Even voorstellen: Vtiger CRM

cover artikel vtiger

Voor wie is Vtiger CRM nu eigenlijk geschikt?

Bij een CRM systeem wordt vaak gedacht dat dit alleen handig is wanneer je een groot bedrijf hebt. Zo’n groot en zwaar systeem, wat moet je er eigenlijk mee als MKB’er? Heel veel, blijkt. En is het eigenlijk wel zo ‘zwaar’? Wanneer je beter gaat kijken naar een CRM systeem als Vtiger CRM zul je zien dat het niet alleen voor ondernemingen is met tientallen medewerkers. Ook kleine en middelgrote bedrijven hebben belang bij het stroomlijnen van hun activiteiten. De diverse functies binnen Vtiger CRM ondersteunen je bij de dagelijkse gang van zaken en het bijhouden van verschillende soorten gegevens is geen dagtaak meer. Waarom zou je met minder genoegen nemen?

Prijs van Vtiger CRM

Wij werken bij Vicus met zowel de open source versie als de cloud versie van Vtiger CRM. De Open Source versie is gratis, dat scheelt dus aanmerkelijk in de kosten; mits je alles zelf doet. Niet iedereen is echter in staat om deze software zelf te downloaden, te installeren en het zo optimaal mogelijk in te richten. Open source is niet helemaal gratis, wanneer er onvoldoende kennis in huis is kun je dit toch beter aan ons uitbesteden. Bij Vicus hebben wij de experts in dienst om dit voor jou te doen. We brengen je wensen in kaart en stellen het Vtiger CRM voor je in.

Voor een concurrerende prijs per maand (zie onze aantrekkelijk pakketten) is Vtiger CRM Basis geen enorme kostenpost. Vicus biedt dit inclusief hosting, dagelijkse backup, webruimte en SSL. Wil je meer service en zekerheid dan kun je een van de uitgebreidere pakketten kiezen.

Makkelijk beginnen en unieke user interface

Het opstarten met de cloud versie vergt niet al te veel handelingen. Je maakt een account aan en je kunt aan de slag. Er is een onboarding functie binnen Vtiger CRM. Klik op de raket rechtsboven en je ziet direct tips voor een vliegende start. Bij de Open source versie kun je gebruik maken van de kennisbank van Vicus.

Vtiger CRM is opgebouwd uit modules. Wat je niet nodig hebt, gebruik je niet (en kun je uitzetten). Zodra je er aan toe bent schakel je de extra modules 1 voor 1 weer in. Daarnaast zijn er nog veel aanvullende modules beschikbaar. Zodra je behoefte krijgt aan meer functionaliteiten dan kun je kiezen uit een zeer ruim aanbod.

Vtiger CRM geeft het MKB een alles in één oplossing. Het lijkt echter niet op andere systemen. Vooral het menu heeft een meer unieke indeling. Verwacht dus niet dat je alle geavanceerde functies binnen een dag in de vingers hebt. Er valt nog wel het één en ander te ontdekken. Het ontwerp is vrij minimalistisch. Het grote voordeel hiervan is dat het snel kan laden. Het maakt daarnaast ook niet uit op wat voor apparaat je inlogt, het ziet er herkenbaar uit. Je hoeft niet op ieder apparaat opnieuw op ontdekkingstocht. En dat scheelt toch in tijd.

CRM als marketing en sales hub

Door de veelzijdigheid van Vtiger CRM is dit systeem letterlijk de spin in het web. Je schakelt gemakkelijk tussen de diverse functies. Van het beheren van contacten tot het opzetten van een marketingcampagne via e-mail.

Voor wat betreft e-mailmarketing maakt dit de door Vicus aangeboden e-mailmarketing module  het CRM systeem jouw leven een stuk makkelijker. De e-mailmarketing automation suite voor de open source versie van Vtiger CRM ondersteund marketingmedewerkers bij het ontwerpen van de algehele marketingcampagne. De resultaten van de e-mailcampagne worden gemeten en goed geregistreerd. Zaken die worden bijgehouden zijn:

 • Openen
 • Afmelden
 • Klikken
 • Bounces

Zo valt bijvoorbeeld te meten waar het meest op gereageerd wordt. Vtiger is dan niet zo uitgebreid als software die ontworpen is om alleen maar e-mailcampagnes te maken, dus de doorgewinterde specialist zal hier niet alles vinden wat het zoekt. Het publiek waar Vtiger CRM op mikt, de kleinere ondernemer, zal ruim tevreden zijn met wat Vtiger CRM te bieden heeft.

Proactieve alerts en behulpzame hints

Vtiger CRM begrijpt dat eigenaren van een MKB onderneming continu bezig zijn met diverse taken. Ze houden verschillende ballen in de lucht en moeten steeds schakelen tussen diverse werkzaamheden. Zelfs met voldoende personeel blijft het een uitdaging om op te hoogte te blijven van alle activiteiten. Vtiger CRM stuurt updates per e-mail of plaatst ze op de dashboard om je te helpen om op de hoogte te blijven.

Alles in 1 CRM

Omdat het ontwerp zo minimalistisch is, zie je niet direct dat het product tot de nok gevuld is met opties en functies. De mogelijkheden om het CRM systeem verder uit te breiden naarmate je bedrijf groeit lijken ook eindeloos. Laat je dus niet misleiden door het uiterlijk.

Toegegeven, het menusysteem is even wennen. Wanneer je het in de vingers hebt is het efficiënt klikken binnen dit platform van het ene onderdeel naar het andere.  Kort samengevat:

Voordelen

 • Betaalbaar en goed uitgerust CRM systeem voor kleine tot middelgrote  bedrijven
 • E-mail, bellen en notities zijn gemakkelijk toegankelijk
 • Zeer eenvoudig uit te breiden
 • Integraal systeem voor alle klantcontacten
 • Nederlandstalige ondersteuning door Vicus

Nadelen

 • Navigatie- en menusysteem is anders ingericht dan je zou verwachten
 • Je hebt snel een aantal tabbladen en pagina’s open staan
 • Niet geschikt voor grote bedrijven met meerdere verkooppijplijnen
Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden