Symfony PHP 5 framework

Symfony_logo-black_180x90

In Symfony (Open Source PHP5 framework gericht op de enterprise markt), worden toepassingen die hetzelfde gegevensmodel gebruiken gegroepeerd in projecten. Voor de meeste projecten zullen er twee verschillende toepassingen zijn; een front end (Web2.0 ideologie) en een back end.

  • Implementatie van de nieuwste technieken, zoals AJAX, MVC framework, Formulieren framework, geautomatiseerd testen.
  • Database onafhankelijk door de ORM laag Propel of Doctrine.
  • Door de duidelijke MVC structuur (Model View Controller) is de webtoepassing. later gemakkelijk aan te passen door de gescheiden applicatie lagen. Hierdoor is de code ook snel inzichtelijk voor nieuwe web ontwikkelaars die aan de website moeten bouwen.
  • Uitermate geschikt voor ontwikkel methodieken als XP (Extreme Programming).

Symfony is volledig geschreven voor PHP 5, zonder compatibiliteit voor PHP 4. Hierdoor kan symfony gebruik maken van optimale functionaliteit, methodes en best practices die in PHP 4 nog niet mogelijk waren.

Zeer compleet framework

Symfony is een compleet framework dat is bedacht om de ontwikkeling van web applicaties te optimaliseren door verschillende kernfuncties aan te bieden. Symfony bevat een grote hoeveelheid hulpmiddelen en classes die zijn gericht op het inkorten van de ontwikkeltijd van een complexe webtoepassing. Aanvullende automatiseert het de gewone taken zodat een ontwikkelaar zich volledig kan richten of de specifieke zaken van de te bouwen toepassing. Uiteindelijk hoeft niemand dus meer het wiel opnieuw uit te vinden, iedere keer als met een nieuwe ontwikkeling wordt gestart.

Symfony is volledig in PHP 5 geschreven

Het is getest in verschillende productieomgevingen (onder andere Yahoo! Answers en Delicious) en wordt gebruikt bij intensief gebruikte e-business sites. Symfony is compatibel voor de meeste databases engines, inclusief MySQL, PostgreSQL, Oracle en Microsoft SQL Server.
Het draait op alle *nix en Windows platforms.

Snel Web 2.0 applicaties ontwikkelen

Doel van het framework is het versnellen van ontwikkeltrajecten en het verbeteren van de stabiliteit van het eindproduct. Met symfony kan een ontwikkelaar snel dynamische, database gedreven webapplicaties ontwikkelen, inclusief moderne web 2.0 technieken, zoals AJAX (AJAX PHP framework) en RSS.

Ervaringen uit de praktijk

  • Installeer Symfony
  • download de test / voorbeeld omgeving
  • test of alles goed staat:
  • configureer de database
  • start met programmeren

Vanuit het kernteam wordt aanbevolen om de nodige systeem resources te reserveren bij installatie en een PHP accelerator te gebruiken. Het is allemaal vrij zwaar. Als we zoeken naar een lichtgewicht oplossing is Symfony beslist geen optie. Daarnaast is het veel complexer dan frameworks als CodeIgniter, Kohana en Yii.

Vind je Object-georienteerd ontwikkelen leuk? dan is een baan bij mijn bedrijf Vicus eBusiness Solutions in Amersfoort wellicht iets voor je. Neem gerust vrijblijvend contact op!

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden