Tips en tricks voor Vtiger CRM 7

Vtiger CRM 7 is inmiddels enkele jaren op de markt. Wellicht zie je op tegen een upgrade. Mijn ervaring is echter dat vrijwel iedere gebruiker snel enthousiast is over de nieuwe mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van vtiger 7. In deze blog lees je over enkele nieuwe features en hoe je die het beste kan inzetten.
Tips en tricks voor Vtiger CRM 7

Pin rapporten aan je dashboard

Eindelijk! Het vtiger dashboard is nog meer customizable geworden. Je kunt nu niet alleen meer je lijsten op je dashboard tonen, maar ook je grafische rapporten eraan vastpinnen. Ook kun je in vtiger 7 werken met meerdere dashboards: stel voor elk van je verantwoordelijkheden een inzichtelijk dashboard samen.

Toon organisatievelden in lijst contactpersonen

In de vorige vtiger versies kon je op een lijst met contactpersonen alleen velden laten zien van de contactpersoon zelf. Nu kan je ook organisatie-velden laten zien, denk bijvoorbeeld aan het type organisatie of een abc-score. Dit kan voorkomen dat je kostbare tijd ten onrechte investeert. Het tonen van velden van een bovenliggend record geldt ook voor bijvoorbeeld offerte-informatie op een lijst met verkooporders of contactpersoon-informatie op een lijst met tickets of afspraken.

Wijzig verkoopkans status als offerte geaccepteerd is

Gerelateerd aan het voorgaande kun je in vtiger 7 ook velden van een bovenliggend record beïnvloeden door middel van werkstromen. Als je hier goed gebruik van maakt, scheelt dat ontzettend veel invul- en controlewerk, vooral in de salesproces waarin je werkt van lead naar verkoopkans naar offerte naar verkooporder naar factuur.

Geef selectielijstwaarden een kleur

Sinds vtiger 7 kun je elke selectielijstwaarde van een kleur voorzien. Deze komt zowel op de kaart als in een lijst terug. Ik zou niet adviseren dit voor elke selectielijst in te voeren, maar belangrijke statusvelden accentueer je hiermee, wat de alertheid van de gebruiker triggert.

Vtiger 7 heeft de slag gemaakt naar een moderne, lichte vormgeving en werkt veel intuïtiever.

Maak je marge inzichtelijk

Dit is een ‘verborgen’ feature in vtiger 7 die eerst geactiveerd moet worden. Als dat gedaan is, zie je op elke offerte, verkooporder en factuur automatisch de marge per productregel. Deze marge is ook rapporteerbaar.

Specificeer belastingen en kosten

Vtiger 7 heeft een veel uitgebreidere belastinginrichting dan de voorgaande versies. In mijn eerdere blog is dit uitgebreid beschreven. Ook kun je nu meer onderscheid maken in standaard posten zoals verzendkosten of voorrijkosten en aangeven of deze vast of percentueel zijn.

Upload meerdere plaatjes bij elk product

Dit kan erg nuttig zijn als vtiger wordt gekoppeld aan je webshop. Je kunt hierdoor meerdere plaatjes opsturen richting de webshop en dat in vtiger bijhouden. Maar ook in bijvoorbeeld pdf-templates kun je deze afbeeldingen goed gebruiken.

Wil je meer weten over Vtiger CRM 7?

Tips en tricks voor Vtiger CRM 7
Tips en tricks voor Vtiger CRM 7
Er zijn nog geen opmerkingen