Maximaliseer de kracht van je Magento webshop met plug-ins

Magento is een prachtig platform. En toch kun je er nog veel meer mee. Je kunt het inrichten zoals jij dat wil. Hoe? Met plug-ins!
Copy of Magento 2 Mobile OTP Login Pro

Ontdek de veelzijdigheid van Magento plug-ins

Ben je benieuwd hoe je jouw Magento webshop kunt optimaliseren en verbeteren? Of heb je het idee dat je een functionaliteit mist? Dan is het misschien een idee om te gaan kijken naar extensies. De juiste extensie is een stuk software dat een enorme toevoeging kan zijn voor jouw webshop. Het installeren van een plug-in in Magento is over het algemeen vrij eenvoudig en kan gedaan worden via de Magento Marketplace of door de plug-in handmatig te installeren. Mocht je zelf de technische kennis niet in huis hebben dan kun je het installeren van plug ins ook uitbesteden aan een partij die hierin gespecialiseerd is.

Voordelen van een Magento plug-in

Plug-ins stellen gebruikers in staat om hun Magento webshop aan te passen en uit te breiden. Zo kun je het geheel naar eigen inzicht en behoefte inrichten. Het stelt je in staat om heel gericht naar je doelen toe te werken.

Door het gebruik van plug-ins kunnen ontwikkelaars en winkelbeheerders complexe functies toevoegen zonder vanaf nul te hoeven programmeren. Dit verhoogt de efficiëntie van het ontwikkelingsproces en maakt het mogelijk om sneller nieuwe functies te implementeren. Zo kun je jouw Magento webshop verbeteren.

Het installeren van een plug-in kan aanzienlijke tijd besparen in vergelijking met het ontwikkelen van aangepaste code voor dezelfde functionaliteit. Dit is vooral handig voor bedrijven die snel nieuwe functies willen implementeren of hun online winkel willen upgraden.

Plug-ins worden vaak onderhouden en bijgewerkt door de ontwikkelaars, waardoor gebruikers kunnen profiteren van verbeteringen, bugfixes en nieuwe functies zonder zelf ingrijpende wijzigingen aan te brengen.

Plug-ins maken het mogelijk om de functionaliteit van een platform stapsgewijs uit te breiden. Wanneer nieuwe behoeften ontstaan, kunnen gebruikers eenvoudig nieuwe plug-ins installeren om aan deze behoeften te voldoen, zonder de bestaande functionaliteit in gevaar te brengen.

Veel e-commerce platforms, waaronder Magento, hebben een actieve gemeenschap van ontwikkelaars die plug-ins delen en ondersteunen. Dit biedt gebruikers toegang tot een breed scala aan oplossingen en expertise om een webshop te verbeteren.

Wat zijn de uitdagingen?

Ook al zijn er heel veel voordelen aan het gebruik van plug-ins, er zijn een aantal kanttekeningen te plaatsen.

Je standaard Magento shop beheren en bijhouden is één ding, uitbreiden is toch een ander verhaal. Wanneer je zelf niet alle technische kennis in huis hebt is het lastig om onder andere de plug-in te installeren. En hoe stel je het effectief in?

Dat er veel mogelijk is kan overweldigend zijn. De mogelijkheden lijken eindeloos en er bestaan heel veel plug-ins. En met open source technologie is het ook nog eens mogelijk om een functie volledig op maat te laten maken. Waar kies je dan voor?

Wanneer je het zelf niet uit kan voeren kun je het uitbesteden aan een ervaren partij, maar dat kan een flinke investering zijn. Toch, zoals bij iedere investering, zal het zich weer terugverdienen.

Resultaten met plug-ins

Onze klanten bieden een enorme diversiteit aan producten aan. Sokken, voedingsmiddelen, kleding. Noem het maar op. Het zijn bedrijven die niet alleen binnen Nederland hun producten verkopen, maar ook in het buitenland goede zaken doen.

Onze klanten hebben een Magento 2 webshop als fundering voor hun bedrijf. Afgestemd op specifieke wensen zijn er plug-ins aangeschaft en geïnstalleerd of op maat gecreëerd. Alles om een optimaal resultaat te behalen. Dit is niet alleen omzet. Het gaat over veel meer aspecten.

Verbeterde Gebruikerservaring:

  • Op maat gemaakte oplossingen en plug-ins kunnen bijdragen aan een verbeterde gebruikerservaring voor klanten. Dit omvat snellere laadtijden, intuïtieve navigatie en geoptimaliseerde check-out processen.

Efficiëntere Bedrijfsprocessen:

  • Maatwerkfunctionaliteiten en plug-ins kunnen worden ontworpen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Dit kan variëren van geautomatiseerde voorraadbeheer tot geavanceerde orderverwerking, waardoor de operationele efficiëntie toeneemt.

Klantloyaliteit en Tevredenheid:

  • Een goed aangepaste webshop die voldoet aan de specifieke behoeften van klanten kan leiden tot een hogere klanttevredenheid en loyaliteit. Klanten waarderen doorgaans een naadloze en gepersonaliseerde koopervaring.

Marketing en SEO:

  • Specifieke plug-ins kunnen worden geïntegreerd om marketingactiviteiten te verbeteren, zoals e-mailmarketing, sociale media-integraties, en SEO-optimalisaties. Dit draagt bij aan een betere zichtbaarheid en vindbaarheid online.

Analyse en Rapportage:

  • Op maat gemaakte rapportagetools en plug-ins kunnen diepgaande analyses mogelijk maken. Dit helpt bij het begrijpen van klantgedrag, het evalueren van de prestaties van producten en het nemen van geïnformeerde zakelijke beslissingen.

Schaalbaarheid:

  • Magento 2 is van nature schaalbaar, en aangepaste oplossingen kunnen verder bijdragen aan het gemakkelijk schalen van de webshop naarmate het bedrijf groeit.

Concurrentievoordeel:

  • Door specifieke functionaliteiten toe te voegen die uniek zijn voor het bedrijf, kan de webshop zich onderscheiden van concurrenten en een concurrentievoordeel behalen.

Veiligheid en Compliance:

  • Op maat gemaakte oplossingen kunnen worden ontworpen met beveiliging en regelgeving in gedachten, waardoor de webshop voldoet aan de vereisten voor gegevensbeveiliging en wet- en regelgeving.

Kostenbeheersing:

  • Aangepaste oplossingen kunnen worden geoptimaliseerd om operationele kosten te verlagen, bijvoorbeeld door efficiënter voorraadbeheer of het verminderen van handmatige taken.

Vicus en plug-ins

Ook bij Vicus herkennen wij de meerwaarde van een passende plug-in. Jouw Magento webshop verbeteren staat bij ons hoog op de lijst van prioriteiten. Onze visie is dat er voor ieder issue een passende oplossing is of dat deze gemaakt kan worden. We doen dit niet alleen. Samen met Amasty werken wij continu aan betere oplossingen. We zijn dan ook niet voor niets Amasty Goldpartner.

Hieronder beschrijven we een aantal door ons veel geadviseerde en geïnstalleerde plug-ins.

MultiSafepay

MultiSafepay is een uniek alles-in-één betaalplatform geschikt voor elke webwinkelier met 1 product of veel producten en/of diensten. Met MultiSafepay bied je als webwinkelier de betaalmethoden iDeal, creditcards en Bankoverboekingen (zowel NL als BE) aan.

Shop by Brand

Dit is een Magento 2-plug-in die is ontworpen om webshops te helpen bij het organiseren en weergeven van producten op basis van merken. Het grote voordeel van de Shop by Brand plug-in is dat het je in staat stelt om producten op een georganiseerde en merkgerichte manier te presenteren aan klanten op je webshop.

BannerSlider

Deze specifieke extensie, BannerSlider genaamd, is ontworpen om het beheren en weergeven van banners op je Magento 2-webshop te vergemakkelijken. Het gebruik van een banner slider kan de visuele aantrekkelijkheid van je webshop vergroten en een effectieve manier zijn om klanten te informeren over lopende promoties, nieuwe producten of belangrijke berichten. Het kan een krachtige tool zijn voor merchandising en het aantrekken van de aandacht van bezoekers.

Shipping Table Rates

De Shipping Table Rates-plugin is een Magento 2-extensie die is ontworpen om de verzendkosten flexibel en nauwkeurig te kunnen configureren op basis van verschillende parameters. Met deze extensie kun je specifieke tarieven instellen op basis van verschillende criteria, zoals gewicht, bestelbedrag, aantal items, verzendlocatie en meer.

Een groot voordeel van de Shipping Table Rates-plugin is de flexibiliteit die het biedt bij het instellen van aangepaste verzendtarieven op basis van verschillende criteria. Deze flexibiliteit is vooral waardevol voor webwinkels met diverse producten, klanten en verzendbehoeften.

One Step Checkout

Dit is een Magento 2-extensie die is ontworpen om het afrekenproces op je webshop te optimaliseren en te vereenvoudigen. Het doel van deze extensie is om het voor klanten gemakkelijker en sneller te maken om aankopen te doen door het afrekenproces te consolideren tot één enkele pagina.

Dit is slechts een zeer kleine selectie uit een lange lijst van mogelijkheden. Los van alle al bestaande plug-ins is er zoals al eerder genoemd ook nog de mogelijkheid om een oplossing op maat te laten maken. Deze wordt dan voor onze klant geprogrammeerd en geïnstalleerd binnen de Magento 2 omgeving.

Benieuwd wat Vicus voor jouw webshop kan betekenen?

Ben je zelf op zoek naar een oplossing voor een uitdaging binnen jouw webshop? Jouw Magento webshop verbeteren? We nemen graag de tijd om te onderzoeken of er een passende plug-in bestaat voor jouw vraag!

Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag!

Er zijn nog geen opmerkingen