Welke browser gebruikt jouw klant?

Web browser

Uiteraard wil je graag dat je website of webwinkel er bezoeker op werkelijk elke browser via elk device perfect uitziet. Met honderden combinaties van apparaten, browsers en versies is dat praktisch onuitvoerbaar. Daarom is het raadzaam om zelf een standaard te bepalen en regelmatig in je Web Analytics programma te kijken via welke apparaten en via welke browsers je bezoekers jouw omgeving bezoeken.

Complexiteit in vier dimensies

Complexiteit ligt in de vier dimensies browser, browserversie, hardware (device), en operating systeem. door de 4 dimensies is het eigenlijk niet meer mogelijk om alles te testen bij iedere patch. Ook niet geautomatiseerd.

Visuele aspecten van webshop of website testen

Geautomatiseerd testen kan wel deels voor functionaliteit, maar is niet geschikt om de vormgeving te beoordelen. Wel kan met een testtool via vele browsers geautomatiseerd een screenshot worden gemaakt, dat dan vervolgens visueel kan worden beoordeeld. Ook is er een tool beschikbaar om met de hand, visueel, op verschillende configuraties een website/applicatie te testen.

Voorbeeldschema browserversies versus apparaten

Onderstand een voorbeeldschema zoals je voor jouw omgeving zou kunnen hanteren. Het is een voorbeeld uit de praktijk dat voor een specifieke situatie is opgesteld. Bepaal zelf welke apparaten en browsers voor jouw doelgroep relevant zijn.

Browser / device iPad tablet PC Windows Apple Android table
Firefox Actuele plus voorlaatste
Internet Explorer Actuele plus voorlaatste
Chrome Actuele plus voorlaatste
Safari iOS 5 Actuele plus voorlaatste Actuele plus voorlaatste
Android browser Actuele

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden