Wat zijn voordelen van OpenMage ten opzichte van Magento 2

Zowel OpenMage als Magento 2 zijn prima platformen, beiden hebben hun voordelen. Toch zal OpenMage soms een betere keus zijn.
OpenMage LTS is een prima vervanger c.q. opvolger voor Magento 1. Vicus helpt je verder.

Hoewel beide platformen hun eigen voordelen hebben, zijn er enkele specifieke voordelen van het werken met OpenMage ten opzichte van Magento 2:

  1. Behoud van vertrouwde omgeving: Voor bedrijven die al ervaring hebben met Magento 1, kan OpenMage een vertrouwde omgeving bieden, omdat het voortbouwt op de structuur en functionaliteit van Magento 1. Dit kan de leercurve voor het werken met een nieuw platform verminderen.
  2. Geen noodzaak voor migratie: Migreren naar Magento 2 kan een complex en kostbaar proces zijn, met mogelijke verstoringen van de bedrijfsactiviteiten. Met OpenMage kunnen bedrijven blijven werken op het vertrouwde Magento 1-platform zonder de noodzaak van een migratie naar Magento 2.
  3. Lagere kosten: Hoewel Magento 2 tal van nieuwe functies en verbeteringen biedt, brengt het ook hogere kosten met zich mee, zowel wat betreft licenties als ontwikkeling. OpenMage is daarentegen gratis te gebruiken, waardoor het een kosteneffectievere optie kan zijn voor bedrijven met een beperkt budget.
  4. Community-driven ondersteuning: OpenMage wordt onderhouden door een actieve community van ontwikkelaars en bijdragers. Dit betekent dat er regelmatig updates en patches worden uitgebracht om de software up-to-date en veilig te houden, zelfs na het einde van de officiële ondersteuning van Magento 1.
  5. Flexibiliteit en maatwerk: OpenMage biedt bedrijven de mogelijkheid om maatwerkoplossingen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. Omdat het open source is, kunnen ontwikkelaars de code aanpassen en uitbreiden zoals nodig is, waardoor een grote mate van flexibiliteit wordt geboden.

Kortom, voor bedrijven die de voorkeur geven aan het behoud van hun bestaande Magento 1-omgeving, kan OpenMage een aantrekkelijk alternatief zijn dat lagere kosten, vertrouwde functionaliteit en community-ondersteuning biedt.

We denken graag met je mee! Neem contact op met Luuk Roovers van Vicus!

Er zijn nog geen opmerkingen