Zend Framework voor PHP

Zend-Framework_logo_180x90

Zend Framework — Framework ontwikkeld door de makers van PHP – is een Open Source framework, ontwikkeld in object georiënteerde PHP5 code door Zend Technologies (de makers van PHP). Het PHP framework is gemaakt met de gedachte om het gebruik ervan zo simpel mogelijk te houden.

Zend is het bedrijf achter de PHP engine, hetgeen suggereert dat ze heel goed zouden moeten weten wat er in het Zend framework moet zitten. Zend Framework streeft naar volledige dekking zodat ontwikkelaars niet het gehele internet hoeven af te zoeken naar oplossingen voor generieke problemen.

Zend Framework heeft ondersteuning voor meerdere databases, database objects, caching, validatie, autorisatie model en modules. Dit framework heeft geen ondersteuning voor Ajax en kent geen template engine.

Eenvoud en object-oriënteerde best practices

Zend Framework is gebaseerd op eenvoud en object-oriënteerde best practices; Het is er op gericht om moderne Web 2.0 applicaties en web services te bouwen die veilig en betrouwbaar zijn. Zend Framework biedt ook ondersteuning aan algemeen beschikbare interfaces van leveranciers zoals Google, Amazon, Yahoo! en Flickr.

Het Zend PHP framework is gebaseerd op het PHP MVC design patroon (Model-View-Controller). De verschillende componenten van het Zend PHP framework kunnen ook afzonderlijk gebruikt worden.

Vicus heeft ook geheel binnen de filosofie van Zend diverse componenten in haar VOSBA framework opgenomen. Vicus maakt bijvoorbeeld in haar het VOSBA Open Source integratie framework onder andere gebruik van Zend_Configure en Zend_Cache.

In de praktijk werkt Zend gewoon

  • download Zend Framework en pak de bestanden uit op de server
  • Selecteer de gewenste classes en lees de online documentatie
  • start met PHP programmeren

Zo uit de doos maak je met Zend_Tool een werkende “hello world” toepassing genereren. Dit project wordt dan aangemaakt inclusief de juiste directoriestructuur, een index file, een index en error controller en de bijbehorende view scripts. Vervolgens kunnen wederom met de Zend_Tool alle bestanden voor de acties worden gegenereerd met de bijbehorende views.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden