Online groeien met jouw Magento 2 webshop!

Online groeien met jouw Magento 2 webshop

Producten en diensten online verkopen is hot en winstgevend. Dit is geen fabeltje, maar wordt ondersteund door feiten. Zo viel er in 2016 een forse online omzetgroei waar te nemen in de detailhandel ten opzichte van het jaar ervoor.  Drie webwinkels te weten Rituals, Coolblue en Takeaway.com wisten een plekje te bemachtigen in de top 10 van groeibedrijven. Rituals eindigde zelfs op de eerste plek.

Bovendien blijkt de omzet van winkels die puur online actief zijn harder te groeien dan die van ondernemingen die naast een webshop ook een fysieke winkel exploiteren. Online ondernemen loont dus! Met e-commerce, met jouw eigen Magento 2 webshop kun je jouw groeiambities realiseren.

Waarom een Magento webshop?

De voordelen van een Magento webshop kun je uitgebreid lezen in deze eerder door ons geschreven blogs:

De argumenten om als MKB-er te over te stappen naar een Magento webshop of te starten met een webwinkel en deze te bouwen in Magento zijn legio. Hieronder hebben wij de meeste voordelen van een Magento webshop opgesomt.

Voordelen Magento webshop

 • Geschikt voor middelgrote en grotere bedrijven (5-200 medewerkers);
 • Meest gebruikte (open source) e-commerce platform ter wereld: 28% van de Nederlandse markt gebruikt Magento;
 • Standaard voorzien van veel functionaliteiten en productattributen;
 • Fraaie vormgeving, keuze uit ruime verscheidenheid aan mooie templates;
 • Mobiel responsive: Magento websites/webshops zijn geoptimaliseerd voor smart phones en tablets;
 • Snel, veilig en efficient afrekenproces/check-out. Magento kan gekoppeld worden met vele betaalsystemen en betaaloplossingen zoals PayPal (standaard) en Payment
  Service providers zoals MultiSafepay, Ingenico, Buckaroo, Sisow en Docdata;
 • Goede SEO tools in Magento voor optimale online vindbaarheid van jouw shop en/of site;
 • Actieve community waardoor continue nieuwe modules en plug-ins worden ontwikkeld. Je kunt jouw webshop dus goed uitbreiden met extra functionaliteiten;
 •  Volop mogelijkheden voor integratie en koppelingen met andere systemen zoals CRM en/of backofficesystemen;
 • Vanuit een en dezelfde administrator account kunnen meerdere Magento webshops worden ondersteund
 • Support is goed geregeld. De levendige Magento community bestaat uit meer dan 2 miljoen gebruikers.  Deze community is op forums vaak de eerste vraagbaak voor Magento gebruikers.

Een Magento webshop biedt organisaties in het MKB dus volop mogelijkheden om optimaal te profiteren van van de populariteit en groei van e-commerce.

Wel of niet direct starten met een Magento 2 webshop?

Een discussie die sinds medio 2015 wordt gevoerd binnen de Magento Community is die rond Magento 2. De upgrade naar Magento 2 is het langverwachte vervolg op het meestgebruikte open source e-commerceplatform ter wereld.

Bij Magento gebruikers leven er echter nog veel vragen zoals direct upgraden of wachten, wat zijn de voordelen van Magento 2 etc.

In een eerder stadium hebben wij voor bestaande Magento webshop eigenaren zowel de
argumenten om nu al wel te upgraden naar Magento 2 of nog even hiermee te wachten op een rijtje gezet. Deze blog kun je hier teruglezen.

Organisaties die willen starten met e-commerce of willen overstappen van een ander type webshop naar Magento adviseren wij direct te kiezen voor een Magento 2 webshop. Voor deze groep (aankomende) webwinkeliers geldt dat er anders teveel meerkosten bij komen kijken (een dubbele overstap) en je met een Magento 2 webshop direct up-to-date-bent.

Vicus, Magento specialist voor advies op maat

Wil je een Magento webshop Amsterdam of  Magento webshop Utrecht starten doe dit dan niet zelf. Huur een professionele partij in. De codering is bijvoorbeeld te specialistisch en voor succesvolle e-commerce heb je meer nodig dan alleen de juiste software.

Vicus, Magento specialist van het eerste uur adviseert jou graag. Sinds 2007 heeft Vicus ruim 150 organisaties in het MKB geholpen met succesvol online verkopen ofwel succesvolle e-commerce. Hiervoor gebruiken we het e-commerce succesmodel.

Onze medewerkers, allen getraind in Magento 2, begeleiden, adviseren en trainen je bij het maken van de juiste keuze. Wij bouwen jouw betrouwbare, veilige, functionele en bovenal succesvolle Magento webshop en koppelen deze desgewenst ook aan CRM en of back-office systeem zoals King!

Haal ook het maximale rendement uit e-commerce!

De Magento specialisten van Vicus staan voor je klaar. Neem contact op met Vicus via 033 461 1196 of stuur een e-mail naar sales@vicus.nl

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden