Waarom overstappen van SugarCRM naar Vtiger CRM

We horen het steeds vaker. Gebruikers van SugarCRM die overstappen naar vtiger CRM. Waarom doen ze dat toch? vtiger CRM is toch 'maar' een kloon van SugarCRM?

Vtiger-CRM-vs-SugarCRM_banner

vtiger CRM is een geduchte concurrent voor SugarCRM. Waarom? Uiteindelijk is vtiger begonnen als kloon van SugarCRM (v 2.0); toen SugarCRM nog echt Open Source was en onder de GPL licentie viel.

vtiger CRM is meer Open Source

vtiger CRM is meer een Open Source programma dan Sugar inmiddels is geworden. Bij Sugar heeft men het genot van licenties geroken. De Open Source versie wordt heel bewust als ontwikkelomgeving gezien voor nieuwe features die vervolgens in de betaalde versie worden opgenomen. Daarnaast is vtiger CRM inhoudelijk veel breder qua functionaliteit. Als je de Open Source variant afzet van SugarCRM tegen vtiger CRM dan is vtiger de absolute winnaar. Open Source CRM vtiger is rijk voorzien van functies zoals feature en daarmee geschikt voor zowel kleine als middelgrote organisaties. vtiger CRM is ontworpen om veel CRM activiteiten en zelfs producten te beheren. De Open Source CRM software biedt sales force automation, customer support & service, marketing automatisering, campagne beheer, productbeheer, agenda, E-mail integratie, add-ons (Outlook Plug-in, Office Plug-in, Thunderbird Extension, Customer Self-service Portal en Web Formulieren).

SugarCRM is commerciëler

SugarCRM verdedigt als een van de eerste in de Open Source scene tegen gebruik van haar merk in Google. Organisaties die niet betalen mogen niet meer met SugarCRM als naam adverteren. Gebruikers die overstappen van de Sugar Open Source versie naar de commerciële versie moeten dat wel met hun hele bedrijf doen. Een mix van open en gesloten binnen één juridische eenheid is niet toegestaan. Kortom ze zijn op dat vlak een beetje doorgeslagen. Steeds meer gebruikers hebben dat in de gaten en kiezen dus voor vtiger CRM. Is SugarCRM daarmee een slechte keuze? Nee hoor. SugarCRM is ook gewoon een goed product en heeft ook voordelen op sommige vlakken zijn functies beter geïmplementeerd of met een net iets uitgebreidere functionaliteit. En zeker als u de commerciële versie neemt dan kan SugarCRM voor uw organisatie functioneel gunstiger uitvallen. Voor andere organisaties net weer niet.

Vicus ondersteunt zowel SugarCRM als vtiger CRM

Als u twijfelt welk van de twee producten voor u het meest geschikt is, raden wij aan om een pakketselectie workshop bij Vicus te boeken. Tijdens deze workshop kunt u met onze experts van gedachten wisselen over uw bedrijfsprocessen in relatie tot uw organisatie. Meestal kiest u dan het juiste product op basis van de juiste criteria. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen