Hosting of on premise?

Mitipics maart 2013 - Voor veel organisaties is de keuze actueel tussen hosting on-premise (dus op eigen locatie) en hosting buiten de deur.

Mitopics-groot_logo_1200x628

Mitipics maart 2013 – Voor veel organisaties is de keuze actueel tussen hosting on-premise (dus op eigen locatie) en hosting buiten de deur, en recent adviseerden we een middelgrote non-profit organisatie in de zorgsector. Deze had naast beoogde kostenbesparingen nog een hele rits aan ‘zachte’ randvoorwaarden die een rol speelden. We zetten de ervaringen op een rijtje.

Het is een herkenbaar verhaal, een organisatie die al vele jaren bekend is met het on-premise hosten van hun bedrijfsomgeving loopt aan tegen de veroudering van de hardware, al dan niet gelijktijdig met een voorzienbaar afscheid van de medewerkers die het beheer doen. Reden om na te gaan denken over het vernieuwen van de hardware. Maar is het in 2013, met de alle bijbehorende technologische ontwikkelingen, nog wel opportuun om te investeren in eigen hardware? Termen als cloud computing en managed hosting plegen te vallen, het zou de toekomst moeten zijn en veelal nog goedkoper ook. Technisch is veel mogelijk, maar passen beide oplossingen even goed binnen een organisatie?

Vicus ondersteund Magento, Vtiger CRM, Zen Cart installaties zowel On premise als hosted in ons datacenter.

Er zijn nog geen opmerkingen