Webshop beveiligen met SSL certificaat must vanaf januari

SSL certificaat en https onminsbaar vanaf januari 2017

Vanaf januari 2017 voert Google veranderingen door met betrekking tot SSL.  Voor webshopeigenaren en startende webwinkeliers is het noodzakelijk om deze regels te hanteren en door te voeren. Met SSL certificaat, de groene adresbalk en door de ‘https-maatregel’ beveilig je jouw webshop(s) en website(s), kan je hoger in Google verschijnen en uiteindelijk meer omzet realiseren. In deze blog meer over de SSL veranderingen van Google. 

Wat is een SSL

SSL is het slotje in jouw browser ten teken dat de privacy van de webbezoeker is gewaarborgd. Als er een geldig SSL certificaat is geïnstalleerd dan verschijnt er een groene adresbalk in jouw browser na het intikken van een bepaalde website, webshop of webpagina. De groene adresbalk is een bewijs van identificatie. De balk geeft aan dat jouw webshop / website veilig is.

Wat verandert er

Google zal vanaf januari 2017 alle webpagina’s zonder SSL aanmerken als ‘Not secure’. Dit betekent dat alle webpagina’s zonder SSL als onveilig worden gemarkeerd richting de webbezoeker. Verder kondigde Google aan dat in een latere fase Chrome bij pagina’s zonder ‘https’ aangeeft dat de vermelding ‘unsecure’ is.

Gevolgen voor shops/sites zonder SSL certificaat

  • Omzetverlies – klanten die Chrome gebruiken zullen waarschijnlijk niet bestellen.
  • Minder bezoekers – Google straft je nog harder af door lagere posities in de zoekresultaten
  • Onverantwoorde risico’s – jouw webshop en of website blijft gevoeliger voor hackers. Als je slachtoffer wordt van cybercrime zal je zonder SSL niet kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om het tegen te gaan.

Pas SSL op alle pagina’s toe

Voorzie alle pagina’s van https en een SSL-certificaat. Dit resulteert in:

  • Betere vindbaarheid – Google waardeert https pagina’s beter dan http
  • Geen unsecure meldingen in de toekomst
  • Meer bezoekers
  • Betere bescherming tegen hackers

Hoe check je jouw SSL-verbinding en https

Ben je niet zeker of al jouw webpages voorzien zijn van https en een SSL certificaat? Volg dan onderstaande stappen:

  • Open jouw internetbrowser
  • Tik de desbetreffende site/shop/webpages in met daarvoor https
  • Verschijnt het groene balkje naast het slotje? Zo ja, dan beschik je over beveiligde https pagina’s met SSL-verbinding

Lees meer over SSL

Vermijd risico’s en los het direct op

Neem contact op om je te laten adviseren en bestel SSL bij Vicus. Bel ons op 033 461 1196 of stuur een e-mail naar sales@vicus.nl

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen