6 tips voor het kiezen van jouw Vtiger CRM partner

Vtiger CRM logo

Werk je al met vtiger of is jouw organisatie van plan dit te gaan doen? Een goede beslissing. Vtiger is in de basis namelijk al een compleet, functierijk en voor vrijwel elke organisatie betaalbaar CRM-pakket voor het verbeteren van de kwaliteit van de marketing, verkoop en klantenserviceprocessen binnen jouw organisatie. Met vtiger als CRM systeem kan je als organisatie een stabiele, stapsgewijze groei doormaken. Essentieel voor het realiseren van deze groei is een betrouwbare, stabiele en meedenkende vtiger CRM partner. Een vtiger partner die niet alleen kan ontwikkelen wat je wilt, maar die ook mee- en vooruitdenkt met jouw business.

Vaak is het voor organisaties die starten met vtiger moeilijk in te schatten aan welke eisen een software programmeur moet voldoen. Helemaal als je zelf geen programmeur bent en op zoek bent naar een programmeur voor een specifiek systeem, zoals vtiger.

Er zijn veel vtiger ontwikkelaars beschikbaar. De strijd om de gunst van de klant is dan ook ook heviger dan ooit. Daarom is het belangrijk dat je direct de juiste vtiger partner inhuurt. Of je nu een of meerdere modules wilt laten bouwen, jouw vtiger CRM systeem wilt integreren met bestaande systemen of andere wensen hebt, het is cruciaal dat je de juiste keuze maakt.

Een verkeerde beslissing kan namelijk schadelijke gevolgen hebben voor jouw business. Denk alleen aan aan de tijd en geld die je dan moet besteden om te zoeken naar een alternatief. Daarom geef ik in deze blogs 6 tips die je kunnen helpen  tot het nemen van een weloverwogen, gefundeerd en onderbouwd besluiten ten aanzien van de keuze van een  vtiger partner.

Vtiger CRM partner kiezen 6 tips

1. Beschrijf en definieer duidelijk de scope van jouw project

Het is belangrijk zo nauwkeurig mogelijk de scope van jouw project te bepalen. Dit helpt je met het opstellen van een zo duidelijk en compleet mogelijk profiel van de vtiger partner. Zorg er hierbij voor dat je als organisatie in staat bent zijn om jouw wensen en eisen die je stelt aan de potentiele vtiger partner duidelijk te communiceren richting geïnteresseerde partijen.

In de meest ideale situatie ben je in staat om jouw wensenlijst helemaal zelfstandig samen te stellen. Mocht er een gebied of aandachtspunt zijn waar je niet zeker bent wat je nu voor ogen hebt, zorg er dan wel voor dat je jouw wensen op dit gebied concreet en duidelijk kan toelichten. Jouw potentiele vtiger partners kunnen vervolgens
aangeven hoe zij jou op dit punt kunnen helpen.

2. Huur een echte vtiger developer in

Op Google is er een wildgroei aan Vtiger developers. Je vindt vtiger ontwikkelaars over de hele wereld: freelance, PHP, ontwikkelaars ed. Zoek naar partijen die bewezen ervaring hebben met vtiger. Zo kun je deskundige vtiger partijen bijvoorbeeld herkennen aan (het aantal) klantcases die zij op hun website gepubliceerd hebben. Ook het aantal nieuwsberichten, de hoeveelheid aanvullende vtiger modules die een organisatie aanbiedt op haar website geven een indicatie van de expertise, innovatiegerichtheid en ambitie van een potentiële vtiger CRM partner.

3. Freelancer of een bedrijf

Vraag jezelf als organisatie ook af met welk type partner je het beste af zult zijn, een freelancer (ZZP) of een vtiger partner (organisatie). De verschillen zijn levensgroot; de keus hangt echt af van jouw wensen. Freelancers zijn goedkoop en kunnen vaak een goede oplossing zijn voor kleine bedrijven of enterpreuners als kosten een belangrijk argument zijn in de overweging.

Vtiger partners zoals Vicus zijn vaak beter uitgerust en in staat om brede en grote projecten uit te voeren en te dragen en te voorzien in de behoeften van deze
bedrijven. Denk hierbij aan het bieden van langetermijn support, beschikbaarheid van medewerkers om elk moment van de dag en kunnen voldoen aan complexe technische
vereisten. Voor welke optie je als organisatie ook kiest zorg er in ieder geval altijd voor dat de capaciteiten van een specifieke organisatie, bureau of freelancer goed in beeld brengt.

4. Stel veel vragen

Nadat je een eerste selectie hebt gemaakt en een aantal afspraken hebt ingepland met een paar vtiger ontwikkel bedrijven is het zaak uit te vinden of deze partij bij jouw organisatie past. Weet je niet hoe je het gesprek moet ingaan en waarop je tijdens het gesprek moet letten?

Een ervaren vtiger ontwikkelaar kenmerkt zich door onder meer het volgende:

  • Goede marktkennis. Hij of zij is extreem goed geïnformeerd
    over de ontwikkelingen op softwaregebied en gaat efficiënt met zijn/haar tijd om.
  • Kent de doelstellingen van jouw bedrijf en is bekend met alle producten. Goede developers zijn op de hoogte van de doelstellingen van jouw business, weten wat
    er speelt en wat er niet toe doet. Zij participeren in jouw business strategieen en fungeren vervolgens als parttime consultant en parttime developer.

Belangrijk: houd in gedachten dat de technische vaardigheden van een ontwikkelaar belangrijk zijn. Maar vergeet ook de soft skills niet. Vergeet dit niet als je de kandidaten beoordeeld. Houd bij jouw vtiger CRM partner selectie rekening met het complete plaatje en focus niet alleen op de codering.

5. Laat je niet drijven door de prijs

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken dat prijs nooit doorslaggevend mag zijn in de keuze voor een vtiger CRM partner. Ga voor de kwalitatief beste oplossing en niet de goedkoopste! Kies voor de vtiger CRM partner die jouw organisatie echt verder kan brengen. Het is namelijk algemeen bekend dat de goedkoopste oplossing op lange termijn vaak de duurste oplossing blijkt te zijn.

6. Ga een partnerschap aan

Tot slot is het belangrijk je te realiseren dat een vtiger ontwikkelaar/partner echt jouw business partner wordt. Als partners staan jullie op gelijke voet en wisselen jullie waarde uit. In ruil voor geld levert de vtiger partner toegevoegde waarde in termen van kennis, ervaring en vaardigheden.

Mijn algemene advies: neem geen overhaaste beslissingen in het vtiger partner traject, maar neem de tijd om te komen tot een verstandige en weloverwogen beslissing te komen.

Vicus meest ervaren vtiger partner in Nederland

Ben je of is jouw organisatie op zoek naar een vtiger CRM partner die jouw organisatie naar een next level kan brengen? Vicus eBusiness Solutions is met meer dan 250 vtiger implementaties sinds 2005 de vtiger specialist van Nederland. Vicus helpt bedrijven met het verbeteren van hun marketing, verkoop en klantenserviceprocessen. Dit doet zij door niet alleen de juiste software te leveren, maar juist ook mee te denken met het optimaliseren van jouw business. Vicus ontzorgt, zodat jouw organisatie zich enkel en alleen hoeft te focussen op de core business.

Naast het feit dat Vicus vtiger ondersteunt en regelmatig aanvullende modules op
de markt introduceert, is zij e-commerce specialist en koppelt zij desgewenst jouw vtiger CRM aan een Magento webshop en/of aan King Business Software.

Meer weten?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Luuk Roovers via 033 461 1196 of per e-mail via sales@vicus.nl.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden