diverse rapportages en dashboards die mogelijk zijn om de voortgang te volgen en de resultaten te meten.

Automatiseren

Je ervaart met Vtiger CRM een groot voordeel: automatisering. Repetitieve taken laat je over aan Vtiger en je kunt je bezig houden met andere dingen. Dit bespaart tijd en daarmee ook geld. Je verkleint ook de kans op fouten. Ook dit scheelt tijd en geld.

Zo kun je onder andere herinneringen instellen. Follow ups, vergaderingen en belangrijke deadlines. Je mist niets meer. Je kunt ook je offertes en facturen automatiseren. Gebruik de sjablonen om snel en consistent offertes en facturen te genereren.

 Creëer inzicht

Je krijgt diepgaande inzichten met de diverse rapportagetools die Vtiger CRM te bieden heeft. Je gebruikt dit om de voortgang van een verkoopkans bij te houden, maar ook om de uiteindelijke resultaten in kaart te brengen.

Stel daarom wekelijks en maandelijks rapportages op om inzicht te krijgen. Je krijgt inzage in de zwakke punten en je kunt aan de hand van de informatie je strategie aanpassen waar nodig. Maak ook aangepaste dashboards die de belangrijkste KPI’s (Key Performance Indicators) tonen voor snel inzicht.

Verbeter je klantrelaties

Het bijhouden van alle interacties met je klanten is cruciaal voor het opbouwen van een sterke relatie. In Vtiger CRM kun je alle communicatiegeschiedenis, notities en documenten op één centrale plek opslaan. Wanneer de klant contact opneemt heb je razendsnel alle informatie die je nodig hebt. Zo weet je direct welke producten de klant al heeft, wat de lopende zaken zijn en kun je alle voorgaande communicatie inzien.

Klanten vinden het heel vervelend als ze keer op keer van a tot z moeten vertellen wat er speelt of wat er eerder al besproken is. Zorg er dan ook voor dat alle interacties met de klant worden opgenomen in Vtiger CRM.

Stel aan de hand van alle informatie die je zo hebt verzameld gedetailleerde klantprofielen op. Je kunt zo de behoeften en voorkeuren van een klant nog beter in kaart brengen. Je kunt je aanbod nog beter op de klant aanpassen en daarmee is de kans op een verkoop ook groter.

Zelf aan de slag?

We eerder al eens uitgebreid omschreven wat er mogelijk is binnen de afdeling sales wanneer je Vtiger gebruikt. Dit kun je hier vinden. Ben je benieuwd op welke gebieden Vtiger CRM je nog meer kan bijstaan tijdens het ondernemen? Neem dan contact met ons op. We leggen je graag de mogelijkheden uit.

Wil je eerst nog even zelf kijken? We hebben ook een demo beschikbaar van Vtiger CRM.

Ontdek zelf alle voordelen van Vtiger CRM!

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden