Magento en CRM E-Commerce Specialist

Nu echt einde Magento 1 per juni 2020 – Vicus verlengt support tot juni 2023

Magento corp heeft aangegeven dat per juni 2020 de ondersteuning voor Magento 1 echt ten einde is. Hoogste tijd om je shop over te zetten op Magento 2.

Dienst Software Upgrade FotoSinds het vrijkomen van Magento 2 hangt het al in de lucht. Tot wanneer kan ik Magento 1 blijven gebruiken. Inmiddels is de support al een keer verlengd omdat velen er nog niet klaar voor waren om met Magento 2 aan de slag te gaan. Door het ontbreken van kennis in de markt, hadden veel plug-in ontwikkelaars hun plug-ins nog omgezet. Daarnaast had Magento zelf te kampen met vele bugs (logisch als je zo’n flink platform gaat ombouwen) waar ze de laatste jaren met man en macht aan hebben gewerkt.

Lees ook verder als je liever nog tot juni 2023 met Magento 1 blijft werken!

Ook aan de programmeertaal PHP 5 komt een einde

Magento draait voornamelijk op de programmeertaal PHP. De ondersteuning van PHP 5.6 (de laatste voor PHP 7) stopt per einde 2018. Inmiddels is helder dat tot juni 2020 eigenlijk alleen PHP 7.2 nog zal worden ondersteund. Logisch dus dat ook Magento alleen nog maar Magento versies zal ondersteunen die op PHP 7 werken.

Wacht niet met upgrade naar Magento 2 (latest)

Deze combinatie van factoren betekent dat je vanaf nu met geen enkele shop meer kunt wachten om te upgraden. Dat kan in stappen:

  1. Upgrade naar de laatste versie Magento 1.9.3 en voeg daar ondersteuning van PHP 7 (aan toe hiervoor brengt Magento nog een patch uit);
  2. Upgrade naar Magento 2.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meteen een upgrade naar Magento 2 te doen. Ook als je al op Magento 2 zit, maar nog niet de laatste versie draait is het nodig om snel actie te ondernemen.

Plan je upgrade

Wacht niet totdat je moet. Er zijn gewoonweg niet voldoende Magento ontwikkelaars om in een paar maanden tijd alle shop om te bouwen. Klanten van Vicus zullen dan ook door ons benaderd worden om de planning te bespreken. Ben je nog geen klant van Vicus? neem dan via onderstaande formulier contact met ons op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Wil je toch door met Magento 1?

Vicus heeft ook de skills in huis om ook na 1 juni 2020 jouw Magento1 webshop nog tot minimaal juni 2023 in de lucht te houden. Ondanks de nadelen kan het jouw keuze zijn om nog even door te gaan met je bestaande Magento1 webshop. Als je nog gebruik wilt maken van Magento 1 vinden wij dat geen enkel probleem. Mocht je dan later alsnog willen overstappen naar Magento 2 of bij voorbeeld WooCommerce dan helpen we je daarmee verder. Neem contact met ons op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.