Vtiger CRM dé sales automation tool en managementoplossing

Procesoptimalisatie als vereiste voor organisatiegroei

Iedere organisatie wil optimaal inzicht verkrijgen in verkoopresultaten. Maar, waar u als salesmanager ook naar op zoekt bent is een (sales automation) tool of systeem waarmee u de kwaliteit van de verkoop inzichtelijk kunt maken. U wilt de kwaliteit van het verkoopproces optimaliseren om zo onderbouwt de juiste beslissingen te nemen. Zo wilt u niet alleen inzicht in de hoeveelheid verkochte producten verdeeld naar accountmanager, branche of provincie.

Nee, als salesmanager wilt u juist ook weten waar u in de pijplijn verbeteringen moet aanbrengen om te zorgen voor een stijging in het aantal getekende contracten. U wilt meer en betere leads, meer controle over uw verkoopproces en de kwaliteit van uw salesmanagement verbeteren. Dat kan met vtiger CRM.

Compleet sales automation systeem

Vtiger CRM is in de basis al een compleet sales automation systeem. Uitbreiding van het CRM-systeem met de vtiger modules Sales Targets, Kanban Pijplijn en /of Flexibele Funnels resulteert in combinatie met het werken volgens het JourneyFunnel Model in tijd- en kostenbesparing en een optimale, onderbouwde sturing van het gehele verkoopapparaat.

Vtiger CRM voor effectiever en efficiënter verkopen

Als u als salesmanager besluit met vtiger CRM te gaan werken is het eerst belangrijk hierover afspraken te maken met alle collega’s die betrokken zijn bij het verkoopproces.

Wanneer u alle verkoopgegevens over leads, prospects, klanten en de pijplijn wilt (laten) vastleggen om gericht te kunnen sturen, is het belangrijk dat elke medewerker dit op dezelfde wijze doet. Zo verkrijgt u een consistent, eenduidig beeld van de verkoopresultaten.

Afspraken over de manier van werken zijn minstens net zo belangrijk als de keuze van het juiste CRM-systeem (de juiste software). Acceptatie is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle implementatie.

Vtiger CRM verkoop resultaten 24/7 en overal inzichtelijk

Vtiger is een web based CRM oplossing en in de basis al erg compleet. Beschikbaar vanaf elk device (laptop, pc en tablet) en vanaf elke locatie. Als salesmanager heeft u met vtiger CRM 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot de verkoopresultaten.

JourneyFunnel Model basis van sales automation

Het JourneyFunnel Model vormt de basis van verkoop (maar ook van marketing- en klantenservice processen). Toepassing van dit model in combinatie met de WebVisitAnalyser geeft u als salesmanager inzicht in de meest kansrijke prospects en klanten. Als salesmanager kunt u erop toezien dat de accountmanagers zich focussen op deze ‘projecten’.

Meer leads met de slimme vtiger CRM software

Leads zijn voor uw verkoopteam een belangrijke bron van verkoop.
Het basispakket vtiger CRM bevat al de nodige slimmigheden voor effectieve en succesvolle sales automation.

Met vtiger CRM kunt u onder meer:

  • automatisch leads vanaf uw website verwerken in uw CRM-systeem (door koppeling webformulier met CRM);
  • leads importeren vanaf externe bronnen zoals beurzen, seminars of campagnes;
  • leads koppelen aan producten en toewijzen aan medewerkers;
  • leads met één klik of zelfs automatisch omzetten in verkoopkansen, klanten en contacten;
  • eenvoudig rapportages samenstellen.

Meer omzet uit bestaande klanten

Minstens zo belangrijk als het binnenhalen van nieuwe klanten, is het goed bedienen van uw bestaande klanten. Met vtiger CRM heeft u in één oogopslag inzicht in de aankoophistorie van klanten, in upselling en cross-selling mogelijkheden en in serviceaanvragen.

SalesfunnelSalesfunnel

De salesfunnel geeft u als manager inzicht in de fasen waar potentiële klanten zich
bevinden. Zo ziet u niet alleen het aantal organisaties die zijn gelabeld als lead, prospect of opportunity in vtiger CRM. Ook ziet u welke organisaties zijn betiteld als nurture; leads die door de afdeling marketing moeten worden verzorgd en opgewarmd tot ‘hot leads’.

Sales automation – aanvullende vtiger modules

Met de salesfunnel en de gegevens in CRM komt u als salesmanager al een heel eind. Door de modules Sales Targets, Kanban Pijplijn en Flexibele Funnels toe te passen haalt u pas echt het maximale voordeel uit sales automation binnen vtiger CRM.

Sales Targets – optimaal inzicht in verkoopresultatenSales Targets Module verkoopdoelen vs resultaat

De module Sales Targets is de perfecte module voor het aansturen van uw verkoopteam.
Zo kunt u op elk moment de verkoopprestaties vergelijken met de vooraf ingevoerde numerieke en of financiële (verkoop)doelstellingen. Verkoopresultaten worden namelijk direct geüpdatet op het moment dat een verkooporder wordt bijgewerkt in vtiger CRM.

De module Sales Targets biedt veel andere mogelijkheden. Zo is er een widget beschikbaar die u per ingestelde periode (bijvoorbeeld een jaar) en verkoper de doelstelling en het behaalde resultaat resultaat toont in een lijngrafiek. Ook kunt u als Sales Manager met de module Sales Targets besluiten verkooporders wel of niet toewijzen aan specifieke accountmanagers.

Kanban Pijplijn – nooit meer te laat voor verkoopdeal

Met de visuele Kanban verkooppijplijn, ook wel Kanban of pipedrive genoemd kunt u als salesmanager workflows visualiseren en verkoopprocessen inzichtelijk maken.

De pipedrive is zeer geschikt om te gebruiken voor het optimaliseren van het management van verkoopkansen, tickets, projecten en taken. Met de pipedrive kunt u snel zien wat de sterke en zwakke punten zijn binnen de pijplijn. Hierdoor weet u precies welke activiteiten er vereist zijn om een deal te kunnen sluiten.

U kunt zich richten op die activiteiten die leiden tot meer deals en u kunt de zwakke punten verbeteren. Doordat u in de pipedrive elke verkoop stap nauwkeurig kunt definiëren en bekijken hoeven uw verkopers nooit meer te laat zijn voor een verkoopdeal.

Door de Kanban Pijplijn te implementeren binnen uw organisatie vergroot u de kans dat de productiviteit en het werkplezier bij uw accountmanagers toeneemt. Immers, uw verkopers houden zich dan alleen nog maar bezig met die activiteiten die leiden tot meer contracten.

Flexibele Funnels

De vtiger CRM Module Flexibele Funnels biedt u als salesmanager de optie om eigen funnels samen te stellen. Bijvoorbeeld een funnel die bestaat uit de lagen / fasen Onbekenden-Lead-Prospect-Opportunity-Factuur/Omzet, maar ook een management funnel (Telefoontjes-Afspraken/Bezoeken-Orders) behoort tot de mogelijkheden. Met deze module kunt u zowel makkelijkere als complexere funnels opzetten.

Sales automation met vtiger daar heeft de hele organisatie profijt van!

Als salesmanager, maar ook als vertegenwoordiger, heb je veel voordeel met de sales automation opties binnen vtiger CRM. Door te werken met vtiger CRM in combinatie met het JourneyFunnel Model en WebVisitAnalyser heeft u al een stabiele, eenvoudige en complete basis om het juiste te doen.

Dat juiste is: focussen op de meest kansrijke prospects en klanten, tijd besparen en kosten minimaliseren. Met de aanvullende modules Flexibele Funnels, Kanban Pijplijn en Sales Targets ga je nog een stap verder. Door te werken met die modules ben je nooit meer te laat voor een verkoopdeal!

Meer informatie

Wilt u ook uw verkoop automatiseren en efficiënter en effectiever verkopen? Neem dan contact op met Vicus via 033 461 1196 of stuur een e-mail naar sales@vicus.nl. Vicus helpt u graag het maximale te halen uit uw verkoopafdeling.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden