Sovoco MA1 volleybalteam overtuigend kampioen

Vicus trotse sponsor van Soestse kampioenenploeg.

Zaterdag 23 april 2016 was een mooie dag voor Meisjes A1 (MA1) van volleybalvereniging Sovoco uit Soest. Het hoogste meisjesteam, gesponsord door Vicus eBusiness Solutions uit Amersfoort, pakte zeer overtuigend het kampioenschap in de 1e klasse meisjes Nevobo Regio West.

Net als vrijwel het gehele seizoen werd er op niet mis te verstande wijze getoond dat dit meidenteam met kop en schouders boven alle andere teams uitsteeg. Nummer 3 VV Utrecht werd in Galgenwaard Sportcentrum met 0-4 (14-25, 22-25, 23-25, 17-25) verslagen. De meiden werden na afloop uitgebreid in het zonnetje gezet. Dit begon al in Utrecht, waar onder grote aandacht de meiden alle taarten nuttigden die door de ouders en henzelf waren verzorgd. Bij ‘thuiskomst’ in Soest werden de kampioensmedailles aan de meiden uitgereikt door een vertegenwoordiger van de ook door Vicus gesponsorde jeugdcommissie.

Enige missie: kampioen

Al voor de start van de competitie werd Sovoco MA1 bestempeld als de grote titelkandidaat. Ook het team had maar één missie: kampioen worden. De opdracht die de meiden kregen bij de teamfoto gemaakt voor de seizoensstart: ‘kijk alsof je kampioen geworden bent’. Afgelopen zaterdag keek het team nog veel blijer, de missie was voltooid.

Overduidelijk de beste

In een competitie waar de onderlinge krachtsverschillen erg groot waren, is het altijd niet eenvoudig continue gefocussed te blijven. In wedstrijden tegen de mindere goden kan je als team geen setverlies veroorloven en in de grote wedstrijden moet je er als team staan. Sovoco MA1 liet echter het hele seizoen zien de allerbeste te zijn. In tien wedstrijden werden er slechts 6 sets verloren. Sovoco won de competitie met 34 van de maximaal te behalen 40 punten uit 10 wedstrijden. Nummer 2 en 3 Forza Hoogland en VV Utrecht eindigden op respectabele achterstand met respectievelijk 25 en 24 punten.

Individuele ontwikkeling

Elke speelster van het team is gedurende het seizoen individueel beter geworden. Daarnaast maakte het team een enorme groei door op technisch, tactisch en mentaal gebied. De sfeer binnen het team was ook altijd goed. De tijdens het seizoen door sponsor Vicus georganiseerde clinic met Tom van Steenis, de nummer 3 beachvolleyballer van Nederland en indoor actief geweest voor o.a. het Houtense Taurus, droeg mede hieraan bij.

Vicus trotse sponsor

Luuk Roovers, directeur van Vicus is als sponsor is ook erg trots op ‘zijn’ meiden. “Als Vicus zijnde is ons belangrijkste doel het verbeteren van de marketing, verkoop en klantenservice processen bij bedrijven. Wij ondersteunen bedrijven bij het realiseren van succes en groei door de implementatie en integratie van Customer Relationship Management (CRM) en e-commerce oplossingen. Ook bij het MA1 volleybalteam van Sovoco hebben we geprobeerd bij te dragen aan het succes door met de sponsoring de meiden te ontzorgen, maar ze ook als team en individueel beter te maken met onder meer een clinic door Tom van Steenis. Dat dit heeft geresulteerd in een kampioenschap en ik nu al die lachende gezichten zie, is natuurlijk fantastisch.”

Gerelateerde berichten

geen berichten gevonden