Vrijwel elk Nederlands bedrijf is inmiddels op het wereldwijde web te vinden. Van kleine zelfstandige tot aan multinationals, iedereen heeft zijn eigen plekje op het web. Ook met de webshop is dit het geval. Veel Nederlandse organisaties verkopen hun producten via deze ook wel genoemde e-commerce systemen. Gedurende de laatste 10 jaar heeft het aantal webwinkels in Nederland een explosieve groei doorgemaakt. Bovendien worden webwinkels zowel grafisch als qua functionaliteit steeds mooier.
Aantal webwinkels verzesvoudigd
In de periode 2007-2015 is het aantal webwinkels gestegen van ruim 5 duizend in begin 2007 naar bijna 30 duizend in begin 2015. Dit komt neer op een verzesvoudiging van het aantal webwinkels.
Deze toename ging duidelijk ten koste van de fysieke winkels. Daar deed zich een tegenstelling ontwikkeling voor. Veel fysieke winkels, vooral in de non-foodsector (kleding, schoeisel, elektronica), moesten hun deuren sluiten (Bron:CBS).
Webshop wordt onmisbaar
Maar zeker niet elk bedrijf beschikt al een eigen webwinkel. Het kan qua web(shop) aanwezigheid van bedrijven dus nog beter. Vooral omdat voor velen Google of andere zoekmachines vaak de eerste weg is om informatie te vinden. Daarom wordt het hebben van een kwalitatief goede webshop steeds meer een vereiste.
Webshop beginnen
Juist voor een startende ondernemer is een webshop evident. Ook wij krijgen regelmatig vragen binnen over hoe je nu een eigen webshop op kunt starten. De probleemstelling luidt dus: “Ik wil een webwinkel! Hoe pak ik dat aan?”. Er zijn eigenlijk twee mogelijkheden: je bouwt zelf een webshop of je laat een professionele webshop bouwen.
Webshop zelf bouwen
Je eigen webwinkel bouwen? Dat kan toch niet al te moeilijk zijn. Iedereen heeft in zijn familie of kennissenkring wel iemand die handig is en eenvoudig en snel een site /shop in elkaar kan bouwen. Maar kijk eerst eens naar de webshop van je concurrent. Concludeer of deze professioneel is of waarschijnlijk snel in elkaar is gezet.
Als het snel in elkaar is gezet dan kun je besluiten om HTML te leren en te expirementeren met Frontpage, JavaScript DreamWeaver, Magento of WordPress. Op het World Wide Web kun je hier enorm veel informatie over vinden; het bouwen van je eigen webshop lijkt niet moeilijk. Afbeeldingen kan je bewerken met een goedkoop programma als Adobe Elements, Adobe Photoshop of het gratis beschikbare open source beeldbewerkingsprogramma The Gimp.
Natuurlijk moet je jouw webshop dan nog op een plaats krijgen waar iedereen ze kan zien. Dit wordt hosting genoemd. Jouw pagina komt terecht en draait op een externe server.
Onderscheidt jezelf van de concurrentie
Na afloop kan je bekijken of de webwinkel voldoet aan jouw wensen. Ziet het er professioneel uit? Vaak is het een veel betere optie om direct te kijken voor een professional dan eerst geld, tijd en energie te verspillen aan het zelf (laten) bouwen van een webwinkel. Je wilt je immers toch onderscheiden van je concurrenten door een kwalitatief betere webshop?!
Kies voor een professionele partij, een organisatie die beschikt over al die kennis en ervaring die je zelf eerst nog zou moeten opdoen. Er zijn veel webshopbouwers, waardoor de keuze best lastig zou kunnen zijn. Ook moet je weten voor welk type webshop je kiest.
Laten bouwen van een professionele webshop
De meest populaire webshops, ook wel e-commerce platformen genoemd, zijn Magento, WooCommerce en Prestashop. In een volgende blog zal ik de meest populaire webshops met elkaar vergelijken.
Welk e-commerce platform en soort webshop je kiest hangt af van jouw beschikbare budget en doelstellingen die je hebt met jouw webshop. Daarmee hangt vaak ook de keuze van de websitebouwer samen.
Alles hangt ervan af wat je wilt. Wil je een eenvoudige webshop – slechts een paar pagina’s informatie, statische pagina’s dan zijn er veel webbouwers op de markt. De meesten zijn hier zelfs erg goed in. Maar als je stap voor stap zaken wilt toevoegen als (contact/ informatie aanvraag)formulieren, afbeeldingen die om de dag automatisch veranderen, dan heb je een partij nodig die verstand van zaken heeft. Een partij die van programmeren, koppelen en bouwen verstand heeft. PHP, ASP, CGI, Perl, XML enz dus. Met deze programmeertalen kan je dynamische pagina’s en een levendige website creëren.
Stap voor stap groeien als organisatie of groot beginnen en nog verder uitbouwen van jouw webshop / e-commerce systeem. Het kan bij Vicus eBusiness Solutions.
Stapsgewijs groeien met Magento webshop en Vicus
Bent u een beginnende organisatie en / of een gevestigde partij en wilt u (door)groeien en actief (extra) business generen met een professionele grafisch en functioneel mooie webwinkel dan bent u bij Vicus aan het goede adres.
Vicus eBusiness Solutions, gevestigd in Amersfoort, is de allereerste Magento webshop bouwer van Nederland. Sinds 2007 heeft de organisatie meer dan 250 webshops gerealiseerd voor zeer uiteenlopende organisaties .
Daarnaast is Vicus zeer bedreven in het koppelen van Magento aan CRM systemen (waaronder vtiger) en financieel / administratieve systemen zoals King en Exact. Vicus helpt organisaties met het verbeteren van hun marketing, verkoop en klantenserviceprocessen.
Meer informatie
Vicus adviseert en helpt organisaties graag met het optimaliseren van marketing, verkoop en klantenserviceproces door het inrichten / bouwen van een professionele webshop (eventueel gekoppeld met CRM systemen en / of financieel administratieve pakketten).
Juist door mee te denken met de wensen en toekomstplannen van uw bedrijf helpt Vicus u met een stabiele groei.
Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via telnr 033 461 1196 of per e-mail via sales@vicus.nl. Bekijk ook eens onze website www.vicus.nl
Recent Posts
- Altijd Optimale Prestaties: Magento Hosting die Jij Regelt zoals Jij Wilt 25 November 2024
- Steeds meer Magento Module Ontwikkelaars Introduceren Product abonnementen 18 November 2024
- Bestelling komt retour? Dit kun je doen! 18 October 2024