Magento populairste e-commerce platform

Magento is nog steeds het populairste en snelst groeiende Open Source e-commerce platform ter wereld. Dagelijks komen er veel webshops bij. Het is een professioneel Open Source webshoppakket met meer dan 1000 extensies. Met Magento krijgt u als webwinkelier volledige flexibiliteit en controle over uw online shop, zowel op het vlak van uitstraling, content en functionaliteiten.

Vicus eBusiness Solutions, één van de allereerste Magento webshopbouwers in Nederland (sinds begin 2008), helpt u graag bij het ontwikkelen en implementeren van een geheel eigen webshop. Vicus heeft meer dan vijftig Magento webshop projecten gerealiseerd, voor zowel nationaal als internationaal georiënteerde bedrijven.

Ook helpt Vicus u verder met uw overstap van osCommerce of Zen Cart naar Magento of een volledig nieuwe start. Bovendien is Vicus zeer bedreven in het koppelen van uw Magento webshop met het CRM-systeem vtiger en boekhoudkundige pakketten zoals Exact en King Business Software.

Magento: de ultieme e-commerce oplossing

De intuïtieve beheer interface  biedt u als winkelier de mogelijkheid om een webshop/site te laten bouwen die geheel voldoet aan uw wensen en behoeften. Deze interface bevat onder meer krachtige marketing, zoekmachine marketing en catalogus management tools. Magento biedt bedrijven hiermee de ultieme e-commerce oplossing.

Magento e-commerce platform uitbreiden

U kunt stap voor stap en geheel zelfstandig besluiten uw e-commerce platform uit te breiden, als u kiest voor geleidelijke groei. Magento is als snelstgroeiende open source platform en met een zeer levendige community voortdurend in ontwikkeling. Updates en upgrades staan onmiddellijk ter beschikking van alle gebruikers.

Voordelen Magento e-commerce

De Magento webshop beschikt over veel niet-standaard eigenschappen zoals klantgroepen, productvergelijkingen en multistores. Ook de SEO mogelijkheden zijn goed. Door te kiezen voor een Magento webwinkel profiteert u van de volgende voordelen:

1. Cross-selling
De webshop biedt een centrale productdatabase aan. In deze database kunt u eigenschappen, attributen en relaties tussen producten leggen. Hierdoor wordt cross-selling door de webshop heen mogelijk. De producten kunnen in batch worden geïmporteerd en geëxporteerd handmatig of via het VOSBA platform worden gekoppeld aan leveranciers en/of dataprviders.

2. Klantgroepen en ordermanagement
De Magento webshop bevat naast producten eveneens een databank met klanten en orders. U kunt uw klanten indelen in klantgroepen, waardoor een gedifferentieerde prijsstelling mogelijk wordt. Elke order wordt voorzien van een statushistorie. Veranderingen in status blijft op deze manier traceerbaar.

3. Eenvoudig bestellen en betalen
De webwinkel is voorzien van een winkelwagentje waarin alle bestellingen worden bijgehouden. Het uitchecken kan op één enkele pagina. Deze pagina maakt verbinding met een beveiligde betalingspagina (SSL). Bezoekers van uw webshop kunnen als ‘gast’ aankopen doen of een inlog aanmaken en producten bestellen als geregistreerde klant. Ook kan deze webshop makkelijk gekoppeld worden aan de meest gebruikte betalingsproviders, zoals Paypal, Buckaroo, MultoSafepay, Docdata en Ingenico (voorheen Ogone) met betaalmiddelen zoals iDeal, betalen op factuur en achteraf betalen.

4. Meertaligheid
Magento is als webshop beschikbaar in meerdere taalversies. Zowel de frontend als de backend van de webwinkel kan in een andere taalversie aangeboden worden (Nederlands is standaard beschikbaar). Uw productassortiment en prijsstellingen kunt u aanpassingen per taalgebied.

5. Contentpagina’s samenstellen
Met uw eigen Magento e-commerce platform kunt u contentpagina’s samenstellen. Dit zijn statische pagina’s met tekst, afbeeldingen en downloads. Deze pagina’s maken gebruik van eigen templates.

6. Multishops
Met één enkele Magento backend kunt u meerdere webshops of sites aanbieden (zogenaamde storefronts ofwel etalages). Voordeel hiervan is dat u gebruik kunt maken van dezelfde productdatabase. Per webshop kunt u vervolgens bepalen hoeveel informatie de verschillende webshops met elkaar zullen delen. Desgewenst met (dan heeft u een webshop) of zonder (dan heeft u een online catalogus) de mogelijkheid om producten te bestellen.

7. Meerdere gebruikersprofielen
U kunt de beheerders van uw webshop indelen in gebruikersprofielen. Per gebruikersprofiel kunt u verschillende toegangsrechten instellen, maar ook bijvoorbeeld ook afwijkende prijzen. Met een plug-in kunt u zelfs afwijkende betaalmogelijkheden en verzendopties aanbieden.

8. Open Source software
Het starten van een Magento e-commerce platform met de Community Editie is relatief goedkoop. U betaalt enkel voor de bouw en implementatie. U betaalt geen fors maandelijks bedrag voor de software-licentie. Mocht u de Enterprise editie willen gebruiken dan betaalt u wel licentiekosten. Maar vaak kunt u prima uit de voeten met de Community Editie.

9. Geleidelijk groeien
Met uw eigen Magento E-commerce platform heeft u de mogelijkheid te kiezen voor geleidelijke groei. Het platform beschikt over een zeer actieve community, waar nieuwe functionaliteiten en modules worden ontwikkeld. U bepaalt telkens zelf of u besluit deze functionaliteiten te integreren binnen u bestaande webshop. Een update of upgrade, een professionaliseringsslag is dus geheel aan u.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden