Spam- en virusfilters optimaal instellen

Spam- en virusfilters

Veilig gebruik maken van e-mail wordt steeds belangrijker. Cybercriminaliteit neemt steeds meer toe. Het openen van een ongewenst e-mail of een virus kan al zeer schadelijke gevolgen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld ‘inbraak’ in uw datahuishouding met als gevolg dat klantgegevens op straat komen te liggen. Vicus helpt u bij het instellen van uw spam- en virusfilters.

Spam en Virussen

Spam is een steeds groter probleem. Spammers gaan steeds slinkser te werk en de spamfilters moeten steeds scherper worden afgesteld. Helaas heeft het scherper filteren als consequentie dat ook goed bedoelde e-mail soms niet meer doorkomt.

In de strijd tegen spam en virussen kunt u bij Vicus kiezen uit de volgende mogelijkheden voor het instellen van spam- en virusfilters:

Optie 1. We filteren uw binnenkomende e-mail op spam en virussen en u accepteert dat een deel van de goed bedoelde e-mails niet doorkomt.

Optie 2. Wij scannen alle e-mail en sturen het door met een markering {Spam?} in de onderwerpregel. U kunt dan zelf bepalen hoe u met de spam wilt omgaan.

Optie 3. We sturen uw e-mail door zonder deze te scannen en u maakt eventueel lokaal gebruik van een eigen spam- en virusscanner.

Optie 4. Wij plaatsen potentiële spam- en virusberichten in een separate map binnen uw e-mailaccount (alleen bij IMAP).

Lees ook de blog Emailbeveiliging: hoe spam en onveilige e-mail voorkomen?

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden