Onderwerpen in de online video

Dit is deel 2 in onze serie 'Video in e-commerceland'. Het presenteren van video is uiteraard geen doel op zich. Het doel kan heel divers zijn. Voor een commerciële webshop zal dat zijn om de klant aan te sporen het product te kopen (pre-sales en productdemonstratie) of de after sales service te vergemakkelijken (gebruikersinstructies en onderhoudsinstructies).
youtube_logo_1200x628

Productinformatie via video productpresentaties

Het presenteren van de werking van een product of het van alle kanten tonen van het product zorgt ervoor dat klanten direct een duidelijk beeld krijgen van het product. Hierdoor zijn er minder drempels om het product aan te kopen. Met een goede video zullen er minder ‘simpele’ vragen via telefoon of e-mail worden gesteld en wordt een organisatie niet onnodig belast.

Schuifdeur in de wand 3

Voorbeeld: van Schreuder & Co

Elektronische sluiting in oplaadpaal

Voorbeeld: Onkenhout & Onkenhout

Video geeft vertrouwen met een kijkje in de keuken

Door een professionele video op te (laten) nemen over uw bedrijf en het achterliggende logistieke proces geef je de potentiële koper een helder beeld van het bedrijf en de mensen werkzaam bij de webshop. Dat geeft vertrouwen en stimuleert de verkoop, zeker als je ook werkelijk iets te vertellen of te laten zien hebt. Met enige creativiteit en ondersteuning van professionals hoeft een videoproductie bovendien tegenwoordig niet veel te kosten.

Kabeltje.com logistiek bij Nic.Oud

Voorbeeld: bestel- en logistiek proces bij kabeltje.com

Ook voor workshops of andere diensten is video in te zetten

Video is op vele manieren in te zetten. Door bijvoorbeeld een workshop of (product-)presentatie op video op te nemen kan direct een goed beeld worden gegeven van de sfeer en inhoud van de desbetreffende dienst. Zeker bij diensten met meerdere deelnemers kan video potentiële bezoekers ervan overtuigen dat het interessant is om ook deel te nemen.

Promo seminar e-commerce succesmodel King, Vicus en OOSEOO

Voorbeeld: Vicus advertorial ‘Workshop over het e-commerce succesmodel’ samen met King en OOSEOO

Kennis delen

Deze blog hadden we ook aan u kunnen presenteren in de vorm van een videocursus. Natuurlijk was dat een mooi voorbeeld geweest. Dan hadden we de tekst ingesproken en had u mij in beeld gezien, al dan niet samen met een aantal mooie slides. Dit had echter wel veel meer tijd gekost. Kortom: een online video is een prima middel maar in bepaalde gevallen is het raadzaam om andere communicatiewijzen en -middelen in te zetten.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen