Installatiebedrijven

aankoop, installatie en onderhoud

Met de functionaliteiten van vtiger CRM verbeter je als installatiebedrijf jouw klantenservice. Optimaliseer je je service met bezoekrapporten, digitale handtekening en serienummeradministratie. Verkoop meer onderdelen met een webwinkel.

Badkamer en keuken

Gebouw- en apparatenbeheer

Verwarming en water

Zonnepanelen

Gemak van het werken vanuit één systeem

CRM en e-commerce voor installateurs

Als installatiebedrijf zoek je software die prettig in gebruik is, waarmee je sneller gaat werken en betere service kunt verlenen. Je wilt betrouwbare informatie op het gebied van voorraad, inkoop, verkoop en klantenservice. Daarnaast wil je software die past binnen jouw budget en snel te implementeren is zodat je direct aan de slag kunt.

Vicus adviseert daarom vtiger CRM en Magento voor webshops. Inmiddels hebben we al meer dan 349 CRM implementaties uitgevoerd en 266 e-commerce projecten.

Onze kracht zit 'm in de combinatie van ervaring, de beste software en integratie. We koppelen desgewenst CRM met jouw (Magento) webshop, backoffice- en ERP-systeem en logistieke applicaties of warehouse management systeem (WMS).

Verkoop onderdelen en materialen

Vicus helpt installateurs meer uit hun online verkoop, e-commerce, te halen. Zo heeft Vicus professionele Magento webshops gebouwd voor organisaties die technische apparaten, onderdelen, huishoudelijke artikelen, onderhoudsmiddelen en verbruiksartikelen verkopen.

Je webshop wordt door Vicus voorzien van functionaliteiten die het vertrouwen van de klant doen toenemen en daarmee de kans op het plaatsen van een bestelling vergroten. Klanten kunnen zo snel en foutloos onderdelen bestellen via slimme wizards of door het gewenste onderdeel aan te klikken op een tekening.

Verbeterde service met klantportaal

Het klantenportaal binnen vtiger is uitermate geschikt voor installatiebedrijven. Zodra jouw klant is ingelogd verkrijgt hij/zij inzage in onder andere de projectvoortgang, de onderhoudsstatus van machines en installaties, de status van lopende meldingen en storingen, facturen, offertes en achtergronddocumentatie.

Door het klantenportaal te koppelen met het ingebouwde ticketsysteem geef je klanten ook de kans vragen te stellen tijdens de voortgang.

Bespaar tijd met digitale werkbonnen

Met de vtiger fieldservice module kunnen jouw medewerkers na oplevering van de dienst of het product de klant vragen direct een handtekening te zetten op de meegebrachte iPad of Android tablet.

Het digitaal ingevulde formulier wordt vervolgens doorgeschoten naar vtiger CRM en de informatie wordt direct toegevoegd aan de verkooporder in vtiger. Vervolgens kan de getekende werkbon als PDF vanuit vtiger worden doorgestuurd naar de klant.

Onderhoud op installaties inzichtelijk

Met de module Producten Registratie en uitgifte serienummer houdt je bij welke serienummers van installaties en machines bij welke klanten liggen. Tevens leg je eenvoudig vast wanneer het volgende onderhoud is, welke licenties de klant heeft en registreer je de datum in- en uit service (onderhoud). Je krijgt zo een duidelijk overzicht van lopende projecten per klant.

Juiste focus in verkoopproces

Met de door Vicus ontwikkelde marketing en sales automation toepassing WebVisitAnalyser en het JourneyFunnel Model verkrijgen installatiebedrijven onder andere beter inzicht in de effectiviteit van hun marketing- en sales inspanningen en de interesses van prospects.

Installatiebedrijven kunnen zich door het JourneyFunnel Model en de WebVisitAnalyser toe te passen binnen hun organisatie focussen op de meest kansrijke prospects. De ingezette hoeveelheid tijd, geld en middelen worden zo effectief ingezet.

Bezoekroute en bezoekrapporten

Met de module GEOtools kun je je ideale bezoek/verkooproute samenstellen. Ook het maken van bezoekrapporten hoeft jouw installateurs niet veel tijd meer te kosten met de module bezoekrapporten binnen vtiger.

Voorbeelden van projecten

Praktische aanpak met Magento en vtiger

Slimme oplossingen


Magento Product Parts Finder


Onderdelen selecteren op tekening


Digitaal tekenen werkorder


Gespreksverslagen

Hebben wij je interesse gewekt?

Informatie aanvragen over CRM of Magento Webshop voor Installatiebedrijven

Zoals je hierboven kunt lezen hebben wij ervaring in jouw branche. Maak snel een afspraak om ook jouw organisatie te laten excelleren. Over drie maanden ziet jouw organisatie er dan significant anders uit. Snel aan de slag? bel 033 461 1196 of vul onderstaande contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.