Beter Scoren in Google 07 – Technisch Correcte HTML Code

In dit 7e artikel besteed ik aandacht aan de technische kant van de HTML code van je webshop of website. Met name waar het relevant is om in de zoekmachines goed vindbaar te blijven. Hier valt heel veel over te zeggen maar ik beperkt mij tot een aantal belangrijke die ook voor gewone mensen nog te sneppen zouden kunnen zijn.
dienst-development

Toegankelijkheid voor Robots

Pagina voor pagina wordt de inhoud van sites door robots gescand en opgeslagen. Wanneer iemand de zoekmachine gebruikt zoekt de zoekmachine razendsnel in haar database, vind relevante pagina’s en presenteert deze aan de bezoeker. Om gevonden te worden moet je webwinkel dus in de index staan. Om in de index te staan moet de webwinkel ‘Crawlable’ zijn. De meeste webwinkels hebben niet echt problemen maar er zijn factoren die verstorend kunnen werken. JavaScript en Flash kunnen links verstoppen, zodat de daarachter liggende pagina’s onzichtbaar blijven voor zoekmachines. Op dezelfde manier kan tekst onzichtbaar blijven.

De meeste problemen kunnen eenvoudig worden voorkomen door gebruik te maken van zowel een sitemap in HTML als XML. Meestal is een “zoekmachine vriendelijk ontwerp” tevens een “mensvriendelijk ontwerp!”

Gebruik schone code en geen frames

Sommige webwinkelsoftware maakt nog steeds gebruik van frames. Als je die software hebt, is er wat betreft zoekmachine vriendelijkheid maar één oplossing: weggooien en opnieuw beginnen. Google begrijpt framesites niet en je zult dus nooit goed gevonden worden. Tenslotte is het goed voor je vindbaarheid als je webshop software schone code oplevert. Dat betekent dat het voldoet aan de W3C standaarden en gebruik maakt van validerende CSS files.

Laadsnelheid

Google wil graag het web op snelheid krijgen. Ze vinden dat zo belangrijk dat ze hebben aangekondigd dat snelle sites een hogere ranking krijgen dan langzamer sites. De snelheid (Site Speed) van je webshop boosten is geen vrijkaartje naar de top van de Google ranking. Het is een bijkomende factor die de overige SEO-factoren versterkt. Een snelle site maakt ook je bezoekers blij!

HTML-tags

Lees vooral ook het artikel over zoekwoorden. Daar zijn onder andere ook een aantal HTML-tags uitgelegd. De HTML-tags zijn ook van belang om de zoekmachine extra informatie te geven over afbeeldingen en links.

Neem gerust contact me mij op als je eens wilt sparren of advies over je eigen webshop, website of weblog.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen