CRM VoIP Telefonie – Voor en nadelen

Of wij uiteindelijk goedkoper uit zijn is lastig te zeggen. Door hogere bereikbaarheid besparen we al op kosten van het call-center. In elk geval kunnen klanten zelf kiezen met welke afdeling ze contact willen. Daardoor hoeven we intern minder vaak door te verbinden en is ook de klant sneller bij de juist medewerker.
koppeling-vtiger-broadsoft_illustratie_1900x1425

Makkelijk beheren eigen instellingen

Bij publieke cloud zijn via webtools veel mogelijkheden om de centrale en de individuele instellingen aan te passen. Vaak is ook een APP voor mobiele telefoons beschikbaar waarmee de eigen instellingen zoals aan of afwezigheid, doorschakelopties, kunnen worden aangepast.

Via verschillende opties alle medewerkers bereikbaar en kunnen zelf ook hun beschikbaarheid instellen; iedereen op zijn eigen voorkeursmanier.

  • Via APP op Iphone/Android
  • Via webbrowser
  • Via een applicatie op de laptop
  • En zelfs via het telefoontoestel

Minder hardware nodig

Bij publieke-cloudtelefonie kan vaak worden gewerkt met standaard ip-toestellen van diverse merken, maar ook met softphones via pc of laptop of via iPad of iPhone. Zo kunnen wij nu onderweg of thuis bellen over wifi via onze bedrijfscentrale.

Voor private cloudoplossingen heeft u vaak ook specifieke merkgebonden toestellen nodig. Bij Broadsoft was dat niet nodig.

De kosten van cloudtelefonie

Er zijn meer kostencomponenten dan bij traditionele telefonie. Maar de totale kosten kunnen afhankelijk van de gebruikte faciliteiten behoorlijk lager uitvallen.

Interne gesprekken zijn bij cloudtelefonie meestal gratis. Ook als medewerkers thuis werken of op lokatie bij een klant. Internationale kosten zijn meestal lager. Er kan gebruik worden gemaakt van least-cost-routing.

Bij private-cloudtelefonie kan de telecomprovider vrij worden gekozen. Bij cloudtelefonie is deze verbonden aan het telefonieplatform. Maar er zijn vaak meerdere dealers van dezelfde cloudtelefoniedienst, waardoor het onderling vergelijken van diensten en oplossingen zeker de moeite waard is.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen