Het beheren van sitecontent met behulp van HTML en CSS is met de Magento Page Builder verleden tijd! Met de komst van Magento 2.3 hoef je nu geen pagina’s meer aan te maken. De tijd van pagina’s maken met de benodigde opmaakcode en ze vervolgens te bekijken via de frontend is voorbij. Met Magento Page Builder kun je namelijk alles via hetzelfde scherm zien, wat natuurlijk een stuk prettiger werkt. Verder is deze geweldige feature in Magento 2.3 kosten- en tijdbesparend en is er geen kennis van opmaakcodes meer vereist.

Welkome nieuwe Magento feature: Page Builder

Het aanmaken van pagina’s gaat met de Magento Page Builder super makkelijk. Deze nieuwe feature van Magento 2.3 is een intuïtieve drag-and-drop tool waarmee je mooie statische pagina’s  aanmaakt. Hier stapel je verschillende blokken op elkaar, waarbij je meteen een live preview ziet. In deze blokken kun je onder andere afbeeldingen, teksten, video’s, banners, titels en knoppen aanbrengen.

Simpel en gebruiksvriendelijk Magento cms voor webshopeigenaren

Page Builder is zeer gebruiksvriendelijke invullling van de Magento cms editor en wordt continu verbeterd. Steeds meer webshopdevelopers en -eigenaren maken gebruik van deze feature om gemakkelijk thema’s te ontwikkelen. Webshopeigenaren die al vanaf het begin van hun webshop in Magento werken verwelkomen de Page Builder met open armen. Meestal  hebben zij namelijk niet de benodigde kennis en ervaring in het schrijven van opmaakcodes. Met Magento Page Builder krijgen ze de mogelijkheid om zelf aanpassingen te doen aan statische pagina’s zoals klantenservice en contactpagina’s, maar daarnaast ook voor statische content, boven- of onder de categorie of productpagina’s.

Webshopdevelopers blij met de komst van Page Builder

Volgens veel developers zijn de mogelijkheden er al om in het huidige systeem statische pagina’s te maken. De meeste webshopeigenaren beschikken niet over voldoende kennis en besteden het maken en beheren van een webshop aan Magento-developers uit. Uiteraard kan het ook zo zijn dat webshopeigenaren er wel de kennis en kunde voor hebben, maar hun tijd en focus liever aan iets anders besteden.

De Magento Page Builder maakt het leven behoorlijk simpeler en sneller, waardoor grote veranderingen door de webshopeigenaren zelf aangepast kunnen worden. Met Page Builder worden op contentbeheer veel kostbare uren en geld bespaard omdat dit niet meer aan speciale developers uitbesteed hoeft te worden. Developers kunnen hierdoor rendabeler ingezet worden voor het daadwerkelijke programmeren zoals beter concentreren op nieuwe functionaliteiten, complexere problemen, conversiesnelheid- en conversieoptimalisaties.

Positief vooruitzicht

Zowel voor webshopeigenaren als developers is Magento Page Builder een positief vooruitzicht. Page Builder zal niet stoppen bij statische pagina’s, maar zich steeds verder gaan ontwikkelen. Met deze geweldige feature in Magento 2.3 betekent dit voor webshopeigenaren een enorme besparing in tijd en geld. Daarnaast hebben ze ook meer controle over hun eigen webshop.

Het beheren en configureren van modules zal veel makkelijker worden, wat betekent dat webshops sneller, beter en gemakkelijker kunnen worden opgebouwd.

Versnelt Adobe het proces?

Adobe is het moederbedrijf van Magento en kan met Page Builder het proces gegarandeerd verbeteren. Webdevelopers zijn van mening dat Adobe enorm veel expertise heeft in het bouwen van gebruiksvriendelijke interfaces. Met hun expertise kan Adobe het mogelijk maken het ontwikkelingsproces van de Page Builder te versnellen.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden