Automotive

Winst met CRM en e-commerce

Vicus begrijpt de processen en uitdagingen in jouw branche. Vicus implementeert CRM-systemen, webshops en multishops bij autodealers, groothandels en combinaties hiervan. Zodat je iedere doelgroep het beste kunt bedienen: zowel zakelijke afnemers als  consumenten.

Ervaar het gemak

werk vanuit één geïntegreerd systeem

Vosba e-solutions middleware

Vicus implementeert crm-systemen en webshops bij auto- en motor-dealers, -groothandels en verkopers van automaterialen en accessoires. Gezien de toekomstige impact van internet zal vooral de combinatie van e-commerce en crm-kennis en de branche-ervaring van Vicus van toegevoegde waarde zijn.

De kracht zit 'm in de combinatie van de beste software en integratie.

Wij helpen je bij het verbeteren van je marketing, verkoop en klantenserviceproces. Met name door mee te denken over je proces en dat vervolgens te automatiseren. Met als doel meer omzet, lagere kosten en tevredener klanten.

onderhoud, onderdelen en accessoires

Wij bouwen je Magento webshop

Magento webshop laten maken

Een webshop helpt je bij het direct online presenteren en verkopen van jouw assortiment. Vicus realiseerde voor diverse bedrijven in de autobranche één of meer webshops.

Wij helpen je graag met het online verkopen van accessoires en onderdelen aan garagehouders en wederverkopers, maar ook aan consumenten. Zodat je iedere doelgroep het beste kunt bedienen.


Auto-onderdelen

Als je auto- en motoronderdelen verkoopt wil je dat je klant zo makkelijk mogelijk het juiste onderdeel kan vinden en bestellen.

Accessoires

Dakdragers, trekhaken of andere pedalen. Wij hebben er al een een shop voor gebouwd.

Zoek op merk, type, jaar

Met onze unieke Product Parts Finder zoek je eenvoudig op merk, model, type en bouwjaar naar onderdelen on accessoires.

Online informatie

Bijvoorbeeld je tweedehands voorraad zet je eenvoudig online, met mooie foto's en/of video's.

De unieke parts finder van Vicus zorgt voor significante stijging van onze omzet.

Herman Zeijerveld, Techno Motor Veghel

Slimme ondersteuning met event-driven marketing

Hoger rendement met crm

Met de groei van het aantal merken en vestigingen wordt het nog belangrijker om je bestaande en nieuwe klanten goed te helpen. CRM is een bewezen hulpmiddel om klantloyaliteit op te bouwen en herhaalaankopen te creëren.

In het vtiger CRM voor autobedrijven leg je relatiekenmerken vast. Deze koppel je aan jouw relaties. Vtiger CRM past bij ieder budget en is snel te implementeren.


Efficiënt werken met werkstromen

Met de workflowmanager en de specifiek voor de autobranche ontwikkelde e-mailmanager stuur je automatisch e-mails naar relaties.

Taken en afspraken bijhouden

Noteer afspraken zodat je later ziet wie het gesprek heeft gevoerd en wat er is besproken. Vergeet nooit meer om terug te bellen en mis geen deals!

Koppeling Dealer Management System

Via een koppeling met jouw Dealer Management Systeem beschik je over klant- en voertuiginformatie in jouw CRM. Je stemt jouw verkoop- en marketinginspanningen dus meteen af op je klant.

Doelgroepgerichte nieuwsbrieven

Doordat je veel informatie in je systeem beschikbaar hebt kun je veel automatiseren. Het uitnodigen voor de APK in combinatie met het jaarlijkse onderhoud is nog wel het simpelste voorbeeld.

Online aanvragen brochures, proefrit

Als je prospect online een aanvraag indient dan zal het crm-systeem automatisch antwoord geven, informatie opsturen of afspraak inplannen. Zo werkt je bedrijf door als je zelf wat anders te doen hebt.

Werkplaatsafspraak en APK

Het crm-systeem nodigt je klanten automatisch op het juiste moment uit voor het maken van een werkplaatsafspraak. Via een linkje per email kan de klant zelf kiezen wanneer hem het beste past.

het gemak van werken vanuit één systeem

Naadloze ERP koppeling

Goed om te weten is dat Vicus jouw CRM-systeem of Magento webshop aansluit aan op jouw backoffice (bijvoorbeeld King Business Software) of ERP-systeem (bijvoorbeeld Microsoft Dynamics NAV). Zo ervaar je het gemak van werken vanuit één systeem.

Ook sluiten we jouw Dealer Management Systeem (DMS), Hexon en het RDC aan. Zodat je het gemak ervaart van werken vanuit één systeem. Minder tijd, meer omzet en betere service.

logo van King Business Software

Voorbeeldprojecten

Hebben wij je interesse gewekt?

Informatie aanvragen over CRM Systemen en Webshops Voor Auto Dealers en Groothandel

Zoals je hierboven kunt lezen hebben wij ervaring in jouw branche. Maak snel een afspraak om ook jouw organisatie te laten excelleren. Over drie maanden ziet jouw organisatie er dan significant anders uit. Snel aan de slag? bel 033 461 1196 of vul onderstaande contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.