Het beveiligen van data in jouw CRM systeem

Beter beveiligen van data in jouw CRM

Als organisatie wil je alle data die je hebt opgeslagen in jouw CRM goed beveiligd hebben. In deze blog besteden we aandacht aan het beveiligen van data in jouw CRM systeem. Er is immers, zoals ook al beschreven in de door in ons geschreven zevendelige blogreeks Cybercriminaliteit, security en privacy, sprake van een groeiend aantal hackers en (cyber) criminelen.

Steeds meer particulieren en bedrijven zijn zich bewust van dit gevaar. Vanwege de grote verscheidenheid aan aanvalsdoelen en methoden die door cybercriminelen worden gehanteerd is het opzetten van een sluitende verdediging van online toepassingen, zoals bijvoorbeeld van jouw CRM, best een hele klus.

Door te kiezen voor de vtiger Security Module en ervoor te zorgen dat je jouw CRM regelmatig update en upgrade kun je al veel problemen voorkomen.

1) Beveilig jouw waardevolle CRM data

Duizenden mailboxen en websites worden jaarlijks gehackt. Belangrijkste oorzaak hiervan zijn de ‘zwakke’ wachtwoorden van de gebruikers. Om dit probleem te verminderen kun je als organisatie kiezen voor de vtiger CRM Security Module. Met de Security Module bescherm en beveilig je jouw CRM omgeving.

Deze module  zorgt ervoor dat gebruikers worden gemotiveerd binnen x termijn hun wachtwoorden aan te passen. Zo neem je maatregelen om jouw waardevolle CRM data te beveiligen en de privacy van veel mensen te waarborgen. De Security Module maakt deel uit van de standaard vtiger pakketten die Vicus aanbiedt.

2) Upgraden/updaten voor een veiliger CRM systeem

Veel gebruikers vragen zich af waarom zij zouden moeten overstappen naar een nieuwe versie van hun CRM-systeem. Alles werkt immers toch prima?

Dat kan zo zijn, toch biedt het overstappen naar de meest recente versie van een CRM systeem veel voordelen. Een belangrijk voordeel zijn verbeteringen ten aanzien van de stabiliteit en veiligheid.

Door jouw CRM te updaten en/of upgraden voorkom je namelijk onaangename verrassingen. Als je blijft werken op een oudere versie van jouw CRM en dus op oudere systeemsoftware, ben je vaker gevoeliger voor aanvallen.

3) Met een veiliger CRM kans op aansprakelijkheid voorkomen

Bovendien is elke organisatie volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) verplicht om data te beveiligen volgens de laatste stand van de techniek. Wat dit precies betekent staat niet exact vermeld, maar bij situaties waarin er zich fouten hebben voorgedaan leert de historie dat ook wordt gekeken naar of de software up-to-date is.

Je kunt door jouw CRM te upgraden de kans op aansprakelijkheid/nalatigheid bij verlies van klantdata en oneigenlijk gebruik daarvan verkleinen.

Lees meer over de voordelen van het updaten / upgraden van jouw CRM systeem

4) Denk goed na voor je persoonsgegevens opslaat!

Kies je ook voor een veiliger CRM en het beter beveiligen van data?

Neem contact op met Vicus voor meer informatie over de Security Module en het updaten en/of upgraden van jouw CRM. Wij adviseren je graag hoe je door slimme automatisering jouw data beter kunt beveiligen, maar daarnaast ook een stabiele groei kunt doormaken.

Vicus is bereikbaar via 033 461 1196 of per e-mail via sales@vicus.nl

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden