Koppelen aan een Marketplace?

Wil je ook meer verkopen door te koppelen aan een Marketplace? Online marktplaatsen zoals eBay, Amazon en lokale platforms zoals Bol.com en Beslist zijn platforms van derden waarmee leveranciers hun producten via deze kanalen kunnen verkopen.
online-marketplaces

De meeste van deze platforms hebben duizenden pagina’s en worden online goed gevonden. Transacties worden afgehandeld en verwerkt door de marktplaatsbeheerder. Door via deze kanalen je producten aan te bieden heb je een groter bereik online en zal je meer omzet maken.

Voordelen van het verkopen op eBay, Amazon en andere marktplaatsen

Je producten verkopen op eBay, Amazon en andere online marktplaatsen maakt het makkelijker om meer te verkopen. Dat komt, omdat deze marktplaatsen veel bezoekers hebben die zoeken naar een speciaal product.

Je kunt product pagina’s ook optimaliseren, zodat ze hoger opkomen in zoekmachines. Je kunt ook positieve reviews verzamelen en deze weer gebruiken om marketing campagnes te verbeteren.

Tips voor het verkopen op Marktplaatsen

Als je producten op een online marktplaats zet zonder optimalisatie, kun je geen succes garanderen. Je moet er wel iets meer voor doen!

Je moet een echt strategisch plan uitwerken, zodat een marktplaats ook omzet maakt. Laten we nu kijken hoe je dat kunt doen.
Aangezien je een behoorlijke hoeveelheid concurrentie hebt, moet je er zeker van zijn dat jouw producten goed opvallen op de betreffende site.

  • Schrijf een goede beschrijvingen voor elke product.
  • Creëer een opvallende sterke titel.
  • Voeg mooie foto’s toe van goede kwaliteit.
  • Als het mogelijk is voeg een video van het product toe.

Amazon Marketplace

Social proof: beoordelingen en reviews

Social proof is een belangrijke factor als een online gebruiker een beslissing maakt om iets te kopen. Als gebruikers zien dat je veel tevreden klanten hebt gaan ze veel sneller bestellen.

Amazon marketplace reviews

Marketplace integratie

ebay Marketplace

Google Shopping

Bol.com

Amazon Marketplace

Beslist.nl

Marktplaats

Mocht u interesse hebben in marketplace integratie om de omzet van uw webshop te verhogen neem dan contact op met Vicus.

Er zijn nog geen opmerkingen