Welke online betaalprovider is de beste?

Online betalen

Zonder kassa geen verkopen. Het faciliteren van de betaling is van essentieel belang voor een webwinkel, gelukkig hebben we in Nederland een groot aantal professionele partijen die u hierin kunnen voorzien. Vicus heeft ervaring met verschillende partijen en adviseert u graag!Vicus heeft de meeste ervaring met het implementeren van MultiSafepay, Buckaroo, Ingenico (voorheen Ogone), Docdata en Sisow. Een aardig lijstje waarvan enkele zeker met elkaar concurreren. Wij kunnen ons dus voorstellen dat het voor veel ondernemers lastig is om het verschil te zien tussen de ene aanbieder van iDEAL- en creditcardbetalingen en de andere. Natuurlijk geldt er een strenge regelgeving omtrent internetbetalingen, waardoor vrijwel alle aanbieders u een veilige betaalomgeving, derdenrekening en andere zekerheden zullen bieden. Toch zijn er wel degelijk verschillen waarover we u graag informeren.

Zo werkt Vicus onder andere graag met de betaalprovider Buckaroo. Deze speler uit Utrecht is voor ons dichtbij en kennen we al sinds 2005. Al vrij snel kende Buckaroo een groot aanbod aan betaalmogelijkheden waardoor deze partij voor bijna elke klant wel het gewenste aanbod heeft. Zaken die Vicus heeft gemist hebben we samen met Buckaroo soms tot op architectisch niveau aan toe kunnen oplossen waardoor we inmiddels goed op elkaar zijn ingespeeld.

Dat laatste geldt zeker ook voor Multisafepay die zich vooral qua flexibiliteit wel heeft bewezen. Wij hebben bijvoorbeeld wel eens meegemaakt dat een erg gewilde koppeling na enkele jaren opeens minder populair is geworden. Wat je dan soms ziet is dat andere betaalaanbieders liever alleen de opkomende markt ondersteunen. Daar gaat alle mankracht naartoe want dat is de toekomst. MultiSafepay investeert uiteraard ook in de software van de toekomst, maar laat zijn bestaande klanten daardoor niet in de steek. Als ze u als klant hebben aangenomen dan nemen ze uw ondersteuning serieus en onze ervaring is dat ze dit blijven doen, ook als uw systeem niet (meer) het meest populaire pakket blijkt te zijn.

De twee eerder genoemden zijn vooral bekend in het midden van de markt. Een voorbeeld uit de bovenkant van de markt is DocData. Het bedrijf heeft haar wortels, net als Vicus, in de beveiliging. Een betaling moet niet alleen snel en goedkoop verlopen maar vooral ook veilig. En bij DocData hebben wij het idee dat uw internetbetalingen in goede handen zijn. Daarnaast is het een speler die zijn strepen verdiend heeft op de Europese markt en dus een groot aanbod van mogelijkheden biedt, ook als u ambities buiten onze landsgrenzen kent.

Indien u zich eveneens op het buitenland richt is zeker ook Ingenico (voorheen Ogone) een speler die wij graag aanbieden. Zeker voor de Belgische markt maar ook ver daarbuiten heeft Ingenico een prima naam weten op te bouwen. In Nederland is de speler vooral nog bekend onder haar oude naam Ogone. Meer dan 50.000 bedrijven in meer dan 70 landen beheren en beveiligen hun online en mobiele betalingen met Ingenico, waarmee het een speler is met lokale expertise en mondiale mogelijkheden. Zeker een overweging voor de echt ambitieuze jongens!

Wilt u liever toch kleiner beginnen? Sisow uit Helmond is een partij die eigenlijk niet veel onderdoet voor de eerder genoemde spelers, maar bij ons, mede door een wat vriendelijker tarief en lage vereisten op het gebied van volumes, vooral wordt ingezet bij spelers die een flexibele instap zoeken. Groeit u snel? Ook creditcard- en Belgische betaaloplossingen vallen onder het aanbod van deze speler, dus ondanks dat zij ons advies zijn voor de instapper, kunt u er zeker even mee door.

Heeft u zelf een andere voorkeur? Geen probleem! Zoals gezegd is het aanbod op de markt bijzonder groot en ongetwijfeld kunnen wij ook de betaalprovider van uw keuze aansluiten op uw webwinkel.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden