Met video meer traffic

Logo van YouTube

Video gebruiken als marketing tool. Met name om te ontdekken hoe je gratis webverkeer naar je website trekt door gebruik te maken van online video. 82 % van de Amerikanen gebruiken inmiddels internet meer dan de tv.

Dat beloofd wat. Nederland loopt qua nieuwe media altijd iets achter. Maar ook bij ons beginnen zich dat ook in die richting te ontwikkelen. Uitzending gemist via internet, maar/ ook web-TV is in de groei.

Mensen willen vermaakt worden ook met reclame; een statistische of bewegende banner heeft niet de charme van video. Het effect van online video wordt nog groter als de video viraal wordt verspreid,

Nieuwe manier van adverteren is video advertising op internet. Video trekt meer aandacht dan foto’s en tekst. Het is ook een betere methode om te informeren, bewegend beeld met geluid.

Hulpmiddelen voor bewerking

Er zijn een flink aantal hulpmiddelen online te vinden waarmee Video’s kunnen worden bewerkt. Er zijn zowel betaalde als gratis software beschikbaar. Beide bevatten alles wat je nodig hebt om je video’s te bewerken, converteren en comprimeren.

  • VirtualDub.org – snijden, converteren en allerhande filters
  • ZamZar.com om online (YouTube) of locale video te converteren naar een gewenst bestand
  • MediaCoder om video files te converteren (o.a. flash naar avi)

Branding

Er zijn verschillende manier om een video te voorzien van je eigen branding; bijvoorbeeld de url van je eigen website. Dat is een ideale manier om voor de lange duur verkeer naar je website, webwinkel of blog te trekken. Op hoe meer websites je je video upload, hoe meer traffic je krijgt.
Titel, aftiteling en watermerk kunnen worden gebruikt om de eigen boodschap onder de aandacht te brengen. Ook wel creditsclip / ending title clip genoemd, de call-to-action een referral to website url of een watermark.

Gebruik bijvoorbeeld The Gimp (Open Source alternatief voor PhotoShop) om een watermerk te maken. Maak bijvoorbeeld een afbeelding met de tekst ‘bezoek ook www.vicus.nl’ en sla deze op als afbeelding. Gebruik vervolgens bijvoorbeeld een hulpmiddel als VirtualDub om de afbeelding door het videobeeld te mixen.

Deel jouw gedachten

No Comments

Ook interessant

geen berichten gevonden