Bescherm jouw crm tegen robots

Voorkom dat robots met en brute-force aanval jouw crm-systeem binnenkomen.
Bescherm jouw crm tegen robots

Need data back? Contact us fast.

Iedereen die werkt met computersystemen heeft te maken met inloggen, een dagelijks ritueel waarbij je een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord invoert om toegang te krijgen tot jouw data. Het verzinnen en bijwerken van wachtwoorden is voor de meesten van ons geen hobby en daardoor zijn er veel wachtwoorden in omloop die zwak, veelgebruikt en oud zijn. Wanneer je dan toch een sterk wachtwoord gebruikt en dit iedere 30 dagen wijzigt, dan nog kunnen hackers toegang tot je omgeving kunnen verkrijgen door allerlei cryptografische trucs.

Een veelgebruikte methode is die van een bruteforce-aanval, een methode waarbij een hacker systematisch wachtwoorden uitprobeert totdat er één blijkt te werken. Een mooie analogie is die van een cijferslot waarbij je door allerlei cijfercombinaties te gebruiken het slot weet te openen.

“Need data back? Contact us fast.”, was de boodschap aan de gemeente Hof van Twente toen hackers via een dergelijke bruteforce-aanval toegang tot het netwerk hadden verkregen. Deze hackers versleutelden de data van de gemeente en er moest betaald worden om weer toegang tot de data te mogen krijgen. Dit recente veiligheidsincident laat zien dat de gevolgen zeer schadelijk en kostbaar kunnen zijn.

Vicus adviseert om de Vtiger Security Module te gebruiken om dit soort aanvallen tegen te gaan. Deze module kan een tijdslot of blokkade opleggen bij verdachte inlogpogingen en deze kan je zelf weer opheffen. Deze module is zeer compleet en bij afname van een eenmalige licentie installeert en configureert Vicus de Vtiger Security Module voor jouw organisatie.

Wil je meer weten dan reageer gerust op dit mailtje of gebruik eventueel het onderstaande contactformulier

Bescherm jouw crm tegen robots
Bescherm jouw crm tegen robots
Er zijn nog geen opmerkingen