Zo maakt u van uw pop-upstore een succes

Webshop

Pop-up restaurants, bars en winkels maken steeds vaker deel uit van het hedendaagse straatbeeld. Want hoe lucratief het hebben van een webwinkel ook kan zijn, het brengt ook nadelen met zich mee. Zo zijn uw producten niet tastbaar, is de concurrentie slechts één muisklik van uw webshop verwijderd en is de afstand met de consument vaak groot. Het openen van een pop-up store is dan een mooi initiatief.

Een pop-upstore is een winkel die veelal onverwachts in het straatbeeld verschijnt. Een belangrijk kenmerk is dat het zorgt voor meer merkbeleving en vaak kwalitatieve traffic. Maar ook wanneer u net even iets extra’s wilt, bijvoorbeeld de mogelijkheid om rechtstreeks aan de consument te vragen of het nieuwe assortiment in de smaak valt of een extra verkoopkanaal zoekt om bepaalde producten in korte tijd aan de man te brengen, is een pop-upstore een fijne mogelijkheid.

Een goede locatie vinden voor uw pop-upstore

Een succesvolle pop-upstore begint met een geschikte locatie. De meest voor de hand liggende locatie is de binnenstad, maar ook op bedrijventerreinen, festivals en NS-stations is het mogelijk om tijdelijke winkels te openen. U kunt zelf op zoek gaan naar een beschikbare ruimte, maar er zijn ook diverse instanties die hierin gespecialiseerd zijn zoals Popupsquare.com en Zanone.nl.

Waar het opzetten van een extra webwinkel snel is gerealiseerd, is het opzetten van een pop-upstore wat tijdsintensiever. Het afsluiten van een tijdelijk huurcontract, het regelen van de vergunningen, het afsluiten van verzekeringen als een WA- en inboedelverzekering, het transporteren van het assortiment en het inrichten van de locatie zijn slechts enkele aspecten die uw tijd vragen.

Pop-upstore eist een gedegen voorbereiding

Daarnaast is er natuurlijk mankracht nodig in de winkel. En vergeet de kassa niet. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om alleen contante betalingen aan te nemen, maar het is nu eenmaal een feit dat de meeste consumenten de voorkeur geven aan een pinbetaling. Er zijn diverse organisaties waar u tijdelijk een mobiel pinautomaat kunt huren.
Verder is een passend aanbod belangrijk. Bedenk daarom goed wat u wilt verkopen. Zijn het de hardlopers die u bij een groter publiek onder de aandacht wilt brengen of kiest u juist voor de minder populaire artikelen? En gaat u verschillende artikelen promoten of wilt u zich focussen op één product(groep)? Wanneer u producten heeft die (mogelijk) gepast moeten worden, mogen pashokjes niet ontbreken. En denk ook aan de tasjes om de items goed te vervoeren.

Klanten trekken naar uw pop-upstore

Is de pop-upstore bijna een feit, dan wordt het hoog tijd voor wat reuring. Een feestelijke opening, een ludieke actie of een meet & greet waarbij mensen persoonlijk advies krijgen vallen altijd in de smaak. Ook het inzetten van social media en het informeren van de plaatselijke media kan geen kwaad. En vergeet ook niet om de bezoekers van uw website te informeren. Waarschijnlijk vinden zij het hartstikke leuk om de ondernemer achter de webshop eens in levenden lijve te zien wanneer ze in de buurt zijn.

Overweegt u om een pop-upstore te openen? Ons multishop-platform heeft een koppeling met ERP, waardoor u eenvoudig een nieuwe nicheshop online kunt zetten met hierin een selectie van uw assortiment. Dit is vergelijkbaar met een online pop-up store, maar ook een fysieke winkel met Point of Sale (kassa) kan via dit platform heel snel worden ondersteund. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden