Voordelen van OpenMage ten opzichte van Magento 1

Met OpenMage heb je een goed alternatief voor Magento 1. Met OpenMage blijf je werken zoals je gewend bent, maar dan wel met updates.
OpenMage LTS is een prima vervanger c.q. opvolger voor Magento 1. Vicus helpt je verder.

OpenMage is een fork van Magento 1, ontwikkeld nadat Magento officieel stopte met de ondersteuning van Magento 1 in juni 2020. OpenMage LTS (Long Term Support) is een community-driven project dat tot doel heeft de levensduur van Magento 1 te verlengen door middel van updates, patches en ondersteuning.

Het werken met OpenMage LTS ten opzichte van Magento 1 heeft verschillende voordelen:

  1. Actieve community: OpenMage LTS wordt onderhouden door een actieve community van meer dan 150 bijdragers. Dit betekent dat er regelmatige updates en fixes worden uitgebracht om de software up-to-date en veilig te houden.
  2. Regelmatige releases: In tegenstelling tot Magento 1, waar de officiële ondersteuning is gestopt, worden er bij OpenMage LTS nog steeds regelmatig nieuwe releases uitgebracht. Dit zorgt ervoor dat de software continu wordt verbeterd en aangepast aan de laatste ontwikkelingen.
  3. Geen abonnementskosten: Bij OpenMage LTS zijn er geen abonnementskosten verbonden aan het gebruik van de software. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren in vergelijking met het betalen voor een abonnement op Mage-ONE voor Magento 1-ondersteuning.
  4. Geïntegreerd onderhoud: OpenMage LTS wordt als één geheel onderhouden, wat betekent dat updates en patches als geheel worden uitgebracht in plaats van als afzonderlijke patches. Dit kan het onderhoudsproces vereenvoudigen en de kans op conflicten verminderen.
  5. Toekomstbestendigheid: Aangezien OpenMage LTS wordt onderhouden door een actieve community en regelmatig wordt bijgewerkt, wordt het beschouwd als een meer toekomstbestendige optie dan het blijven hangen bij Magento 1, waarvoor geen verdere officiële updates worden uitgebracht.

Kortom, OpenMage LTS biedt een alternatieve oplossing voor Magento 1-gebruikers die de levensduur van hun webshops willen verlengen en willen blijven profiteren van ondersteuning en updates na het einde van de officiële ondersteuning van Magento 1. Zonder de kosten en beperkingen van een abonnement op MageONE.

Vraag Vicus advies als je overweegt om je Magento1 systeem om te laten zetten naar OpenMage.

Er zijn nog geen opmerkingen