Video in e-commerce land

Dit is deel 1 in onze serie 'Video in e-commerce land'. Naar aanleiding van vragen van onze klanten en ervaringen in verschillende projecten vonden wij het tijd om onze opgedane kennis in deze blog te delen.
youtube_logo_1200x628

Wellicht geeft dat u ook aanleiding om video op uw webshop of website te gaan gebruiken. Het blijkt in de praktijk namelijk bijzonder effectief te zijn.

Video zorgt ervoor dat bezoekers geïnteresseerd raken en langer op de site blijven hangen, hetgeen weer goed is voor de ranking.

We hebben hieronder een aantal gebruikelijke manieren uitgelicht voor het integreren van video-inhoud. Als u vragen of suggesties hebt, of projecten die u graag aan ons wilt laten zien, kunt u  een reactie achterlaten op dit blog.

Het is in de praktijk best eenvoudig om een web site uit te breiden met eigen video’s of video’ s van anderen. U hoeft alleen de video te uploaden naar een video provider en vervolgens op te nemen in de website.

Hosting en streaming

Video presenteren trekt best een zware wissel op de server. De inrichting en capaciteit van de server waarop de webshop draait is meestal niet optimaal ingericht op het streamen van video. Om kosten te sparen en de performance van de website of shop positief te beïnvloeden is het aan te bevelen om de video via een zogenaamde video streaming provider te laten verlopen. Er zijn zowel gratis als betaalde providers. YouTube en Vimeo zijn de bekendste videoproviders.

Voordelen van online video

de voordelen van video zijn triviaal. Je bereikt de doelgroep via zowel audio als video en kunt de boodschap op een visueel aantrekkelijke manier brengen toegespitst op de doelgroep.

Online video heeft ook nadelen

Het maken van goede kwaliteit video kan best kostbaar zijn. Afhankelijk van het medium van de bezoeker kan het zijn dat de techniek nog wel eens te wensen overlaat. De video server moet snel en compleet streamen, de internetverbinding moet de stroom data kunnen verwerken en het apparaat en de software daarop bepalen in belangrijke mate de ervaring van de kijker.

Online video aandachtspunten

Video is continue in ontwikkeling. Er komen steeds meer tools, maar ook steeds meer afhankelijkheden, devices en webbrowsers waarmee je als producent van video rekening moet houden. Ook de snelheid (3g, 4g) van de verbinding, het (mobiele) internetabonnement van de bezoeker van je site, de mogelijkheden van de hardware, Apple ondersteunt bijvoorbeeld geen Flash.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen