Upgrade naar Vtiger 7 als je nog een oudere versie gebruikt

Het werkt toch prima zo? horen we vaak als wij adviseren om een upgrade naar vtiger 7 te overwegen. Reden om er eens een blog aan te wagen. Eigenlijk is hooguit de kosten een reden om de stap naar versie 7 niet door te zetten, verder is alles beter.
Dienst-Software-Upgrade_foto_1200x628

De belangrijkste voordelen van de upgrade naar vtiger 7:

 • ontdubbelen is verbeterd, nu stel je zelf eenvoudig de criteria in waarop je wilt ontdubbelen;
 • filter nu ook op gerelateerde modules in lijsten en rapporten;
 • responsive en adaptive design; moderne user interface;
 • eigen grafieken (via rapportagemodule) pin je makkelijk op je dashboard je kunt nu net zoveel dashboards maken als je wilt;
 • up to date met onderliggende techniek;
 • herziene portaal, nu ook volledig responsive;
 • bezoekers kunnen in de portaal nu ook hun naw gegevens aanpassen;
 • veel bugs zijn opgelost.

Vtiger beveiliging en de AVG

Om een oudere versie van vtiger op een webserver te laten draaien moet ook een oudere versie van de systeemsoftware worden gebruikt. Ook deze is gevoeliger voor aanvallen. PHP 5.6 en 7.0 worden niet meer ondersteund vanaf eind 2018. Vtiger versies 4, 5 en 6 draaien hooguit op PHP 5.6; je loopt hiermee dus een te voorspellen risico.

Ook voor vtiger versies 4, 5 en 6 zelf worden geen patches meer uitgebracht.

Volgens de AVG bent u verplicht om uw gegevens te beveiligen volgens de laatste stand van der techniek. Er staat niet precies in de wet wat dat inhoud, maar bij situaties waar het fout gaat wordt altijd als eerste gekeken naar de versies van de gebruikte software. Als het fout gaat kan u nalatigheid worden verweten hetgeen impact kan hebben op de schuldvraag. Dat kan zowel juridische als imago-consequenties voor u hebben.

Een upgrade naar vtiger 7 is dan wel verstandig.

Voldoen aan interne en externe voorschriften

Het it-beleid binnen bedrijf of branchevereniging schrijft vaak voor dat de binnen de organisatie gebruikte software up-to-date moet blijven op major releases (vtiger 7 is een major release). Met een regelmatige upgrade voorkomt u dat u bij wijziging in regelgeving veel grote migraties moet doorvoeren om aan die ene regel te voldoen.

Voorkom onverwachte verrassingen

Bijblijven voorkomt dat je in noodsituaties een niet-ingeplande upgrade moet doorvoeren en daarmee een ongewenste impact op de totale architectuur.

Na een upgrade naar vtiger 7 bent je minder gevoelig voor technische wijzigingen in de omgeving die buiten je invloedssfeer ligt. Denk aan update van computers qua besturingssysteem en browsers.

Is er een reden om niet te upgraden?

Het is op korte termijn altijd goedkoper om niet te upgraden als je met de bestaande functionaliteit uit de voeten kunt. Op lange termijn ben je vrijwel altijd duurder uit. Om nog maar niet te spreken over de herstel- en imago kosten als je door nalatigheid toch een keertje gehackt wordt. Er is dus eigenlijk geen enkele reden om een upgrade naar vtiger 7 uit te stellen.

Heb ik nog keuzes qua vtiger upgrade-methode?

Wij ondersteunen twee routes om een upgrade van vtiger uit te voeren.

 1. Het inrichten van een nieuwe installatie van vtiger en alle data van jouw oude systeem overzetten.
 2. of het door vtiger voorgeschreven upgrade-pad doorlopen.

Beide methoden hebben voor en nadelen. Wij maken graag samen met jou de keuze voor jouw upgrade naar vtiger 7 op basis van jouw specifieke situatie.

Verzorgt Vicus standaard de upgrades?

Wij werken graag transparant en geven graag iedereen de kans om met Open Source software te werken. Daarom bieden wij de keuze in onze dienstverlening:

 1. pakket inclusief hosting en ondersteuning zonder verplichte upgrades; dat houdt de kosten laag. Daarnaast is het niet voor elke organisatie wenselijk dat medewerkers ineens worden geconfronteerd met een aangepast systeem. Upgrades doen wij dan in overleg. Wij vallen je niet plotseling lastig met een verplichte upgrade, want dan veroorzaken wij juist zelf een van die vervelende events op een moment dat het jou net niet uitkomt.
 2. we bieden ook all-in pakketten, inclusief upgrades. Wij upgraden dan wanneer wij dat verstandig vinden en/of er van alle een upgrade beschikbaar is.

We informeren je graag welk pakket in jouw situatie het beste past. En uiteraard helpen we je graag met jouw upgrade naar vtiger 7.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden