Beter Scoren in Google 11 – Sociale Media Marketing

Het gebruik van links als off-page rankingfactor was een grote stap vooruit voor de zoekmachines. Maar in de loop der tijd werd er steeds meer misbruik gemaakt door spammers. Vanuit de sociale media marketing is het 'stemmen' beter te controleren en betrouwbaarder. Daarom stijgt het belang van de sociale media marketing.

Sociale Media Marketing leidt tot Sociale Reputatie

Zoals zoekmachines niet elke link gelijk waarderen bekijken ze ook niet alle sociale accounts hetzelfde. Dat is op zich logisch omdat iedereen vrij makkelijk een nieuw account op een sociaal netwerk kan maken. Idealiter krijg je dus via de sociale media marketing referenties van sociale accounts met een goede reputatie. Zelf een sociaal account hebben met een goede reputatie is ook handig. Dus het participeren in de online sociale wereld zal zeker zijn vruchten afwerpen.

Maar dan maak ik toch zelf een paar accounts aan?

Wie houdt je tegen om 50 accounts aan te maken om in korte tijd de ranking te verbeteren? Dit soort fake accounts kunnen echter makkelijk worden gesignaleerd. Ze hebben weinig kwaliteits-vrienden in hun netwerk en bieden zelf waarschijnlijk weinig inhoud aan het netwerk.

Sociale Media Marketing ‘Likes’ En ‘Shares’

Net als bij links is het bij sociale netwerken van belang om kwalitatieve ‘shares’ en ‘likes’ te verkrijgen. Participeren in de sociale netwerken is essentieel. Als je als bedrijf geen Twitter account, een Facebook fan pagina en een LinkedIn groep heeft dan sta je op het punt om de boot te missen. Zonder sociale media marketing bent je dan geen netwerk aan het opbouwen waarmee je nu en in de toekomst je nieuws kunt verspreiden en je relaties kunt onderhouden en bijhouden. Google+ is trouwens speciaal opgericht om pluspunten in je rankings te leveren!

Op de website van Vicus heb ik nog een overzichtje staan met beschrijving van alle sociale media. Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten over de impact van sociale media op de vindbaarheid van je webshop (en uiteraard de groei van je omzet).

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen